Aivoliitto

Aivoliiton rooli palveluntuottajana vahvistuu

Jaa

TIEDOTE 21.9.2017. Aivoliitto vahvistaa asemaansa palveluiden tuottajana. Uusi Aivoliiton palvelut oy vastaa jatkossa palveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä. Muutos näkyy erityisesti koulutustarjonnan lisäämisenä. Tällä pyritään vastaamaan esimerkiksi sote-uudistuksen tuomiin haasteisiin.

Aivoliitto on ollut jo vuosikymmeniä vahva asiantuntija ja osaaja aivoverenkiertohäiriöihin, afasiaan ja kielelliseen erityisvaikeuteen liittyvissä asioissa. Liitto on esimerkiksi järjestänyt sopeutumisvalmennuskursseja jo 36 vuoden ajan.

- Haluamme tällä uudistuksella vahvistaa entisestään asemaamme myös luotettavana ja asiantuntevana kouluttajana sekä terapioiden ja puhevammaisten tulkkauspalveluiden tuottajana, Aivoliiton toiminnanjohtaja Tiina Viljanen kertoo.

Aivoverenkiertohäiriön sairastaneita on Suomessa noin 100 000 ja määrän ennustetaan lisääntyvän väestön ikääntyessä. Puheen kehitys viivästyy noin 19 prosentilla lapsista.

- Meille on ensiarvoisen tärkeää, että nämä suuret kohderyhmät saavat parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen. Perheet tarvitset myös runsaasti tietoa ja tukea arjen sujumiseksi, Viljanen toteaa.

Aivoliiton palveluihin kuuluu myös Suomen Nuortentalo, joka jatkaa toimintaansa tuen tarpeessa olevien nuorten asumis- ja avopalveluiden tuottajana Turun ja Kuopion seuduilla. Se tarjoaa tuettua itsenäisen asumisen harjoittelua sekä tukihenkilöpalvelua ja neuropsykiatrista valmennusta.

Nuorten tuen tarpeet voivat johtua kielellisestä tai muusta neurologisesta erityisvaikeudesta, heikoista sosiaalisista taidoista tai toiminnanohjauksen ja elämänhallinnan vaikeuksista.

- Palveluiden piiriin voi hakeutua ympäri Suomen, painottaa Viljanen.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Tiina Viljanen
p. 040 833 1511, tiina.viljanen@aivoliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aivoliitto
Aivoliitto
Suvilinnantie 2
20900 TURKU

02 2138 200http://www.aivoliitto.fi

Aivoliitto ry on potilas- ja asiantuntijajärjestö, joka tukee edustamiensa ryhmien arjessa selviytymistä. Näitä ryhmiä ovat aivoverenkiertohäiriön sairastaneet ja heidän läheisensä sekä perheet, joiden lapsella tai nuorella on kielellinen erityisvaikeus.

Aivoliitto on yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka edistää toiminnallaan aivoverenkiertohäiriöiden ennaltaehkäisyä, kielellisen erityisvaikeuden varhaista tunnistamista sekä hyvää hoitoa ja kuntoutusta. Liiton perustehtävänä on oikeuksien valvonta, viestintä ja asenteisiin vaikuttaminen, AVH:n ennaltaehkäisy sekä yhdistystoiminta ja palvelut. Tutkimuksellaan liitto luo pohjaa toiminnalle. Aivoliitto tuo esiin puhevammaisten asioita sekä tarjoaa sopeutumisvalmennuskursseja, kuntoutusta, koulutusta ja terapiaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aivoliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme