Digi- ja väestötietovirasto

Aino ja Leo ovat vuoden 2019 suosikkinimet

Jaa
Aino ja Leo ovat vuonna 2019 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 278 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 380 pojalle.

Aino ja Leo ovat vuonna 2019 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 278 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 380 pojalle.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Aada, Sofia, Eevi ja Olivia. Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Elias, Oliver, Eino ja Väinö.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Emilia ja Olivia vuoden 2018 tapaan. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Oliver.

Ruotsinkielisten lasten etunimistä Saga ja Emil ovat suosituimmat

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Saga kuten edeltävänäkin vuonna. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Sagan sai nimekseen 34 tyttöä ja Emilin 33 poikaa.

Sagan jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Emma, Stella, Ellen ja Alva. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Liam, William, Oliver tai Edvin.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Elisabeth, Linnea ja Alice. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Erik, Alexander, Johannes, Emil ja Mikael.

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat 47 327 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen 5.4.2020 mennessä. Kaikkiaan lapsia syntyi 47 601. Nimen sai 23 256 tyttöä ja 24 071 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 38 685 ja ruotsinkielisiä 3 229.

Alle prosentti vauvoista sai neljä etunimeä

Vuoden 2019 alusta alkaen nimilaki mahdollisti neljän etunimen antamisen lapselle. Tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan käytetty kovin innokkaasti, sillä viime vuonna nimen saaneista lapsista vain alle prosentti sai täydet neljä etunimeä. Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä, näin tekivät viime vuonna lähes puolet vanhemmista (48 %). Lähes yhtä suosittua on kolmen etunimen antaminen, 42 %. Yhden etunimen sai 8,4 % lapsista.


Tilastoissa näkyy myös muutama useamman kuin neljä nimeä saanut lapsi. Tämä on mahdollista esimerkiksi silloin, kun lapsi on kastettu ulkomailla maassa, jossa etunimien määrää ei ole rajoitettu neljään, ja hänet kirjataan Suomen väestötietojärjestelmään.



Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Järjestelmää ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto.

Vuoden 2019 sekä aiempien vuosien 50 suosituinta nimeä löytyy osoitteesta dvv.fi/suosituimmat-lasten-nimet.

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietovirasto, lakimies Katja Mäkeläinen, katja.makelainen(a)dvv.fi, 0295 539 058

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024 – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!17.4.2024 15:05:00 EEST | Tiedote

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

The new versions of Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024: See how the change affects you!17.4.2024 15:05:00 EEST | Press release

The new Android and iOS versions of the Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024. As a result of the update, the appearance and functionalities of the application will change. The new application has improved usability, accessibility and navigation structure. Once the new application is published, it will no longer be possible to use older versions of the application.

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye