Lapin ELY-keskus

Äkäsjoen sillan peruskorjaus käynnistyy Kolarissa

Jaa

Äkäsjoen sillan peruskorjaus maantiellä 940 Kolarissa alkaa vapun jälkeen. Siltaa levennetään ja sen pintarakenteet uusitaan. Työt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Kartta kiertotiejärjestelyistä.
Kartta kiertotiejärjestelyistä.

Siltaa levennetään puoli metriä molemmilta puolilta ja sillan kaiteet sekä pintarakenteet uusitaan. Myös sillan penkereitä levennetään sillan molemmin puolin puolella metrillä ja pengerkaiteet uusitaan. Sillalle tulee uusi päällyste.

Sillan korjaamisella parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta.

Silta suljetaan korjaustyön ajaksi. Kiertotie on  maantien 19722 kautta. Se on soratie, minkä vuoksi etenkin raskaan liikenteen suositellaan käyttävän vaihtoehtoista kiertotietä kantatien 80 kautta. Molemmat kiertotiet on opastettu.

Urakoitsijana toimii Destia Oy. Sillan korjaus maksaa 500 000 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, puh. 0295 037 217 antero.erkinjuntti (at)ely-keskus.fi
3.5. alkaen projektipäällikkö Tomi Tiuraniemi, puh. 0295 037 261, tomi.tiuraniemi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Kartta kiertotiejärjestelyistä.
Kartta kiertotiejärjestelyistä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lämpöaalto kasvattaa nopeasti Lapin jokien virtaamia12.5.2021 10:53:31 EEST | Tiedote

Sään lämpeneminen saa Lapin jokien virtaamat tällä viikolla nopeaan nousuun. Lämpöaalto jää kuitenkin ennusteiden mukaan lyhytaikaiseksi ja viikonloppuna on huomattavasti kylmempää. Tästä syystä lumen sulaminen näyttää jakautuvan pitkälle aikavälille ja tulvasta tulee monissa joissa kaksihuippuinen: ensimmäinen virtaamahuippu tämän viikon lämpenemisen seurauksena ja toinen toukokuun lopulla tai vasta kesäkuun alulla.

Lapin äkillisiin rakennemuutoksiin lisämäärärahoja Lapin ELY-keskukselle ja TE-toimistolle5.5.2021 13:48:51 EEST | Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt lisämäärärahaa Lapin ELY-keskukselle ja TE-toimistolle yhteensä 2,3 miljoonaa euroa julkisiin työvoima- ja yrityspalveluihin eli koulutusten ja valmennusten hankintaan, palkkatukeen, starttirahaan ja muihin asiantuntijapalveluihin. Lisäksi määrärahaa on myönnetty 530 000 euroa asiantuntijoiden palkkaamiseksi ELY-keskukseen ja TE-toimistoon vuosille 2021 - 2022.

Työttömiä vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa, mutta edelleen selkeästi enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin4.5.2021 08:30:44 EEST | Tiedote

Työttömien määrä oli alempi kuin viime vuoden maaliskuussa, mutta edelleen huomattavasti korkeampi kuin ennen koronaepidemian rajoitustoimenpiteitä. Vaihtoehtona työttömyydelle yhä useampi työnhakija kehittää omaa osaamistaan. Lapin teollisuuden investointihankkeet näkyvät rakennusalan työvoiman kysynnässä. Samanaikaisesti Kemi-Tornion alueella joudutaan valmistautumaan äkilliseen rakennemuutokseen Stora Enson käynnistettyä Kemin tehtaan koko henkilöstöä koskevan YT-menettelyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme