Espoon kaupunki - Esbo stad

Ajan peruminen voi siirtää tehosterokotuksen syksyyn – Koronarokotteiden saatavuus heinä-elokuussa epävarmaa

Jaa

Viime viikkoina koronarokotuksen puhelinpalveluun on soittanut suuri määrä henkilöitä, jotka ovat halunneet siirtää tehosterokotuksensa aikaa esimerkiksi loman vuoksi. Tehosterokotusaikaa ei kuitenkaan kannata peruuttaa, sillä tämänhetkisen tiedon mukaan saamme rokotteita heinä-elokuussa vain tehosteisiin tarvittavan määrän ja pahimmassa tapauksessa uuden ajan saaminen voi mennä syksyyn.

Ajan peruminen voi siirtää tehosterokotuksen syksylle. Koronarokotteita Tapiolan terveysaseman rokotuspisteessä tammikuussa.
Ajan peruminen voi siirtää tehosterokotuksen syksylle. Koronarokotteita Tapiolan terveysaseman rokotuspisteessä tammikuussa.

Viime viikkoina koronarokotuksen puhelinpalveluun on soittanut suuri määrä henkilöitä, jotka ovat halunneet siirtää tehosterokotuksensa aikaa esim. lomansa vuoksi. Tehosterokotusten siirrot ovat ongelmallisia, sillä tämänhetkisen tiedon mukaan saamme rokotteita heinä-elokuussa vain tehosteisiin tarvittavan määrän eikä vapaita rokotusaikoja ole näin ollen tarjolla.

Tehosterokotteen ottaminen ajallaan on tärkeää tehokkaan ja pitkäkestoisen suojan varmistamiseksi. Erityisesti virusmuunnosten tapauksessa hyvän suojan syntyminen vaatii kaksi rokoteannosta.

”Tällä hetkellä näyttää siltä, että heinä-elokuussa pystytään rokottamaan pääasiassa tehosterokotuksia. Tämä taas tarkoittaa sitä, että tyhjiä rokotusaikoja ei ole ja oman tehosterokotusajan peruuttaminen voi siirtää rokotuksen pahimmassa tapauksessa jopa syksyyn.” sanoo Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn. ”Pyydämmekin, että ihmiset tulisivat tehosterokotuksiin saamallaan ajalla ja aikaa muutettaisiin vain äärimmäisen painavasta syystä. ”

Mikäli aika on peruttava, se onnistuu ajanvaraustekstiviestissä tulleiden ohjeiden avulla. Koronarokotusaika.fi-sivusto antaa varata uuden tehosteajan, joka on aikaisintaan 11 viikkoa tai viimeistään 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Mikäli uutta tehosteaikaa ei pysty varaamaan tässä aikaikkunassa, tulee uusi aika varata puhelimitse. Koronarokotusten ajanvarausnumeroon voit jättää takaisinsoittopyynnön 09 816 34800 ma-pe klo 8–18.

Avainsanat

Kuvat

Ajan peruminen voi siirtää tehosterokotuksen syksylle. Koronarokotteita Tapiolan terveysaseman rokotuspisteessä tammikuussa.
Ajan peruminen voi siirtää tehosterokotuksen syksylle. Koronarokotteita Tapiolan terveysaseman rokotuspisteessä tammikuussa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 9.6.20219.6.2021 22:28:12 EEST | Tiedote

Oppimateriaali maksuttomaksi syksyllä 2021 Espoon lukioissa aloittaville opiskelijoille Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että oppivelvollisuuslain soveltamisalaan kuuluvien opiskelijoiden lisäksi lukion tarjoamat oppimateriaalit ovat maksuttomia seuraaville, lukuvuonna 2021-2022 lukiokoulutuksen aloittavilla opiskelijoille: Opiskelija on opiskellut lukuvuonna 2020-2021 lukiokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa, ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa. Opiskelija on suorittanut perusopetusta lukuvuoden 2020-2021 aikana ja ollut sen jälkeen ilman opiskelupaikkaa. Opiskelija on opiskellut perusopetukseen valmistavassa opetuksessa lukuvuonna 2020-2021 Oppimateriaalin maksuttomuus on voimassa sen kalenterivuoden loppuun saakka, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta tai sitä ennen saa toisen asteen tutkinnon valmiiksi. Opintojen tulee edetä henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Maksuttomuusaikaa ei voi pidentää. Åbe

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme