Aluehallintovirasto

Ajankohtaista metsäpalojen lentotähystyksestä

Jaa

Metsäpalojen lentotähystys on lentokoneilla tapahtuvaa valvontaa maastopalojen havaitsemiseksi. Toiminta kattaa koko Suomen ja sillä pyritään ehkäisemään maastopalojen leviäminen suureksi, havaitsemalla ne ajoissa. Maastopaloiksi luokitellaan mm. metsäpalot, ruohikkopalot ja turvetuotantoaluepalot.

Kuva: Lentoreitit ja hätäkeskusalueet.
Kuva: Lentoreitit ja hätäkeskusalueet.

Maasto on kuivaa

Maaston kuivuus on aiheuttanut runsaasti lentoja ja niillä on havaittu useita maastopaloja. Lentoja on suoritettu viimeisen viikon aikana yli 100 kertaa ja niillä on havaittu toistakymmentä paloa. Myös pelastustoimen yksiköitä on opastettu useasti kohteeseen. Yleisesti lennot käynnistyivät tänä vuonna noin kuukauden myöhässä verrattuna aiempiin vuosiin.

Pakkolasku Lapissa

Metsäpalonvalvontalennolla ollut palveluntuottajamme oli joutunut suorittamaan 10.6.2021 illalla pakkolaskun, joka tapahtui teknisen vian takia Lapin maakunnan alueella Muoniossa reitillä 25. Pakkolasku suoritettiin onnistuneesti maantielle. Pakkolaskussa ei tapahtunut henkilövahinkoja eikä myöskään lentokone vaurioitunut tapahtumassa. Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen, ensihoidon ja poliisin yksiköitä.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston valtakunnallinen tehtävä

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tehtävänä on järjestää metsäpalojen lentotähystys koko Suomessa. Lentoja suoritetaan 22 reitillä säännöllisesti.

Palveluntuottajana on yleensä paikallinen ilmailukerho tai ilmailualan yritys.

Reitit: https://avi.fi/asioi/viranomainen/ohjaus-ja-neuvonta/metsapalojen-lentotahystys

Lisätietoja:
pelastusylitarkastaja Mika Kurvinen p. 0503961234
etunimi.sukunimi@avi.fi

Koko Suomi
Lappi
Pohjois-Suomi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Lentoreitit ja hätäkeskusalueet.
Kuva: Lentoreitit ja hätäkeskusalueet.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Valoisasta koronatilanteesta huolimatta Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta muistuttaa riskeistä etenkin massakokoontumisiin ja rajaliikenteeseen liittyen18.6.2021 10:47:29 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 17.6. kokoukseen puheenjohtajansa aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla. Tilannekuvan ja muiden ajankohtaisten signaalien tarkastelun lisäksi Turvallisuuskomitean erikoistutkija Jouni Pousi kertoi valmiustoimikunnalle komitean ajankohtaisista kuulumisista ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitystyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme