Suomen Punainen Risti SPR

Ahvenanmaalle Suomen Punaisen Ristin neljäs Triage-yksikkö

Jaa

Punainen Risti pystyttää tiistaina 31.3. Triage-yksikköön kuuluvan teltan Ahvenanmaan keskussairaalan välittömään läheisyyteen Maarianhaminassa. Teltta antaa sairaalalle erillisen lisätilan ja mahdollisuuden arvioida asiakkaiden hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä sekä välttää koronatatuntojen leviämistä. Pyyntö tuli Ahvenanmaan sairaanhoitopiiriltä (ÅHS) ja yksikkö lähtee matkaan Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta Tampereelta.

- Kun olemme suunnitelleet yksikköä, sen yhtenä pääominaisuutena on pidetty helppoa ja nopeaa käyttöönottoa. Yksikkö kulkee henkilöauton vetämässä perävaunussa ja se voidaan kuljettaa kohteeseen vaivattomasti ja saadaan käyttöön heti, kun tilanne sitä vaatii, sanoo Punaisen Ristin katastrofivalmiuden neuvonantaja Ilona Hatakka.

Teltan pystyttämiseen osallistuu järjestön vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Järjestöllä on käytössään valtakunnallinen verkosto vapaaehtoisia, jotka on koulutettu varautumaan ja toimimaan poikkeustilanteissa. 

- Punainen Risti on aina valmiina tukemaan viranomaisia Ahvenanmaalla. Tartuimme toimeen nopeasti ja asiantuntevasti. Järjestön koulutetut vapaaehtoiset ovat aktiivisesti mukana ja mahdollistavat tämä projektin toteuttamisen, sanoo Punaisen Ristin Ahvenanmaan piirin toiminnanjohtaja Tomas Urvas

Media on tervetullut seuraamaan teltan pystyttämistä Ahvenanmaan keskussairaalalle osoitteeseen Doktorsvägen 1, 22100 Maarianhamina.

Kansainväliseen hätään tarkoitettu apu otetaan käyttöön Suomessa

Punaisella Ristillä on välitön valmius lähettää useita Triage-yksikköjä koko Suomen alueelle. Järjestön avustustoiminnan hätäapuyksikköjä ja muuta välineistöä käytetään normaalisti kansainvälisissä kriiseissä maailmalla, mutta resurssit voidaan ottaa käyttöön myös Suomessa.

Maaliskuussa Triage-yksikköjä on toimitettu Raaseporin sairaalalle, Kanta-Hämeen keskussairaalalle Hämeenlinnaan ja Hyvinkään sairaalalle. Pohjana kaikissa yksiköissä on Punaisen Ristin suunnittelema evakuointikeskus, jota muokataan vastaamaan sairaaloiden tarpeita.

Perustiedot Triage-yksiköstä

  • Telttoina käytetään Suomen sääoloihin sopivia 6m x 8m metallirunkoisia kangastelttoja.
  • Telttaan kuuluu erillinen sisäteltta ja irrotettava lattia. Yhden teltan pinta-ala on 48 m2, jolloin kahden teltan pinta-ala on 96 m2.
  • Teltat ovat yhdistettävissä toisiinsa päädyistä tai sivuista. Yksikön kalusto on suunniteltu avunsaajien ja asiakkaiden odotus- ja toimenpidetilan tarpeisiin.
  • Telttoihin kulku voidaan tarvittaessa sulkea ja niiden sisustus on muunneltavissa tarpeen mukaan väliseinin.
  • Yksikköön kuuluu perusvalaistus ja tarvittaessa lämmitys.

Lisätietoja:

Punaisen Ristin Ahvenanmaan piirin toiminnanjohtaja Tomas Urvas, p. 040 516 35 37, tomas.urvas@punainenristi.fi

Katastrofivalmiuden neuvonantaja Ilona Hatakka, p. 040 635 0711, ilona.hatakka@punainenristi.fi (haastattelut suomeksi)

Katastrofivalmiusyksikön assistentti Janne Järvinen, p. 040 721 8957, janne.jarvinen@punainenristi.fi

Viestinnän asiantuntija Mari Mäkinen, p. 040 664 7779, mari.makinen@punainenristi.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets utmärkelse Humanitär handräckning tilldelas grundskolelärarna i Finland8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Röda Korset beviljar den årliga utmärkelsen Humanitär handräckning till lärarna i Finlands grundskolor. Lärarna har utvecklat nya sätt att möta sina elever för att trygga deras rättigheter till inlärning även i undantagsförhållanden. Med utmärkelsen uppmuntrar Röda Korset också lärarna att lyfta fram epidemins långvariga inverkningar på barns och ungdomars välmående.

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus suomalaisen peruskoulun opettajille8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Suomen Punainen Risti myöntää vuosittain jaettavan Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen Suomen peruskoulujen opettajille. Opettajat ovat kehittäneet uusia tapoja kohdata oppilaansa kyetäkseen turvaamaan heidän oikeutensa oppia myös poikkeusoloissa. Tunnustuksella Punainen Risti myös rohkaisee opettajia tuomaan esiin epidemian pitkäkestoisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme