Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abiturienterna vid gymnasiet Lyseon lukio övergår till distansundervisning

Dela

Abiturienterna vid Vaasan Lyseon lukio övergår till distansundervisning måndag 6.9. Fjärde årets studerande övergår till distansundervisning redan fredag 3.9.

Epidemin är i Vasa på nytt på väg i en sämre riktning, och Vasa sjukvårdsdistrikt är igen i spridningsfasen. På grund av detta övergår alla abiturienter vid Lyseon lukio till distansundervisning från och med 6.9. De abiturienter som är fjärde årets studerande övergår till distansundervisning redan 3.9. Distansundervisningen fortgår fram till studentskrivningarna. De börjar 13.9.

-Då incidenstalet har ökat, kan genomförandet av studentskrivningarna äventyras.Risken är att en eller ett stort antal av dem som ska delta i studentskrivningarna inte kan göra det på grund av att de insjuknat eller omfattas av karantänsbestämmelserna, säger Lyseon lukios rektor Jaakko Perttu som motivering till beslutet.

Det finns till och med risk för att utexamineringen skjuts fram

Lyseo har begränsad beredskap att ordna skrivningar för en grupp i karantän.

Situationen för abina varierar beroende på hurdan studieplan var och en har. För vissa orsakar det om skrivningarna skjuts fram till våren inte mera än en obetydlig olägenhet, medan det för andra igen är nödvändigt att delta i höstens skrivningar för att den egna studieplanen ska kunna realiseras i tidsfönstret på tre år. För fjärde årets studerande kan det till och med bli fråga om att utexamineringen skjuts fram, säger Perttu.

Bland eleverna i Lyseon lukio gjordes tidigare en enkät om övergången till distansundervisning. En liten majoritet av eleverna understödde närundervisning före skrivningarna.

-I vår lärarkår funderade vi också på det alternativet att varje abi själv fick bestämma om hen fortsätter inom närundervisningen eller övergår till distansundervisningen.Lärarkåren tyckte dock att detta alternativ pedagogiskt granskat var ett sämre alternativ.Dessutom belastar det alternativet lärarna mest, säger Perttu.

Kontakter

rektor Jaakko Perttu, tfn 040 5139517, jaakko.perttu@edu.vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum