Vaasan kaupunki - Vasa stad

Aikuisten taiteen perusopetuksen näyttely kertoo kodista ja omakuvista

Jaa

Vaasan kaupunginkirjastossa on esillä 20.5.–10.6. näyttely, joka koostuu kansalaisopisto Alman aikuisten taiteen perusopetuksen kuvataiteen ja käsityön teoksista.

Kansalaisopisto Almassa voi opiskella aikuisten taiteen perusopetuksen opintokokonaisuudet joko kuvataiteissa tai käsityössä. Kuvataiteen opintokokonaisuus on nelivuotinen ja käsityön kolmivuotinen.

Näyttely levittäytyy pääkirjaston Teema-käytävälle sekä alakerran näyttelytiloihin. Kuvataiteen teokset ovat päättötöitä, ja käsityön teokset ensimmäisen vuosikurssin tuotoksia.

Grafiikkaa, valokuvaa, veistoksia ja tekstiilikollaaseja

Kuvataiteen päättötöiden teema on "Kotona".

- Kodin merkitystä on teoksissa tarkasteltu eri näkökulmista. Koti voi merkitä fyysistä tilaa ja omaa turvapaikkaa, mutta sen voi käsittää myös aatteena, ideologiana tai tuntemuksena. Kotiin voivat heijastua myös maailman ilmiöt, kuten kodittomuus tai luonnon tila, kuvailee taideaineiden suunnittelijaopettaja Maija Minni.

Kuvataiteen osalta näyttelyssä on esillä muun muassa installaatioita, valokuvaa, sekatekniikkaa, taidegrafiikkaa ja veistoksia.

Näyttelyn käsityön teokset ovat tekstiilikollaaseja ja huovutustöitä. Tekstiilikollaaseista löytyy teknisiä kokeiluja ja omakuva-aiheeseen liittyviä töitä.

- Omakuvissa on pohdittu muun muassa sitä, mitä kuva kertoo, ja millaisia merkityksiä värit välittävät. Huovutus-töiden aiheet, materiaalit ja tekniikat on valittu vapaasti, kertoo johtava tekstiilityön opettaja Teija Ohvo.

Yhteyshenkilöt

taideaineiden suunnittelijaopettaja Maija Minni, puh. 040 5373 106, maija.minni@edu.vaasa.fi
johtava tekstiilityön opettaja Teija Ohvo, puh. 040 5360 846, teija.ohvo@edu.vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme