Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ainutlaatuinen rakennuskokonaisuus huutokaupataan Vaasassa

Jaa

Vaasan kaupunki huutokauppaa Klemettilästä sijaitsevan kolmikerroksisen tiilirakennuksen ja kaksikerroksisen puurakennuksen ulkorakennuksineen. Rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kokonaisuus sijaitsee puistojen ja viheralueiden ympäröimänä kävelymatkan päässä keskustasta.

Huutokaupattavaan kokonaisuuteen kuuluu kaksi isoa päärakennusta, C-talo ja Hiirelä, sekä kylmät ulkorakennukset. Vaasan Talotoimen toimitilapäällikkö Pekka Lahden mukaan vierekkäisillä tonteilla sijaitsevat rakennukset muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden, joita tulee saataville hyvin harvoin.

– Vastaavia rakennuksia ei Vaasassa juurikaan ole. Yhdessä aluetta ympäröivien puistojen ja viheralueiden kanssa ne muodostavat miellyttävän asuinympäristön, jossa on paljon mahdollisuuksia asumiskäyttöön, Lahti kuvailee.

Alue on asemakaavoitettu asunnoille ja sijaitsee vain noin 1,5 kilometrin päässä Vaasan ydinkeskustasta ja pienen kävelymatkan päässä ruokakaupoista, tavarataloista ja ravintoloista. Naapurustosta löytyy lisäksi muun muassa Tammikaivon terveysasema, päiväkoti sekä Vamian Sampo-kampus.

Tonttien ympäristö on kaavoitettu viheralueeksi, joka on asemakaavan mukaisesti säilytettävä. Tontit luovutetaan rakennusten uudelle omistajalle maanvuokrasopimuksella ja vuokra-aika on 50 vuotta.

C-talon tontin maanvuokra on kiinteistötoimessa arvioitu uudelleen toteutuneen rakennusoikeuden perusteella ja vuokraa on laskettu noin neljänneksellä alkuperäiseen verrattuna.

Huutokaupattavat rakennukset Vaasan vanhimpien joukossa

Huutokaupattavat rakennukset lukeutuvat Vaasan vanhimpiin yhä käytössä oleviin rakennuksiin. Arkkitehti Carl Schoultzin suunnittelema C-talo on kolmikerroksinen tiilirakennus, jossa on paljon persoonallisia yksityiskohtia, kaksi näyttävää porrashuonetta, hissi sekä 25 valoisaa asuntoa näyttävine ikkunoineen ja runsaalla huonekorkeudella. Rakennuksessa sijaitsi aiemmin vanhusten palvelutalo, jonka aikana kolmanteen kerrokseen rakennettiin kahdeksan lisähuonetta.

– Tällä hetkellä C-talon asunnot ovat pääasiassa yksiöitä, mutta asuntokokoja on mahdollista muokata uuden omistajan tarpeiden mukaan, Lahti kertoo.

Kokonaisuuden toinen päärakennus, kaksikerroksinen Hiirelä, on siirretty alueelle Vanhan Vaasan palon jälkeen. Hirsirunkoisessa asuintalossa on viisi asuntoa, joista neljä on tällä hetkellä vuokrattuna. Kauppaan kuuluu myös tontilla sijaitsevat kylmät ulkorakennukset; aitta ja kaksi varastorakennusta sekä vuonna 1820 valmistunut renkitupa.

Huutokaupattavien rakennusten viralliset osoitteet ovat Tammikaivonrinne 12 ja Sepänkyläntie 14. Rakennukset sijaitsevat vierekkäin ja niillä on yhteiset kaukolämpö- ja sähköjärjestelmät, joiden takia niitä ei myydä erikseen.

Huutokauppa on käynnissä Huutokaupat.com-sivustolla, josta löytyy myös runsaasti lisätietoa kohteista ja asemakaavasta: https://huutokaupat.com/3369353/ainutlaatuinen-kohde-vaasan-klemettilassa-kehitettavaksi-asumiskayttoon

Huutokauppa päättyy 5.5.2022 klo 12. Kokonaisuuden lähtöhinta on 386 000€.

 

Yhteyshenkilöt

Pekka Lahti
Toimitilapäällikkö
040 715 5520

Johan Lax
Maankäyttöinsinööri
040 540 6460

Marie Kero
Maankäyttöinsinööri
040 536 8063

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN: Hissunderstödet täcker hela 55% av kostnaderna för en efterinstallerad hiss – välkommen att bekanta dig med en ny hiss och höra mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden17.5.2022 14:19:17 EEST | Tiedote

I Vasa finns cirka 400 våningshus utan hiss. Tillgängligheten i bostadsbyggnader stöds med ARAs och Vasa stads understöd för installering av hissar efteråt och för tillgänglighetsrenoveringar. Vasa stads fastighetssektor ordnar ett infomöte, där man får bekanta sig med en ny efterinstallerad hiss och där det berättas mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden.

KUTSU: Hissiavustus kattaa jopa 55% jälkiasennushissin kustannuksista – tervetuloa tutustumaan uuteen hissiin ja kuulemaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista17.5.2022 14:17:27 EEST | Tiedote

Vaasassa on noin 400 hissitöntä kerrostaloa. Asuinrakennusten esteettömyyttä tuetaan ARAn ja Vaasan kaupungin avustuksilla jälkiasennushissien rakentamiseen ja esteettömyyskorjauksiin. Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää infotilaisuuden, jossa tutustutaan uuteen jälkiasennushissiin ja kerrotaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme