Aivoliitto

Aivojen asialla -tunnustuspalkinto Kansalaisopistojen liitolle

Jaa

Aivoliitto ry:n Aivojen asialla -tunnustuspalkinnon saa vuonna 2020 Kansalaisopistojen liitto ry (KoL). Kansalaisopistojen liitto on mahdollistanut Juttu-tupa-kurssien järjestämisen henkilöille, joilla on kielellinen erityisvaikeus, afasia. Tunnustus luovutetaan Puhevammaisten viikolla 9.10.2020.

Aivoliitto kiittää Kansalaisopistojen liittoa hyvästä yhteistyöstä Juttu-tupa-kurssien toiminnan laajentamiseksi ja kehittämiseksi. Juttu-tuvissa toteutuu hyvin KoL:n ajatus uuden oppimisen ilosta ja tavoitteesta tasa-arvoiseen itsensä kehittämiseen. Opistot ympäri Suomen tarjoavat tällä hetkellä lähes neljällesadalle juttutupalaiselle kokemuksen siitä, että kommunikoinnin haasteista huolimatta he ovat osa yhteiskuntaa ja pääsevät harrastamaan siellä, missä kaikki muutkin kokoontuvat.

”Vaikka jokaisella Juttu-tupa-kurssia järjestävällä opistolla on omia käytänteitään, niin KoL:n toiminnanjohtajan Jaana Nuottasen antama kokonaiskuva opistojen tilanteesta on auttanut meitä Aivoliitossa kehittämään Juttu-tupa-toimintaa realistisen näkökulman pohjalta”, Pirjo Laine Aivoliiton Juttu-tupa-verkoston vastaava suunnittelija toteaa.

Juttu-tuvat ovat olleet osa opistojen kurssivalikoimaa yli kymmenen vuoden ajan. Toiminta lähti liikkeelle kolmesta kurssista ja on vuosien saatossa kasvanut Suomen laajuiseksi kymmenien kurssien verkostoksi.

Aivojen asialla -tunnustuspalkinto jaossa kahdeksatta kertaa

Aivoliitto ry myöntää vuosittain Aivojen asialla -tunnustuspalkinnon henkilölle, työryhmälle tai teolle, joka edistää merkittävästi joko aivoterveyttä tai puheen ja kielen ja aivoverenkiertohäiriöiden hoitoa ja kuntoutusta.

Aivojen asialla -palkinnon ovat aikaisempina vuosina saaneet Seinäjoen keskussairaalan neurologian toimintayksikkö vuonna 2015 ja Niilo Mäki Instituutti vuonna 2016. Vuonna 2017 juhlittiin 40-vuotiasta Aivoliittoa, jonka kunniaksi palkinto jaettiin neljä kertaa. Palkinnon saivat ET-lehti, Suomen Puheterapeuttiliitto, toimittaja Kaj Kunnas ja eduskunnan AVH-ryhmä. Vuonna 2018 palkinnon sai Pikku Kakkonen ja vuonna 2019 Heureka.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Juttu-tupa-verkoston vastaava suunnittelija
Pirjo Laine,p. 050 597 7663
pirjo.laine@aivoliitto.fi

Toiminnanjohtaja
Jaana Nuottanen p. 040 741 0641
jaana.nuottanen@kansalaisopistojenliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aivoliitto ry on potilas- ja asiantuntijajärjestö, joka tukee edustamiensa ryhmien arjessa selviytymistä. Näitä ryhmiä ovat aivoverenkiertohäiriön sairastaneet ja heidän läheisensä sekä perheet, joiden lapsella tai nuorella on kielellinen erityisvaikeus.

Aivoliitto on yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka edistää toiminnallaan aivoverenkiertohäiriöiden ennaltaehkäisyä, kielellisen erityisvaikeuden varhaista tunnistamista sekä hyvää hoitoa ja kuntoutusta. Liiton perustehtävänä on oikeuksien valvonta, viestintä ja asenteisiin vaikuttaminen, AVH:n ennaltaehkäisy sekä yhdistystoiminta ja palvelut. Tutkimuksellaan liitto luo pohjaa toiminnalle. Aivoliitto tuo esiin puhevammaisten asioita sekä tarjoaa sopeutumisvalmennuskursseja, kuntoutusta, koulutusta ja terapiaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aivoliitto

Kansallisen Aivoterveys-ohjelman valmistelu käynnistyy28.9.2021 08:02:29 EEST | Tiedote

Aivoliitto aloittaa kansallisen Aivoterveys-ohjelman valmistelun. Kattavan ohjelman avulla lisätään aivoterveyttä ja hyvinvointia elämän kaikilla osa-alueilla. Ennakoivan ja ehkäisevän toiminnan myötä myös aivosairauksista aiheutuvien kustannusten kasvu saadaan taittumaan. Aivoterveys-ohjelman valmistelussa hyödynnetään omien asiantuntijoiden lisäksi hyvin laajasti eri alojen asiantuntijoiden osaamista ja kumppanuusverkostoja, joista esimerkkeinä NCD-verkosto ja muut neurologiset järjestöt.