Schneider Electric

Acti9 Active Safety System on all-in-one-ratkaisu sähköturvallisuuden ennakoivaan hallintaan

Jaa
 • Schneider Electricin uusi ratkaisu yhdistää tärkeät turvallisuusominaisuudet sekä valvonta-, hälytys- ja diagnostiikkatoiminnot.
 • Acti9 Active -tuotteet sisältävät johdonsuojan, vikavirtasuojan, valokaarivikasuojan ja ylijännitesuojan.
 • Acti9 Active -tuotteet on helppo asentaa ja yhdistää langattomasti EcoStruxure Panel Server -yhdyskäytävään.
 • Active Safety System -järjestelmä koostuu kolmesta eri komponentista: Acti9 Active -valokaarivikavirtasuojakatkaisijasta, EcoStruxure Panel Server -yhdyskäytävästä sekä EcoStruxure Power Monitoring Expertistä

Tiedote, 14.9.2022 – Kestävän kehityksen, energianhallinnan ja automaation digitalisoinnin edelläkävijä Schneider Electric on kehittänyt uuden ratkaisun sähköturvallisuuden ennakoivaan hallintaan. Acti9 Active Safety System seuraa ja ennakoi uhkia ja auttaa näin parantamaan sähkönjakelun turvallisuutta ja luotettavuutta.

Acti9 Active Safety System on all-in-one-ratkaisu, joka yhdistää vikavirta-, valokaari- ja johdonsuojauksen turvallisuusominaisuudet sekä valvonta-, hälytys- ja diagnostiikkatoiminnot. Yhdistelmä mahdollistaa asennusongelmien ja sähkövikojen varhaisen havaitsemisen ja auttaa välttämään tai lieventämään niiden seurauksia.

– Acti9 Active Safety System ​​tarjoaa edistynyttä sähköjärjestelmän turvallisuuden hallintaa. Sähköjärjestelmän toimintahäiriö voi aiheuttaa valtavia taloudellisia menetyksiä tai aiheuttaa uhkaa ihmishengille, joten järjestelmien ajantasainen kunto on ratkaisevan tärkeää, sanoo Schneider Electricin tuotepäällikkö Reija Talo.

Edistynyttä suojausta kompaktissa paketissa

Acti9 Active Safety System -järjestelmän ydin on Acti9 Active -laite. Siihen on integroitu vikavirtasuojakatkaisija, valokaarivikasuoja sekä ylijännitesuoja, joka tarjoaa poikkeuksellisen hyvän suojan palovaaroilta. Acti9 Active säästää tilaa sähkökeskuksessa, sillä neljän erillisen laitteen sijaan tarvitaan vain yksi, 36 mm:n kokoinen laite.

Tuotetta on saatavilla myös etävalvontaan liitettävänä versiona. Järjestelmän edistyneet toiminnallisuudet kuten ilmoitukset, diagnostiikka ja analytiikka antavat kiinteistöjen sähkötekniikkaan paremman näkyvyyden ja hallittavuuden. Ne varmistavat omalta osaltaan häiriöttömän ja turvallisen sähkönjakelun.

 • Sähkönjakelun katkoton jatkuvuus: vähemmän vikoja esihälytysten ja hälytysten ansiosta.
 • Turvallisuus: all-in-one-ratkaisussa kokonaisvaltaiset vikasuojausominaisuudet.
 • Tehokkuus: etävalvonnan, diagnostiikan ja analytiikan ansiosta vähemmän sähkönjakelun häiriöitä ja enemmän kustannustehokkuutta.

Helppo asennus ja huolto

 • Yksinkertainen asennus ja päivitys: Acti9 Active -laitteen voi yhdistää langattomasti Zigbee-yhteyden avulla EcoStruxure Panel Server -yhdyskäytävään, mikä tekee järjestelmän asennuksesta ja päivittämisestä helppoa.
 • Kompakti koko: integroitu 36 mm:n Acti9 Active -laite sopii pieniinkin keskuksiin.
 • Helppo huolto: diagnostiikka, analytiikka ja hälytykset varmistavat sähkökeskuksen toimintavarmuuden ja ajantasaisen huollon.

Yhdistä EcoStruxureTM Power Monitoring Expertiin

Acti9 Active Safety System on yhdistettävissä Power Monitoring Expertiin (PME), joka yksinkertaistaa monimutkaisten sähköjärjestelmien valvontaa ja hallintaa. PME on EcoStruxure Power -ratkaisun keskeinen elementti, jonka ominaisuudet suojaavat ihmisiä ja omaisuutta, varmistavat toiminnan jatkuvuuden ja säästävät aikaa ja rahaa. PME maksimoi järjestelmän käyttöajan ja toiminnan tehokkuuden hyödyntämällä IoT-yhdistettävyyttä ja hajautettua älyä.

 • Hälytysten älykäs ryhmittely: hälytysten ja tapahtumien suodatus, etsiminen ja luokittelu.
 • Graafiset aikajanat: hälytys- ja tapahtumajärjestyksen, niiden sijainnin ja mahdollisen vaikutuksen helppo analysointi.
 • Edistynyt energian visualisointi: analyysityökalut laskevat, mallintavat, ennustavat ja seuraavat järjestelmän suorituskykyindikaattoreita (Energy Performance Indicator, EnPI).
 • IEC 62443 -kyberturvallisuusstandardien mukainen.

Lisätietoja:

Linkki verkkosivuille

Reija Talo, tuotepäällikkö, Schneider Electric

reija.talo@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Toni Kylkisalo vahvistamaan Schneider Electricin konesaliratkaisuista vastaavaa yksikköä25.11.2022 07:55:00 EET | Tiedote

Tiedote, 25.11.2022 – Schneider Electric Finland Oy:n Secure Power Suomen ja Baltian yksikön uudeksi myyntijohtajaksi on 1.8.2022 alkaen valittu sähkötekniikan diplomi-insinööri Toni Kylkisalo, jolla on viidentoista vuoden kokemus teollisuuden ja energia-alan myyntitehtävistä. Kylkisalon tehtäviin kuuluu myös yrityksen konesalisegmentistä vastaaminen. Kylkisalo työskenteli aiemmin Schneider Electricin globaalissa sähköntuotannon hankkeita kehittävässä roolissa. Secure Power -yksikön tehtäviin kuuluvat muun muassa konesalien jäähdytykseen ja varmennettuun sähkönsyöttöön liittyvät teknologiaratkaisut ja sovellukset sekä niihin liittyvä konsultointi sidosryhmien kanssa. – Epävarmassa energiamarkkinatilanteessa on tärkeää, että kriittiset toiminnot yrityksissä ja esimerkiksi sairaaloissa voidaan turvata. Secure Power -yksikkö vastaa siitä, että asiakkaidemme kriittisiä järjestelmiä turvaavat laitteistot, kuten UPS-järjestelmät, saavat oikea-aikaista huoltoa. Yksikön on myös mahdollista tuo

Uusi innovaatio syrjäyttää ilmastopahiksena tunnetun SF6-kaasun8.11.2022 12:34:07 EET | Tiedote

SF6-kaasu on hiilidioksidia yli 20 000 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu, jota hyödynnetään sähköteollisuudessa eristeenä. SF6-kaasuilla on myös poikkeuksellisen pitkä hajoamisaika, yli 3 000 vuotta, jonka takia nopeille ratkaisuille on tarvetta. SF6 tunnetaan myös nimellä rikkiheksafluoridi. Se on kolme kertaa ilmaa parempi sähköeriste, mikä käytännössä tarkoittaa huomattavasti pienempää tilantarvetta. Sitä kautta syntyvä ympäristön, materiaalien ja energian säästö on merkittävää varsinkin suurissa yksiköissä, kuten sähkö- ja datakeskuksissa. Schneider Electricin ratkaisu yhdistää puhdasta ilmaa ja tyhjiötekniikkaa. Ratkaisu sekä tukee kestävää kehitystä että auttaa hallinnoimaan sähköverkkoja turvallisemmin. EU sallii SF6-kaasun käytön sähköteollisuudessa ainakin vuoteen 2031 saakka. Monet yritykset ovat alkaneet toimia lainsäätäjääkin nopeammin. Tiedote, 8.11.2022 Ilmastonmuutosta kampitetaan monella eri rintamalla. SF6-kaasu on kaikkein voimakkain kasvihuonekaasu, 20 000 kertaa h

Data jää vielä hyödyntämättä sairaanhoitopiireissä – Schneider Electricin haastattelut paljastivat kiinteistöjen kehityskohteita26.10.2022 14:41:16 EEST | Tiedote

Schneider Electric toteutti sairaanhoitopiireille suunnatun trendikyselyn Sairaalatekniikan päivillä 31.5.–1.6.2022 ja jälkikäteen järjestetyillä puhelinhaastatteluilla. Tiedolla johtaminen, vastuullisuus ja modernin teknologian käyttäminen kiinteistöjen energiatehokkuuden ja huoltojen parantamisessa kiinnostavat sairaanhoitopiireissä, mutta tarvittavaa teknologiaa ei ole vielä laajalti käytössä. Tiedote, 26.10.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric haastatteli viiden suomalaisen sairaanhoitopiirin henkilöstöä kartoittaakseen nykyisiä kiinteistö- ja vastuullisuustrendejä. Tarkoituksena oli muun muassa selvittää, millaisia keinoja datan keräämiseen sairaalakiinteistöistä on ja miten saatuja tietoja hyödynnetään. Ajantasaiseen ja laadukkaaseen dataan perustuva päätöksenteko eli tiedolla johtaminen oli haastateltaville tuttu käsite, mutta huolto- ja energiatehokkuuden parantamisessa ei yleisesti hyödynnetty reaaliaikaista kiinteistöistä kerättä

Asiantuntija vinkkaa: ”Talvi on täällä - näin paljon säästät rahaa lohkolämmittimellä!”24.10.2022 11:37:21 EEST | Tiedote

Tämänkaltainen teksti tupsahtaa otsikoihin vuosittain aina näihin aikoihin, kun ensimmäiset aamupakkaset kipristävät nenänpäätä ja tajutaan myös autojen lämmityskauden alkavan. Usein mukana kulkee laskelma, kuinka paljon säästäisi lohkoa lämmittäen tai vaihtoehtoisesto sähkön käyttöä varoen. Yksinkertainen kaava lohkolämmityksen ja sisätilanlämmittimen kuluttaman sähkönhinnan laskentaan on seuraavanlainen: Lämmityspäivien määrä * lämmittimien teho * päivittäinen käyttöaika * sähkön hinta Esimerkiksi 120vrk*2.2kW*1h*0.13€=34.32€ Talvella 2022–2023 kaavassa on toki kerroin, jonka merkitys on kasvanut – sähkön hinta, jonka nouseminen tuntuu meidän kaikkien takataskussa kovin keventävästi. Tästä tullaan varmasti puhumaan otsikkotasolla – ja paljon. Veikkaan silti, että jokaisessa uutisoinnissa tälläkin kertaa palataan aiemman yhtälön kannalta merkittävimpään tekijään. Nimittäin siihen, joka määrittelee, milloin lämmitetään ja kauanko lämmitetään. Peruslaiskaan otukseen nimeltä ihminen, jok

Kiinteistöjen energiatehokkuuden optimointi on osa yhteiskuntavastuuta – etäasiantuntijapalvelulla nopeita säästöjä20.10.2022 15:12:46 EEST | Tiedote

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen nopeasti onnistuu uusilla digitaalisilla ratkaisuilla ja helppokäyttöisillä toiminnoilla. Schneider Electricin Etäasiantuntijapalvelulla rakennuksesta saatavaa dataa voidaan hyödyntää kiinteistöjen energiankulutuksen ja toiminnan optimointiin. Tiedote, 20.10.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on tarjonnut Suomessa etäasiantuntijapalvelua kiinteistöjen energiankulutuksen ja toiminnan optimointiin yli 20 vuoden ajan. Palveluille on käyttöä, sillä energiakriisi on herättänyt muun muassa kunnat, kaupungit ja yritykset pohtimaan tapoja parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta. Aurinkopaneelien ja maalämmön kaltaisten ratkaisujen kysyntä on kasvanut voimakkaasti kuluvan vuoden aikana. Oma tuotanto parantaa kiinteistön energiaomavaraisuutta, mutta muutosten toteuttamiseen voi nykytilanteessa kulua liikaa aikaa. Nopeampia vaikutuksia kiinteistöjen energiatilanteeseen saadaan optimoimalla kiinteistöj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme