Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer

Akavan puheenjohtaja Fjäderin jatkokaudelle vihreää valoa

Jaa

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja Suomen Ekonomien mielestä on erinomaista, että Akavan puheenjohtajuudesta käydään nyt aito kisa. Demokratia on terve jalusta kasvavalle keskusjärjestölle.

Puheenjohtajakamppailun toivotaan tuovan tullessaan vilkasta keskustelua Akavan linjoista, toiminnan kehittämisestä ja tulevaisuuden suunnasta.   

OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä Sture Fjäder on johtanut Akavaa tuloksekkaasti, ja hänellä on virtaa jatkaa työtään koulutettujen palkansaajien parhaaksi.   

Fjäder on kokenut työmarkkinatoimija sekä aktiivinen, laajasti verkottunut vaikuttaja ja yhteiskunnallinen keskustelija. Hän ei ole pelännyt laittaa itseään likoon ja esittää näkemyksiään silloinkaan, kun hänen pohdintansa ovat poikenneet päivän valtavirrasta. Fjäderin johdolla Akava on pyrkinyt vastuutaan väistelemättä vastaamaan työmarkkinoiden, yhteiskunnan ja talouden odottamattomiinkin muutoksiin, Luukkainen katsoo. 

Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää kiittelee Fjäderiä nopeasta reagoinnista koronakriisiin.  

- Joskus yhteinen etu vaatii kipeitäkin ratkaisuja, mutta niitä on pystyttävä tekemään. Sture on osoittanut tiukoissa tilanteissa johtajuutta, Saranpää toteaa.  

Järjestöjohtajien mielestä Akavan näkyvyys ja painoarvo ovat Sture Fjäderin puheenjohtajakaudella lisääntyneet merkittävästi, samoin vaikuttavuus. Akava on myös ainoana palkansaajakeskusjärjestönä kasvanut selvästi viime vuosina.

- Laajeneva Akava-yhteisö tarvitsee rakentavaa dialogia. Meillä on luotto siihen, että Sturella on halu kuunnella jäsenliittojen toiveita ja tarpeita, sekä kyky jatkaa aloittamaansa Akavan uudistustyötä kaikkien akavalaisten eduksi moniarvoisen Akavan edelleen rakentamiseksi. 

Akavan puheenjohtaja valitaan keskusjärjestön liittokokouksessa 25.8. Sture Fjäder on johtanut Akavaa vuodesta 2011.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872

puheenjohtaja Timo Saranpää, puh. 050 523 6005

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

+358 (0) 20 129 9299http://www.ekonomit.fi

Suomen Ekonomit on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden sekä alan opiskelijoiden, kyltereiden, palvelu- ja etujärjestö. Yli 52 000 jäsenellään se on Akavan neljänneksi suurin jäsenjärjestö. Suomen Ekonomit on kylterin ja ekonomin paras urakumppani, joka edistää jäsentensä osaamista, hyvinvointia ja menestystä työelämässä sekä ekonomikoulutuksen arvostusta. Suomen Ekonomit on mukana neuvottelemassa työehtosopimuksista ja työelämäkysymyksistä osana Akavaa ja akavalaisia neuvottelujärjestöjä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer

Saako pomo etätyöläiset kukoistamaan vai kangerteleeko johtaminen? Suomen Ekonomit selvitti15.5.2020 15:46:11 EESTTiedote

Ekonomit antavat korona-ajan etäjohtamisesta arvosanan 7,3, kertoo Suomen Ekonomien tuore Jäsenpulssi-kysely. Etätyökonkarien tilanne on hyvä, mutta noin kolmannekselle etätyöhön siirtyminen on aiheuttanut harmitusta ja pulmatilanteita. Jos kaipaa sparrausta uralleen tai haluaa vaikka reflektoida omaa johtamistyyliään, apua voi saada oman ammattiliiton urapalveluista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme