Bazar Kustannus

Afganistanilaisen Zarifa Ghafarin elämäkerta kertoo lannistumattomasta naisten oikeuksien puolustajasta

Jaa
Tänään naistenpäivänä ilmestyvä Zarifa – Naisen taistelu Afganistanissa (Bazar) on kertomus afgaaninaisen rohkeasta taistelusta, jota hän on käynyt henkensä kaupalla ihmisoikeuksien puolesta ääri-islamisteja vastaan.

24-vuotiaan Zarifa Ghafarin ensimmäinen työpäivä pormestarina vuonna 2018 ei ollut helppo: kaupungintalon edessä häntä oli vastassa vihainen ihmisjoukko, ja hänen päästyään sisään miespuoliset kollegat marssivat ulos. Siksi, että hän oli nainen.

Ghafari ei kuitenkaan luovuttanut, ei vaikka hänet yritettiin tappaa kolmesti ja hänen isänsä murhattiin. Hän lopetti maakunnassa vallinneen korruption ja yritti nostaa naisten asemaa yhteiskunnassa. Mutta kun talibanit nousivat uudelleen valtaan vuonna 2021, Ghafarin oli paettava.

Zarifa on ainutlaatuinen ja rehellinen muistelmateos, joka luo kokonaiskuvaa Afganistanin kahdesta viimeisestä vuosikymmenestä. Ghafari kertoo tekemästään työstä ja naisista, joita hän edelleen yrittää auttaa Talibanien hallitsemassa maassa, ja omasta visiostaan siitä, kuinka ruohonjuuritason aktivismi voi muuttaa naisten elämää kaikkialla maailmassa.

Zarifa Ghafari (s. 1992) on afganistanilainen aktivisti ja poliitikko, joka asuu nykyään miehensä kanssa Saksassa. Yhdysvaltain ulkoministeri valitsi Ghafarin International Woman of Courage -listalle vuonna 2020. Zarifa Ghafarista on tehty myös dokumenttielokuva In Her Hands, joka kertoo viimeisestä kuukausista ennen talibanien uutta valtaannousua, Ghafarin paosta Saksaan ja lyhyestä lähdön jälkeisestä käynnistä Afganistanissa.

Kirjan kirjoittamisessa avustanut Hannah Lucinda Smith on freelance-toimittaja, joka on raportoinut Lähi-idästä useiden vuosien ajan. Hän on aiemmin kirjoittanut henkilökuvan Turkin johtajasta Recep Tayyip Erdoğanista.

Zarifa Ghafari ja Hannah Lucinda Smith: Zarifa – Naisen taistelu Afganistanissa
Alkuteos Zarifa – A Woman's Battle in a Man's World
Suomennos Anssi Eriksson
Saatavana painettuna, e- ja äänikirjana

Arvostelukappaleet ja lisätiedot: viestintäpäällikkö Minttu Nikkilä, minttu@bazarkustannus.fi, 040 736 1313

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 70 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Vuoden odotetuin romaani päättää Lucinda Rileyn huippusuositun Seitsemän sisarta -sarjan11.5.2023 09:06:59 EEST | Tiedote

Irlantilaissyntyisen Lucinda Rileyn ja hänen poikansa Harry Whittakerin kirjoittama Atlas, Papa Saltin tarina (Bazar) ilmestyy maailmanlaajuisesti tänään 11.5.2023. Romaani päättää ilmiömäisen suositun Seitsemän sisarta -romaanisarjan, jossa on aiemmin ilmestynyt seitsemän osaa. Maailmanlaajuiseen menestykseen nousseen Lucinda Rileyn kirjoja on myyty Suomessakin jo ennätykselliset 1,2 miljoonaa kappaletta ja niitä on kuunneltu 12 miljoona tuntia äänikirjoina. Riley on Suomen tämän hetken luetuin ja kuunnelluin kirjailija käännetyssä kaunokirjallisuudessa.

Bazarin ensi syksyn kirjalista on ennätysmäisen runsas29.3.2023 09:10:54 EEST | Tiedote

Bazar Kustannuksen syksyn 2023 uutuusluettelo on nyt julkaistu. Tulevana syksynä on tulossa jatkoa Christian Rönnbackan Hautalehto-sarjalle ja Rebekka Härkösen Walta-sarjalle, Louise Pennyn Three Pines -sarjan kymmenes dekkari sekä uusi hyytävä trilleri Sebastian Fitzekiltä. Bazar jatkaa panostustaan hyvän mielen kirjoihin ja julkaisee myös monta historiallista romaania. Tietokirjoissa aiheina ovat muun muassa salaliittokultti QAnon, Pohjois-Korean diktaattorin salaperäinen sisar ja transnäyttelijä Elliot Page. Kokeneet tutkinnanjohtajat ja entiset rikosylikomisariot Tero Haapala ja Göran Wennqvist avaavat rikostutkinnan menetelmiä ja Kerttu Kotakorpi vie tutkimaan muuttuvaa luontoamme. Tietokirjojen valikoimaa täydentävät Hidasta elämää -kirjasarjan kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevat uutuudet. Syksyn 2023 julkaisuluettelo kattaa heinä–joulukuussa ilmestyvät uutuuskirjat, e-kirjat, äänikirjat ja pokkarit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme