Vaasan kaupunki - Vasa stad

Åk 7–9 samt en del av femte- och sjätteklassarna i Onkilahden yhtenäiskoulu övergår till distansundervisning

Dela

Årskurserna 7–9 samt en del av femte- och sjätteklassarna i Onkilahden yhtenäiskoulu övergår till distansundervisning tisdag 2.2. På grund av coronavirussmitta i skolan är en så stor del av personalen i karantän att en trygg skolgång inte kan garanteras för vissa klasser.

Vid Onkilahden yhtenäiskoulu har tre fall av coronavirussmitta konstaterats under veckoslutet 30-31.1. Totalt har 86 personer möjligen varit utsatta för viruset, av dem hör 20 till personalen.

-Lärare och annan personal har försatts i karantän i ett så stort antal både i åk 7–9 och åk 1–6 att undervisning och skolgång i vissa klasser inte kan genomföras på ett tryggt sätt utan att beslut fattas om övergång till distansundervisning, säger skoldirektör Kari Nummela.

Distansundervisning högst till och med 12.2

Till distansundervisning övergår alla elever i årskurserna 7–9 samt klasserna 5A, 5B, 6A och 6B. Eleverna i årskurserna 1–4, eleverna i klasserna 5M och 6M, elever som fått beslut om särskilt stöd, elever som omfattas av förlängd läroplikt och elever i undervisning som förbereder inför den grundläggande utbildningen fortsätter som vanligt med närundervisning.

Distansundervisning ordnas till dess närundervisning igen kan ordnas på ett tryggt sätt, dock högst till och med 12.2.

För alla elever ordnas stöd för inlärning och skolgång samt elevvårdstjänster som normalt. De elever som får distansundervisning har möjlighet att delta i skolmåltiderna i sin egen skola. De elever som är i karantän får inte komma till skolan för att äta. Skolan frågar dessa elevers vårdnadshavare om behovet att delta i distributionen av matpaket.

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum