Akavan Erityisalat

Akavan Erityisalat: Kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön leikkaussuunnitelma peruttava

Jaa

Hallituksen on peruttava taiteeseen, kulttuuriin, liikuntaan ja nuorisotyöhön kaavaillut leikkaukset. On kohtuutonta rangaista suomalaisten hyvinvointia turvaavia aloja rahapelituottojen vähenemisestä. Vaadimme nopeasti eettistä kokonaisuudistusta Veikkaus-kysymykseen, Akavan Erityisalat sanoo.

Hallitus on kohdentamassa ensi vuonna 43 miljoonan euron säästöt opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalle taiteeseen ja kulttuuriin, liikuntaan ja urheiluun sekä nuorisotyöhön ja tieteeseen. Lekkaukset liittyvät rahapelituottojen vähenemään. 

Akavan Erityisalat vaatii, että leikkaukset on peruttava ja että hallitusohjelman  rahapelituottojen vähenemän kompensaatiokirjauksesta pidetään kiinni. 

- On kohtuutonta rangaista hyvinvointia ja elinvoimaa turvaavaa kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatyötä siitä, että pelituotot vähenevät. Kytkös on eettisesti arveluttava, sanoo toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki Akavan Erityisaloista.

- Leikkauksilla olisi myös vakavia työllisyysvaikutuksia aloilla, joiden työntekijöitä jo  koronapandemia on armottomasti kurittanut, Luomanmäki sanoo.

- Kannatamme mallia, jossa Veikkauksen rahapelituotot siirretään vuoden 2024 alusta kokonaisuudessaan valtion yleisiin budjettivaroihin ja nykyiset edunsaajat siirretään kehysbudjetointiin. Tätä mallia on kannattanut aikanaan myös neljän ministeriön toimeksiannosta asiaa pohtinut työryhmä. 

Kokonaisuudistuksen lisäksi on huolehdittava Veikkauksen edunsaajien vuosien 2022-2023 rahoituksesta. Akavan Erityisalat vetoaa maan hallitukseen, että hallitusohjelman arpajaislakia koskevasta kompensaatiokirjauksesta pidetään kiinni. 

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki, puh 040 700 7800, Akavan Erityisalat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Joutsenniemi, viestintäpäällikkö, Akavan Erityisalat, 040 525 8582

Salla Luomanmäki, Akavan ErityisalatToiminnanjohtaja, FM.

Liiton johtaminen, hallinto, työmarkkina-asiat ja ulkoiset suhteet. Akavan hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja. Monimuotoinen työelämä, veropolitiikka.

Puh:040 700 7800salla.luomanmaki@akavanerityisalat.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

http://www.akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalat on kulttuurin ja hallinnon sekä viestinnän ja hyvinvoinnin aloilla asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä toimivien ammattiliitto, johon kuuluu 22  jäsenyhdistystä. Akavan Erityisalat täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme