Järvi-Suomen Energia

Aila-myrskyn katkomat sähköt on lähes palautettu - pienjänniteverkon piirissä vielä joitain vikoja

Jaa

Aila-myrskyn tuhot Järvi-Suomen Energian verkkoalueella on saatu lähes kokonaan korjautuiksi. Keskijänniteverkossa vikoja ei enää esiinny, mutta pienjänniteverkon häiriöiden aiheuttamia katkoja on edelleen muutamia. Arvion mukaan kaikki viat saadaan korjattua perjantain aikana.

Jo torstai-illan ja yön aikana saatiin palautettua sähköt suurimmalle osalle asiakkaista. Korjaustöitä jatkettiin läpi yön, ja aamukuudelta myös lepovuorossa olleet asentajat palasivat töihin korjaamaan viimeisiä vikoja. Korjauksia on tänään tehty maastossa 50 asentajan voimin. Myös helikopteripartio otettiin käyttöön tuulten laannuttua.

Pääosin viat syntyivät linjoille kaatuneista puista. Puuskatuulten rajusti kaatamat puut katkoivat monin paikoin pylväitä. Laajinta tuhoa verkkoalueella myrsky aiheutti Lievestuoreen, Joutsan ja Kangasniemen seuduilla, missä myrskytuulet ehtivät viihtyä pidemmän aikaa. 

Järvi-Suomen Energian käytönjohtaja ja kunnossapitopäällikkö Juuso Ruottisen mielestä korjaukset ovat sujuneet sutjakasti: "Arvioimme, että kaikki taloudet saadaan takaisin sähkönjakeluun piiriin tämän päivän aikana." Valmius on laskettu normaalille tasolle, mutta korotettua korjaushenkilöstön varallaoloa jatketaan viikonlopun yli siltä varalta, että vikoja ilmaantuu jälkikäteen.

Uutta teknologiaa viankorjausta vauhdittamassa

Myrskyn aikana käytettiin vanhojen keinojen lisäksi myös uusia, sillä kolmella korjauspartiolla oli käytössään droonit vianpaikannuksen tukena. Lisäksi testattiin yhden raskaamman droonin suoriutumista pidemmillä etäisyyksilllä myrskyolosuhteissa. Droonit ovat osa Järvi-Suomen Energian ja yhteistyökumppani Elveran kanssa käynnistettyä hanketta, jossa etsitään keinoja jouduttaa viankorjausta. Droonien havaittiin nopeuttavan vianpaikannusta myös tositilanteessa: hankalissa paikoissa sijaitsevien haarajohtojen viat löytyivät nopeammin kuin jalkaisin. Hanketta vetävä Järvi-Suomen Energian kehitysinsinööri Tomi Öster on tyytyväinen kokemuksiin: "Tunnistimme odotettavasti yllättäviä kehityskohteita joita aina esiintyy vielä epäkypsän teknologian kanssa. Tästä on hyvä jatkaa!"

Asiakkaiden ilmoitukset tärkeitä

Korjaustyötä nopeuttaa, jos ajoteiden puomit pidetään auki. Näin korjauskalusto pääsee etenemään työssään.

Pyydämme asiakkailtamme ilmoituksia, jos sähköt toimivat heikosti tai keskijänniteverkon tilanteen normalisoiduttua sähköt eivät ole palautuneet. Pienjänniteverkon alueella olevista vioista ei saada yhtä tarkkaa kuvaa kuin keskijänniteverkon häiriöistä. Paikoitellen toimitaan siis asiakkaiden ilmoituksien varassa. Häiriökartta osoittaa, mikä on keskijänniteverkon vikatilanne. Vikapalvelun tavoittaa numerosta 0800 90440.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot medialle:

Juuso Ruottinen,
Kunnossapitopäällikkö, käytönjohtaja
0408474883
juuso.ruottinen@sssoy.fi

Kuvat

Lataa
Ensi kertaa myrskyolosuhteissa testattu raskas drooni.
Ensi kertaa myrskyolosuhteissa testattu raskas drooni.
Lataa
Katkenneita pylväitä Kangasniemen Soipukansaaressa.
Katkenneita pylväitä Kangasniemen Soipukansaaressa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Kohti 24/7 vianetsintää: Järvi-Suomen Energia ja Esri Finland testaavat miehittämättömien kopterien hyödyntämistä sähkölinjojen tarkastamiseksi15.4.2021 08:34:38 EEST | Tiedote

Jakeluverkkoyhtiö Järvi-Suomen Energia ja paikkatietoratkaisujen asiantuntija Esri Finland kartoittavat drone-kopterin avulla tehtävän laserkeilauksen hyödyntämistä sähkölinjojen tarkastamisessa. Pilotointi toteutetaan Hirvensalmella kevään 2021 aikana. Drone-lennoista vastaa virolainen Hepta Airborne ja kerätyn datan käsittelystä sekä analysoinnista Esri Finland.

Liisa-myrskyn jälkien korjaus loppusuoralla – viimeisillä vika-alueilla rajuja tuhoja20.11.2020 16:09:25 EET | Tiedote

Liisa-myrskyn jäljiltä on sähköttä alle 500 taloutta. Puuskatuulet aiheuttivat paikoin rajuja tuhoja ja katkenneita pylväitä on vaihdettu liuta. Tavoitteena on saada palautettua sähköt kaikille keskijänniteverkon vikojen piirissä oleville tämän päivän aikana. Viikonlopulle ennustetun myräkän ja viiveellä ilmaantuvien vikojen varalta korotettua korjaushenkilöstön varallaoloa jatketaan viikonlopun yli

Säästöä yhteishankinnalla: Järvi-Suomen Energia kilpailutti puistomuuntamot verkkoyhtiöiden yhteishankinnassa28.9.2020 14:14:06 EEST | Tiedote

Järvi-Suomen Energia on solminut puitesopimukset puistomuuntamoiden yhteishankinnasta Alfen Elkamo Oy:n, Finnkumu Oy:n sekä Rexel Finland Oy:n kanssa. Hankintojen kilpailutukset toteutettiin yhteistyössä Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja Savon Voima Verkko Oy:n kanssa. Yhteishankinnalla saavutettiin synergiaetua verrattuna siihen, että toimijat erikseen kilpailuttaisivat hankintansa.

Kaukaa näkee lähelle – paluumuuttajan mietteitä huomisen Järvi-Suomesta21.9.2020 13:38:51 EEST | Blogi

Välillä ei tee mieli lähteä minnekään. Entä jos määränpäässä ei olekaan mukavaa? Päässään alkaa luoda kaikenlaisia skenaarioita, miksei kannattaisi lähteä. Väsyttää, pitäisi pestä pyykkiä, ei vaan huvita. Itse kärsin samasta ongelmasta, liiasta jahkailusta. Olenkin yrittänyt muuttaa tätä tapaa lähtemällä mahdollisuuksien mukaan kaikkialle ja vastaamalla tuon tuosta: kyllä. Olen nimittäin huomannut, että lopulta lähteminen aina kannattaa. Silloin törmää kaikkeen, mikä innostaa ja auttaa näkemään asiat uusin silmin. Vuosia sitten päätin lähteä opiskelemaan Jyväskylään, enkä kadu sitä hetkeäkään. En, vaikka viime kuussa päätin palata takaisin kotiseudulleni Etelä-Savoon. Opin nimittäin reissullani sen, että kaikki kaupungit ovat omasta vinkkelistäni enemmän tai vähemmän samanlaisia. Toki niissä on hieman eri palveluita, kauppoja, kulttuuria ja ravintoloita, mutta lopulta tunne ratkaisee. Palattuani tänne tunnen olevani jälleen kotona. Täytyi siis piipahtaa seitsemäksi vuodeksi toisaalle h

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme