SPR VeripalveluSPR Veripalvelu

Åbo Svenska Teaterin näyttämö muuttuu verenluovutuspisteeksi 1.3.

Jaa
Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä järjestetään verenluovutustilaisuus keskiviikkona 1.3. klo 12–18. Tapahtuma järjestetään nyt kuudetta kertaa.
Verenluovuttajat nousevat jälleen Åbo Svenska Teaterin lavalle 1.3.2023. Kuva: Jaska Poikonen.
Verenluovuttajat nousevat jälleen Åbo Svenska Teaterin lavalle 1.3.2023. Kuva: Jaska Poikonen.

Teatteri antaa verenluovutukselle tavallisesta poikkeavat puitteet. Tilaisuuden aikana teatterisali on kauniisti valaistu ja taustalla soi musiikki. Verenluovutuksen jälkeen teatterille voi vielä jäädä nauttimaan kahvia ja välipalaa sekä seuraamaan teatteriluovutusta katsomosta käsin.

Verenluovutukseen Päänäyttämölle pääsee suoraan Hansan kauppakeskuksesta. Teatteriluovutukseen saapuvilla on mahdollisuus ostaa lippuja musiikkiteatteriesitys Draculaan tarjoushintaan kaksi yhden hinnalla.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin verenluovuttajat. Ensimmäistä kertaa verta voi luovuttaa 18–59-vuotiaana, ja jo aiemmin luovuttaneet voivat jatkaa 70-vuotiaaksi asti.

Luovutetusta verestä tehtyjä verivalmisteita käytetään muun muassa onnettomuuksien uhrien, synnyttävien äitien sekä syöpä- ja leikkauspotilaiden hoidossa. Joka päivä tarvitaan noin 800 vapaaehtoisen verenluovuttajan apua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluepäällikkö Pekka Kukko, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu
pekka.kukko@veripalvelu.fi, puh. 050 374 0471

Kuvat

Verenluovuttajat nousevat jälleen Åbo Svenska Teaterin lavalle 1.3.2023. Kuva: Jaska Poikonen.
Verenluovuttajat nousevat jälleen Åbo Svenska Teaterin lavalle 1.3.2023. Kuva: Jaska Poikonen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Härkälenkki 13
01730 VANTAA

029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Oletko kiinnostunut laajemmin Veripalvelusta? Haluaisitko mediavierailun meille? Ole yhteydessä viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviaiseen (puh: +358 29 300 1830, willy.toiviainen@veripalvelu.fi) tai tiedottaja Tuuli Vuoreen (puh: +358 29 300 1174, tuuli.vuori@veripalvelu.fi)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme