Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Aika koronavirustestiin verkosta

Jaa

Koronavirustartuntaa epäilevä voi nyt tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin verkossa tekemällä oirekyselyn osoitteessa omaolo.fi. Testiin voi hakeutua myös soittamalla koronavirusneuvontaan tai Päivystysapuun.

Koronavirus tartuntaan sopivia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, ripuli tai vatsakipu.

”Haluan kannustaa helsinkiläisiä, jotka kärsivät koronavirustartunnalle tyypillisistä oireista, hakeutumaan testiin”, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen sanoo.  

”Sähköinen ajanvaraus helpottaa ja nopeuttaa koronatestiin pääsyä. Oirekyselyn voi tehdä verkossa vuorokauden ympäri. Toki olen iloinen myös siitä, että ammattilaisiamme vapautuu ajanvarauksesta muihin tehtäviin”, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen

Verkon kautta varattavia koronavirustestejä tehdään kulttuuritalo Stoassa Itäkeskuksessa. Stoan näytteenotto palvelee sekä arkisin että viikonloppuisin.

Stoan näytteenottopiste toimii ajanvarauksella

Stoa sijaitsee Itäkeskuksessa osoitteessa Turunlinnantie 1.

Näytteenotto palvelee arkisin klo 8 -18 ja viikonloppuisin klo 12 -16.

Testit tehdään Stoassa Työväenopiston tiloissa. Sisäänkäynti testiin ei ole kirjaston pääovesta vaan sivuovesta. Pääovella on opastus näytteenoton sisäänkäyntiin.

Pyydämme asiakkaita saapumaan testiin ajoissa. Vartija päästää asiakkaat sisään näytteenottoon. 

Toinen tapa hakeutua koronavirustestiin on soittaa koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (arkisin klo 7-20) ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117. 

Kaikki helsinkiläiset hengitystieoireiset, lääkärin arviota vaativat potilaat, ohjataan koronaterveysasemille Laaksoon tai Malmille. Muilla terveysasemilla ei hoideta hengitystieoireisia.

Lisätietoa

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme