Lapin ELY-keskus

Äkäsjoen sillan peruskorjaus käynnistyy Kolarissa

Jaa

Äkäsjoen sillan peruskorjaus maantiellä 940 Kolarissa alkaa vapun jälkeen. Siltaa levennetään ja sen pintarakenteet uusitaan. Työt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Kartta kiertotiejärjestelyistä.
Kartta kiertotiejärjestelyistä.

Siltaa levennetään puoli metriä molemmilta puolilta ja sillan kaiteet sekä pintarakenteet uusitaan. Myös sillan penkereitä levennetään sillan molemmin puolin puolella metrillä ja pengerkaiteet uusitaan. Sillalle tulee uusi päällyste.

Sillan korjaamisella parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta.

Silta suljetaan korjaustyön ajaksi. Kiertotie on  maantien 19722 kautta. Se on soratie, minkä vuoksi etenkin raskaan liikenteen suositellaan käyttävän vaihtoehtoista kiertotietä kantatien 80 kautta. Molemmat kiertotiet on opastettu.

Urakoitsijana toimii Destia Oy. Sillan korjaus maksaa 500 000 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, puh. 0295 037 217 antero.erkinjuntti (at)ely-keskus.fi
3.5. alkaen projektipäällikkö Tomi Tiuraniemi, puh. 0295 037 262, tomi.tiuraniemi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Kartta kiertotiejärjestelyistä.
Kartta kiertotiejärjestelyistä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon -hanke käynnistyi Lapin ELY-keskuksessa20.9.2021 10:45:42 EEST | Tiedote

Hankkeessa rakennetaan Lapin alueen toimijoille elinvoimaa ja työllisyyttä edistävä yhteistyön toimintamalli. Mallissa hyödynnetään monipuolista tietoaineistoa ja tiedolla johtamista. Lisäksi kokeillaan erilaisia toimintamalleja ja pilotoidaan ketteriä kehittämistoimenpiteitä eri työnhakijakohderyhmille ja erilaisiin rakennemuutostilanteisiin sekä kehitetään seurantamalleja vaikutusten seurantaan.

Lapin maahanmuuttoasiain toimikunnan uusi toimikausi käynnistyi20.9.2021 09:49:01 EEST | Tiedote

Lapin alueellisen maahanmuuttoasiain toimikunta aloitti uuden toimikautensa maanantaina 13.9. pidetyn järjestämiskokouksen myötä. Lapin ELY-keskuksen asettaman toimikunnan tehtävänä on vahvistaa toimialarajat ylittävää tiedonvaihtoa ja mahdollistaa keskustelua ajankohtaisista maahanmuuttokysymyksistä. Järjestäytymiskokouksessa vilkasta keskustelua herätti työ- ja koulutusperusteinen maahanmuutto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme