Akava ry

Akavan koulutuspolitiikan johtavaksi asiantuntijaksi Emmi Venäläinen

Jaa

Akavan koulutuspolitiikan johtavaksi asiantuntijaksi on valittu yhteiskuntatieteiden kandidaatti Emmi Venäläinen. Hän aloittaa tehtävässä 3. helmikuuta 2020. Venäläinen työskentelee vaikuttamisen tiimissä ja hänen päävastuullaan ovat yliopisto- ja tiedepolitiikan asiat.

Venäläinen siirtyy tehtävään Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun viestintäpäällikön tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa opetusministerin erityisavustajana, kokoomuksen eduskuntaryhmän koulutus- ja sosiaali- ja terveyspoliittisena sihteerinä sekä toimittajana.

– Olen tehnyt valtaosan työurastani tavalla tai toisella koulutuspolitiikan parissa. Olen innoissani ja iloinen päästessäni Akavaan vaikuttamaan koulutuspolitiikkaan, joka on minulle hyvin tärkeä ala, hän toteaa.

Koulutus ja korkea osaaminen ovat Venäläisen mukaan avain suurien ongelmien ratkaisemiseen.

– Elämme monessa mielessä murroksen aikoja. Ikäluokat pienenevät, mutta samalla korkeasti koulutettujen työntekijöiden tarve kasvaa. Osaaminen ratkaisee, oli kyseessä sitten ilmastonmuutos, vanhustenhoito, kestävyysvajeen taittaminen ja työllisyyden lisääminen tai maailman jäteongelman ratkaiseminen, hän korostaa.

– Emmi Venäläisellä on paljon osaamista ja kokemusta sekä vaikuttamisen verkostoista että koulutuspolitiikan sisällöistä. Se on hyvä yhdistelmä hoitaa menestyksellisesti Akavan yhden avainalueen edunvalvontaa, toteaa johtaja Pekka Piispanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava asiantuntija Emmi Venäläinen, puh. 044 281 1234

Johtaja Pekka Piispanen, puh. 40 544 0302

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Työllisyystoimenpiteissä on edettävä nopeasti22.1.2020 14:31:48 EETTiedote

Akavan hallitus painottaa työllisyystoimenpiteiden kiireellisyyttä keskusteltuaan kokouksessaan Suomen työmarkkinatilanteesta ja työllisyystoimenpiteistä. Ruotsin työmarkkinaministeri Eva Nordmark vieraili Akavan hallituksen kokouksessa ja kertoi maan työllisyyspolitiikan painotuksista viime vuosina. Ruotsin työllisyysaste on kesän jälkeen alentunut hieman, mutta on edelleen 77 prosenttia. Suomessa työllisyysaste on syksyn aikana pysähtynyt 72,6 prosenttiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme