Kustantamo S&S

Ajankohtainen dekkaripariskunta vierailee Suomessa 20.–21.9.

Jaa

Ruotsalaiset Cilla ja Rolf Börjlind ovat kirjoittaneet yhdessä pitkään. Syyskuun 20.–21. päivä he vierailevat Suomessa ja osallistuvat Dekkarifestivaaliin Paasitornissa.

Nousuvesi-sarjalla suureen suosioon nousseet Cilla ja Rolf Börjlind ovat kirjoittaneet yhdessä jo viisi rikosromaania. Polttopiste (suom. Sirkka-Liisa Sjöblom) tarttuu sarjan aiempien osien tapaan ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen ilmiöön – kirjassa käsitellään muun muassa rohingya-vainoja ja pakolaisuutta kehitysmaissa. 

Cilla ja Rolf Börjlind ovat Ruotsin kokeneimpia käsikirjoittajia. He ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1994, ja heidät tunnetaan muun muassa Martin Beck -elokuvista, joita on tehty kaiken kaikkiaan 46. Börjlindit ovat käsikirjoittaneet niistä lähemmäs 30.

"Yritimme kirjoittaa dekkaria kerran aikaisemmin, mutta tuolloin olimme liian optimistisia ajankäytön suhteen. Eihän se kahden Beck-elokuvan välissä onnistunut. Nousuvesi-sarjaa aloittaessamme päätimme paneutua kirjoittamiseen kunnolla", kertoo Cilla Börjlind.
Kirjojen elokuvamainen kerronta pitää tiukasti otteessaan, ja sarjan ensimmäiset kirjat on sovitettu myös Nousuvesi-tv-sarjaksi, jota esittää Suomessa Yle.

Rolf Börjlind (s.  on tehnyt elämäntyönsä lähinnä elokuvien parissa näyttelijänä, ohjaajana ja käsikirjoittajana.
Cilla Börjlind on syntynyt vuonna 1961 ja on toiminut paitsi käsikirjoittajana myös tuottajana.

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme