Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Äitienpäiväkunniamerkki 30 äidille

Jaa

Tänä vuonna 30 äitiä saa kunniamerkin arvokkaasta työstään lasten ja perheiden hyväksi.

Tasavallan presidentti palkitsee kasvattajina ansioituneita äitejä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein. Kunniamerkin saaville äideille ilmoitetaan huomionosoituksesta henkilökohtaisesti.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö luovuttaa kunniamerkit 8.5.2022 äitienpäiväjuhlassa, joka järjestetään Säätytalolla Helsingissä. Juhlan järjestelyistä vastaavat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Tänä vuonna kunniamerkin saavat:

Ahvenanmaa
Fellman Birgit, Föglö
Vapaavuori Ritva, Eckerö

Etelä-Suomi
Lähde Eine, Hartola
Kaksonen Carina, Helsinki
Mononen Sanna, Sipoo
Nupponen-Kollin Kirsi-Liisa, Mäntsälä
Ovaska Merja, Riihimäki
Pitkänen Tanja, Orimattila
Syrjälä Hanna, Jokioinen

Itä-Suomi
Saari Kaija, Siilinjärvi
Mustonen Sisko, Enonkoski
Peltoniemi Tuija, Suonenjoki

Lappi
Hakovirta Irina, Inari
Aikkila Karoliina, Ranua
Mikkola Irma, Simo

Lounais-Suomi
Mustajärvi Sanni, Karvia
Mäkelä Sari, Kankaanpää
Mäkilä Terhi, Laitila
Ruotsalainen Kirsti, Eura

Länsi- ja Sisä-Suomi
Bui Thi, Vörå
Hihnala Eija, Jämsä
Korhonen Eija, Tampere
Paananen Ritva, Viitasaari
Pöysti Koulbanu, Tampere
Riikola Eija, Lempäälä
Sjöblom Gunnel, Pedersöre

Pohjois-Suomi
Jaakkola Aini, Kuusamo
Kalliokoski Outi, Kalajoki
Mikkonen Elise, Muhos
Poukkula Maija, Raahe


Äitienpäiväkunniamerkin myöntämisperusteet ja hakeminen

Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ehdokkaan ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana.

Pyrkimyksenä on, että palkittavat äidit edustavat erilaisia ryhmiä, esimerkiksi ansiotyössä käyviä, yksinhuoltajia, maaseudun emäntiä sekä myös eri vähemmistöryhmiä. Ehdokkaiden alaikärajana on 40 vuotta. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Myös adoptio- ja sijaisäitejä voidaan esittää kunniamerkin saajiksi. Ammatissaan kasvattajina toimiville kunniamerkkiä ei ole tarkoitus myöntää.

Kun omat lapset tekevät kunniamerkkiesityksen, tulee siinä olla mukana vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa sellaisilta järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä, jotka hyvin tuntevat kysymyksessä olevan perheen. Aloitteen tekijänä kunniamerkin hakemiselle voivat olla omaiset, tuttavat tai naapurit, mutta esityksen tekijänä tulee olla viranomainen, järjestö tai muu yhteisö.

Ehdotukset äitienpäiväkunniamerkin saajista tehdään vuosittain marraskuun alkupuolella aluehallintovirastoille, jotka lähettävät ne käsiteltäviksi sosiaali- ja terveysministeriöön. Ministeri esittää osan ehdotuksista Ritarikunnille.

Ehdotukset tehdään ritarikuntien kunniamerkkiehdotuslomakkeella, jossa tulee olla liitteenä sosiaali- ja terveysministeriön liite. Tietoa ehdotuksen tekemisestä löytyy sosiaali- ja terveysministeriön kotisivuilta kohdasta Äitienpäiväkunniamerkit.

Ritarikuntien kanslian verkkosivuilla on lista kunniamerkkien saajista.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton tiedote kunniamerkkien saajista.


Lisätietoa, sosiaali- ja terveysministeriö:

Eija Paananen, eija.paananen@stm.fi

Lisätietoa aluehallintovirastoittain:

Etelä-Suomi (Kanta-Häme, Päijät-Häme, Uusimaa, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala)
ylitarkastaja Sami Kärnä, p. 0295 016 149

Itä-Suomi (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)
tarkastaja Eeva Eriksson, p. 0295 016 890

Lappi (Lappi)
osastosihteeri Eija Kallo, p. 0295 017 362

Lounais-Suomi (Varsinais-Suomi, Satakunta)
suunnittelija Pirjo Ojanen, p. 0295 018 052

Länsi- ja Sisä-Suomi (Pirkanmaa, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa)
tarkastaja Kirsi Mäenpää, p. 0295 018 518

Pohjois-Suomi (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)
assistentti Niina Rytilahti, p. 0295 017 055
kehittämispäällikkö Leena Meriläinen, p. 0295 017 523

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kriget i Ukraina och Finlands Natomedlemskap tema för Västra och Inre Finlands beredskapskommitté13.5.2022 15:19:41 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde 12.5.2022 på ett av regionförvaltningsverket sammankallat möte för att skapa en lägesöversikt avseende aktuella beredskapsärenden i regionen. Med den regionala beredskapskommitténs lägesöversikter säkerställs informationsgången mellan centrala aktörer inom Västra och Inre Finlands region, som täcker landskapen Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten.

Ukrainan sota ja Suomen Nato-jäsenyys teemana Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunnassa13.5.2022 15:15:14 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 12.5.2022 aluehallintoviraston koolle kutsumana kokoamaan tilannekuvaa alueen ajankohtaisista varautumisen asioista. Alueellisen valmiustoimikunnan tilannekatsauksilla varmistetaan tiedonkulkua keskeisten toimijoiden välillä Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, joka kattaa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme