Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Aivotutkija Minna Huotilaisesta Vuoden koulutusvaikuttaja 2019

Jaa

Helsingin yliopiston kasvatustieteen professori ja aivotutkija Minna Huotilainen on nimetty Vuoden koulutusvaikuttajaksi 2019. Huotilainen saa tunnustuksen myöntäneeltä OAJ:ltä kiitosta erityisesti siitä, että hän on työllään tuonut merkittävällä tavalla esille musiikin mahdollisuuksia oppimisen edistämisessä.

Helsingin yliopiston kasvatustieteen professori ja aivotutkija Minna Huotilainen on nimetty Vuoden koulutusvaikuttajaksi 2019. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ luovutti tunnustuksen Huotilaiselle opetus- ja kasvatusalan suurtapahtumassa Educassa 25. tammikuuta.

– Olen todella otettu palkinnosta, kiitos. Musiikillisten menetelmien käyttö opetuksessa tehostaa oppimista ja on aivotutkimuksen uusiempien löydösten mukaista, Huotilainen sanoo.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Huotilainen on merkittävällä tavalla tuonut tutkimus- ja julkaisutyössään esille musiikin mahdollisuuksia oppimisen edistämisessä.

Huotilaisen tutkimustyö on kansainvälisesti tunnettua ja arvostettua. Hän on esimerkiksi ollut luomassa kansainvälistä ohjeistusta, jonka avulla musiikilla voi tukea kielellistä kehitystä.

– Suomalainen tutkimuspohjainen opettajankoulutus tarvitsee jatkuvasti perustakseen uutta tutkimusta. Pidän erittäin tärkeänä myös Huotilaisen suurta ja uutta luovaa roolia työhyvinvoinnin tutkimisessa ja edistämisessä, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa. 

Musiikin käyttö opetuksessa voi Huotilaisen mielestä lisätä oppijoiden yhdenvertaisuutta.

– Musiikin käyttö varhaiskasvatuksessa hyödyttää kaikkia ja turvaa kuulovammaisten lisäksi myös esimerkiksi kielellisistä häiriöistä kärsivien, suomea toisena kielenä oppivien ja erityisoppijoiden oikeutta hyvään oppimiseen.

OAJ:n hallitus palkitsee vuosittain kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalalla ansioituneen henkilön tai yhteisön Vuoden koulutusvaikuttaja -tunnustuksella.

Yhteyshenkilöt

Olli Luukkainen
Puheenjohtaja, OAJ
+358 500 652 872
olli.luukkainen@oaj.fi

Riitta Silvonen
Järjestöasiamies, OAJ
+358 20 748 9629
riitta.silvonen@oaj.fi

Minna Huotilainen
Aivotutkija, professori
Helsingin yliopisto
+358 40 560 8304
minna.huotilainen@helsinki.fi

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme