Oulun yliopisto

Akatemiaprofessori Guoying Zhaolle merkittävä IEEE Fellow -arvonimi

Jaa

Akatemiaprofessori Guoying Zhao Oulun yliopiston Konenäön ja signaalianalyysin tutkimuskeskuksesta saanut merkittävän kansainvälisen huomionosoituksen. Maailman johtava teknologiaa edistävä ammatillinen järjestö IEEE on myöntänyt hänelle IEEE Fellow -arvonimen. Se myönnetään henkilölle, jolla on erityisen merkittäviä ansioita teknologian kehittämisessä maailmanlaajuisesti.

Akatemiaprofessori Guoying Zhao, Oulun yliopiston Konenäön ja signaalianalyysin tutkimuskeskus
Akatemiaprofessori Guoying Zhao, Oulun yliopiston Konenäön ja signaalianalyysin tutkimuskeskus

Guoying Zhaolle tunnustus tuli panoksesta kasvojen mikroilmeanalyysiin ja tunnetekoälyyn liittyvistä ansioista. Hän on erikoistunut kasvonilmeiden ja ihmisten tunnetilojen mittaamisen tutkimiseen.

”IEEE Fellow on minulle suuri kunnia. Se on samalla iso maailmanlaajuinen tunnustus uraauurtavalle tutkimukselle, jota Oulun yliopistossa teemme yhdessä. Kiitos aiemmille ja nykyisille maisteri- ja tohtoriopiskelijoilleni, post doc -tutkijoille, vierailijoille ja yhteistyökumppaneilleni eri aloilta”, Zhao toteaa iloisesti.

”Erityinen kiitokseni kuuluu minua ehdottaneelle professori Matthew Turkille hänen kannustuksestaan ja pitkäaikaisesta tuestaan. Kiitän myös emeritusprofessori Matti Pietikäistä hänen ohjauksestaan ja yhteistyöstään. Hän kutsui minut Ouluun vuonna 2005. Myös professori Olli Silvén ja muut kollegat CMVS-tutkimusyksikössämme ovat inspiroivia. Lisäksi haluan kiittää aiempia ohjaajiani professori Xinyuan Huangia ja professori Hua Lia maisteri- ja tohtorintutkinnon suorittamisesta. Niissä opin tekemään tutkimusta ja jatkamaan uraani akateemisessa maailmassa.”

IEEE on maailman johtava sähkötekniikan, elektroniikan ja tietotekniikan tieteellinen seura ja ammatillinen järjestö. Sillä on yli 400 000 jäsentä 160 maassa. Se julkaisee noin 30% maailman sähkötekniikan, elektroniikkatekniikan ja tietotekniikan kirjallisuudesta. Järjestö on kehittänyt yli 1300 teollisuusstandardia sekä on mukana vuosittain noin 1700 konferenssin järjestämisessä. Vuoden 2022 IEEE Fellows -listalle pääsi vain neljä uutta suomalaisessa yliopistossa työskentelevää henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Akatemiaprofessori Guoying Zhao, Oulun yliopiston Konenäön ja signaalianalyysin tutkimuskeskus
Akatemiaprofessori Guoying Zhao, Oulun yliopiston Konenäön ja signaalianalyysin tutkimuskeskus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Harvinaiset geenimuutokset voivat lisätä lievään sepelvaltimotautiin liittyvän äkkikuoleman riskiä18.1.2022 06:10:00 EET | Tiedote

Pitkälle edennyt sepelvaltimotauti ja siihen usein liittyvä sydänlihaksen liikakasvu on yleisin sydänperäisen äkkikuoleman aiheuttaja. Joissain tapauksissa äkkikuoleman taustalta löytyy kuitenkin vain lieväasteinen sepelvaltimotauti yhdessä sydämen liikakasvun kanssa. Tutkimuksen mukaan tietyt harvinaiset geenimuutokset voivat lisätä lievää sepelvaltimotautia sairastavan potilaan riskiä vaarallisille rytmihäiriöille ja äkkikuolemalle.

Energiakeräämisen tutkija Yang Bai sai merkittävän ERC-rahoituksen10.1.2022 13:00:26 EET | Tiedote

Euroopan tutkimusneuvosto on julkaissut uusimmat rahoituksensa. Tutkijamme Yang Bai on yksi ERC Starting Grant -voittajista. Nimensä mukaisesti rahoitus on tarkoitettu uransa alussa nuorille tutkijoille, jotta he voivat perustaa oman tutkimusryhmänsä ja keskittyä syventämään jo merkittäväksi havaittua tutkimustaan. Puolitoista miljoonaa euroa avointa tutkimusrahaa on korkealle arvostettu tunnustus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme