Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Agit-Cirk nykysirkusryhmän 2+2+2-esitys saa ensi-iltansa Stoassa 15.11.2019

Jaa

Agit-Cirk -ryhmän 2+2+2 on kuuden taiteilijan tummasävyinen nykysirkusteos, joka nostaa keskiöön yhteiskunnan lokeroihin ahtaaman yksilön. Lavalla nähdään kaksi akrobaattia ja kaksi tanssijaa – kaksi pariskuntaa. Valo- ja äänisuunnittelu muotoilevat esiintyjien omaleimaisen liikekielen itsestään hengittäväksi organismiksi.

Agit-Cirk, 2+2+2
Agit-Cirk, 2+2+2

Miten ihmisen oma identiteetti pysyy kasassa sosiaalisen paineen alla, kun ulkopuoliset odotukset ohjaavat valintojamme ja toimintaamme. Pystymmekö avaamaan ylle vetämiämme rooleja nähdäksemme toisemme ilman muita määreitä? Ryhmäkohtauksissa esiintyjät paiskautuvat rajusti toisiaan vasten, sulautuvat yhdeksi päätyen liikkeen loputtomaan virtaukseen, vain erotakseen taas takaisin omaksi yksikökseen.

Teos liikkuu inhimillisyyden ympärillä herkällä kosketuksella luoden latautuneen tunnelman, joka haastaa katsojan tutkimaan omia käsityksiään ja arvojaan.

Sirkus- ja musiikkiyhdistys Agit-Cirk on perustettu vuonna 2005. Yhdistyksen perustivat Sakari Männistö, Marjo Ylikorva sekä Samuli Jokinen. Agit-Cirk:n jäsenet työskentelevät sirkuksen, musiikin ja tekstin parissa. Yhdistyksen tarkoituksena on valmistaa ja tuottaa persoonallisia ja taiteellisesti korkeatasoisia poikkitaiteellisia nykysirkusesityksiä. Agit-Cirk etsii sirkukselle uutta yleisöä viemällä sirkusesityksiä paikkoihin ja tilaisuuksiin, joissa ei yleensä nähdä sirkusta.

Työryhmä: Sirkustaiteilijat Jenni Lehtinen ja Sasu Peistola, tanssija/akrobaatti Saku Mäkelä, tanssija Riia Kivimäki, valosuunnittelijat June Horton-White ja Jere Mönkkönen, äänisuunnittelija Joonas Outakoski, ulkopuolinen silmä Petri Tuominen.

Pe 15.11. klo 19 (Ensi-ilta)
Su 17.11. klo 15
Ti 19.11. klo 13

Kesto: 40 min
Ikäsuositus: nuoret ja aikuiset
Liput 15/12/6 €, Lippu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Monika Silander-Stolt
kulttuurituottaja
Stoa
050 382 8151
monika.silander@hel.fi

Anne Malmström
viestintäsuunnittelija
Kulttuuri ja vapaa-aika
040 3341089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Agit-Cirk, 2+2+2
Agit-Cirk, 2+2+2
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

Stoan verkkosivut
Stoa Facebookissa
Stoa Instagramissa
Stoa Twitterissä

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme