Adoptioperheet ry

Adoptio on tuonut paljon rikkautta ja rakkautta elämään – #Adoptionilo-kampanja alkaa jälleen 12.3.2018

Jaa

Adoptio on yksi tapa perustaa perhe. Adoptiovanhemman ei tarvitse olla superihminen, mutta eroja ja menetyksiä kokeneen lapsen vanhempi tarvitsee hyviä voimavaroja tarjotakseen lapselle korvaavia kokemuksia. Vaikka Suomen palvelujärjestelmässä adoption jälkeinen tuki ja adoptio-osaaminen vaativat vielä kehittämistä, suureksi osaksi adoptioperheissä vietetään kuitenkin hyvin tavallista arkea iloineen ja haasteineen. – Adoptio on ennen kaikkea lapselle uusi mahdollisuus, #Adoptionilo -kampanjan takana olevat järjestöt toteavat.

Isä Mika, Pinja, äiti Kirsi, Jasu ja mummi sohvalla.
Isä Mika, Pinja, äiti Kirsi, Jasu ja mummi sohvalla.

Solmelan perheessä kuopuksen kanssa kotiin jäi isä, esikoisen kanssa äiti.
– Se taitaa olla suurin ero.
Muuten elämä on samanlaista tarhaan viemistä, telinevoimisteluun ja balettiin kuljettamista ja sisarusten nujuamista kuin muissakin lapsiperheissä.

Solmelan perheeseen adoptoitiin pikkusisko viisi vuotta sitten. Isä Mika, äiti Kirsi ja silloin ekaluokkalainen isoveli Jasu hakivat Pinjan kotiin Kiinasta.
– Pinjaa pelotti, kun oli paljon vieraita ihmisiä ympärillä, muistelee isoveli ensitapaamista.

Neuvonnan alusta kesti neljä ja puoli vuotta ennen kuin taaperoikäinen Pinja tuli kotiin Suomeen. Kotimatka ei ollut kovin hohdokas uuden perheenjäsenen korvatulehduksen takia, mutta sen jälkeen kaikki on mennyt paremmin kuin Kirsi ja Mika ovat osanneet odottaakaan.

Voimaa vanhemmat saavat lasten näyttäessä avoimesti tunteitaan, Someloilla halataan ja pussataan monesti päivässä.
– Välillä he myös kiukuttelevat, mutta se kuuluu elämään!

Viime vuonna Suomeen adoptoitiin 70 lasta ulkomailta. Lisäksi vuosittain noin 30 Suomessa syntynyttä lasta saa adoption kautta kodin.

#Adoptionilo-kampanja 12.–18.3.2018 kannustaa ihmisiä jakamaan sosiaalisessa mediassa hetken omasta adoptioarjestaan. Samalla viikolla vietetään myös Adoptoitujen päivää 13. maaliskuuta. Kampanjan tarkoituksena on rohkaista kaikkia, joiden elämää adoptio koskettaa – eri-ikäisiä adoptoituja, adoptiovanhempia ja
–isovanhempia, sekä adoptioperheiden läheisiä – jakamaan jokin onnenhetki arjestaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #adoptionilo tai ruotsiksi #adoptionsglädje.

Kampanjan järjestävät yhteistyössä Adoptioperheet ry, Interpedia ry, Pelastakaa Lapset ry ja Yhteiset Lapsemme ry. Lisätietoa sosiaalisen median kampanjasta Adoptioperheet ry:n sivuilta: http://www.adoptioperheet.fi/adoptionilo

Autamme mielellämme median edustajia löytämään adoptioperheitä tai adoptoituja haastateltaviksi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lotta Ventelä, viestintä- ja järjestösihteeri, Adoptioperheet ry, puh. 045 233 0430

Marja Utela, tiedottaja, Interpedia ry, puh. 050 414 1452

Irma Marttinen, viestintä- ja vaikuttamistyön koordinaattori, Yhteiset Lapsemme ry, puh. 050 3782 463

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221

Kuvat

Isä Mika, Pinja, äiti Kirsi, Jasu ja mummi sohvalla.
Isä Mika, Pinja, äiti Kirsi, Jasu ja mummi sohvalla.
Lataa
Solmelan perheeseen kuuluu kolme sukupolvea. Perheen kuopus on Kiinasta adoptoitu Pinja.
Solmelan perheeseen kuuluu kolme sukupolvea. Perheen kuopus on Kiinasta adoptoitu Pinja.
Lataa
Pinja Solmela on iloinen eskarilainen.
Pinja Solmela on iloinen eskarilainen.
Lataa
Solmelan perheeseen adoptoitiin pikkusisko Pinja Kiinasta viisi vuotta sitten.
Solmelan perheeseen adoptoitiin pikkusisko Pinja Kiinasta viisi vuotta sitten.
Lataa
Solmelan perhe nauttii yhdessä lumesta.
Solmelan perhe nauttii yhdessä lumesta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Adoptioperheet ry
Lintulahdenkatu 10
00600 HELSINKI

https://adoptioperheet.fi/

Adoptioperheet ry on yhdistys, joka levittää kokemusperäistä ja tutkittua tietoa kaikille niille, joita adoptio koskettaa. Adoptiossa on monta eri osapuolta, joiden tarpeet ja kokemus ovat hieman erilaiset.

Olemme kotimaasta ja ulkomailta adoptoineiden, adoptiota harkitsevien,  adoptioprosessissa mukana olevien ja adoptoitujen yhdistys, ja pyrimme toiminnallamme tukemaan adoption koskettamia perheitä, ottamaan kantaa julkisuudessa käytävään adoptiokeskusteluun ja parantamaan adoptioperheiden yhteiskunnallista asemaa. Koordinoimme vertaistukeen ja adoption edistämiseen liittyviä toimintoja sekä vaikutamme sosiaalialan verkostoissa.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Adoptioperheet ry

Kansainvälisessä adoptiossa on kyse perheeksi tulemisesta10.1.2019 09:02:19 EETTiedote

Perussuomalaiset Nuoret vaativat kannanotossaan 9.1.2019, että kansainvälisen adoption tukeminen on lopetettava. Kannanotto perustuu virheellisiin taustaoletuksiin. Kannanotossa väitetään muun muassa, että kansainvälistä adoptiota perustellaan maailman hätää kärsivien auttamisella. Suomessa asia on juuri päinvastoin, eikä altruismia pidetä kestävänä motivaationa adoptiolle, jossa solmitaan lapsi-vanhempi-suhde loppuiäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme