Suomen Palloliitto

Aki Hyryläinen on Palloliiton uusi urheilutoimenjohtaja

Jaa

Aki Hyryläinen aloittaa Palloliiton urheilutoimenjohtajana 1. maaliskuuta 2023. Hän vastaa jalkapallon ja futsalin nuorten maajoukkuetoiminnasta, valmentajakoulutuksesta sekä tutkimus- ja kehitystoiminnasta.

Hyryläinen, 54, on valittu seuraamaan urheilutoimenjohtajan tehtävässä Hannu Tihistä, joka siirtyi FIFAn palvelukseen vuodenvaihteessa >>  

Entinen ammattijalkapalloilija, filosofian maisteri Hyryläinen on työskennellyt pitkään johtotehtävissä ja osakkaana globaalissa henkilöstöalan yrityksessä, joka on erikoistunut ylimmän johdon ja asiantuntijoiden suorahakuun ja rekrytointiin sekä johtamisen kehittämiseen.  

Pelaajana Hyryläinen on edustanut Suomen A-maajoukkuetta 25 kertaa, voittanut HJK:n paidassa Suomen mestaruuden kahdesti, Suomen Cupin kolmesti ja FC Kööpenhaminan riveissä Tanskan Cupin. Hän on  pelannut ammatikseen Belgiassa ja Tanskassa. Hyryläinen on tehnyt mittavan uran myös jalkapallon akatemiavalmentajana ja hallitustyössä. Hän on toiminut myös Palloliiton valtakunnallisen urheilutoiminnan kehitysryhmän puheenjohtajana.

Palloliiton urheilutoimenjohtajana Hyryläinen vastaa urheilutoiminnan organisoinnista, taloudesta ja toiminnan seurannasta Palloliiton strategian mukaisesti. Roolissaan hän edustaa Palloliittoa urheilutoiminnan kansainvälisissä foorumeissa (FIFA, UEFA, Pohjoismaat) ja toimii tiiviissä yhteistyössä kotimaisten sidosryhmien (Olympiakomitea, lajiliitot, seurat) kanssa.

Pääsihteeri Marco Casagrande toivottaa Hyryläisen tervetulleeksi Palloliittoon. Hyryläisen johtajuusominaisuusuudet, kansainvälisen jalkapallon vaatimustason tuntemus sekä kyvykkyys verkostoitua niin kotimaassa kuin kansainvälisesti vakuuttivat valitsijat.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme Akin tähän todella vaativaan tehtävään. Akilla on hyvä ymmärrys kansainvälisestä vaatimustasosta ja riittävä tuntemus kotimaisesta jalkapallo- ja seurakentästä. Samalla hän tuo yritysmaailmasta ja ulkopuolelta sopivasti uusia näkökulmia urheilutoiminnan johtamiseen sekä koko Palloliiton johtoryhmän työhön. Uskon, että hänen kanssaan meillä on yhdessä erinomaiset mahdollisuudet jatkaa toiminnan kehittämistä seuraaville tasoille, Casagrande näkee.  

Hyryläinen aloittaa työnsä Palloliiton urheilutoimenjohtajana maaliskuun alussa.

- Mielenkiinnolla jatkan Hannu Tihisen tekemää erinomaista työtä yhteistyössä Palloliiton asiantuntijoiden, seurojen ja pelaajien sekä muiden sidosryhmien kanssa. Työn keskiössä on kokonaisvaltainen suomalaisen jalkapallon ja futsalin jatkuva kehitys. Jalkapallolla ja futsalilla on Suomessa erittäin merkittävä yhteiskunnallinen painoarvo. Kaikilla täytyy olla mahdollisuus hakeutua lajin pariin ja kokea pyöreän pallon tuoma yhteisöllisyys ja ilo, Hyryläinen näkee.

- Palloliitolla on selkeä strategia, jota toteutamme ja teemme eläväksi yhteistyössä eri tahojen kanssa. Henkilökohtaisesti odotan, että otamme edelleen uusia askeleita kohti kansainvälisyyttä ja kansainvälisiä mittareita, Hyryläinen sanoo.

Lisätietoja:

SUOMEN PALLOLIITTO
Marco Casagrande, pääsihteeri
marco.casagrande(a)palloliitto.fi, 050 407 7109

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palloliitto
Suomen Palloliitto
Urheilukatu 5
00250 HELSINKI

09 742 151https://www.palloliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palloliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme