Financier Group

Aki lähtee, Roopen Grilli jää

Jaa

Toni Toivasen japanilaisvaikutteinen popup Aki myytiin loppuun päivässä, ja jonotuslistalla oli loppuun asti satoja ihmisiä. Aki sulki ovensa lauantaina, vaikka kysyntää olisi ollut pitkälle ensi vuoden puolelle. Huoleen ei kuitenkaan ole syytä.

”Ellei se ole raakaa, se tehdään avotulella", kiteyttää Roope Smedroos Roopen Grillin konseptin yhdellä lauseella. Kuva: Tuukka Koski
”Ellei se ole raakaa, se tehdään avotulella", kiteyttää Roope Smedroos Roopen Grillin konseptin yhdellä lauseella. Kuva: Tuukka Koski

Akin grilliruoista vastasi kalaruokiin ja avotuleen erikoistunut Roope Smedroos. Vaikka Toni ja Aki poistuvat, Roope ja avotuli jäävät. Joulukuun ajan Akin paikalla toimii nimittäin yksinkertainen kalaravintola Roopen Grilli.

Roopen Grillin päivittäin vaihtuvassa menussa on vain kaksi ruokalajia, crudo ja grill. ”Crudo” on iso vadillinen erilaista raakaa kalaa ja merenelävää, ”grill” avotulella grillattua kalaa tai merenelävää lisukkeineen.

- ”Ellei se ole raakaa, se tehdään avotulella.” Siinä Roopen Grillin konsepti yhdessä lauseessa. Roopen Grilli on hengeltään oslolais-korsolainen. Panostamme paljon raaka-aineisiin ja menemme intohimo edellä, mutta turhia hienostelematta, sanoo Roope.

- Kun lähes koko ravintolamaailma Suomen ulkopuolella meni kiinni, ajattelin että miksemme jatkaisi vielä pari viikkoa samoilla lämmöillä, täällä on ollut sen verran mahtava tunnelma. Kaiken lisäksi on kunnia tehdä tämä projekti legendaarisen Havis Amandan tiloihin.

Ennen Akia Roope on työskennellyt 5 vuoden ajan useissa huippuravintoloissa Oslossa, mm. Michelin-tähditetyssä Faunassa ja Hot Shopissa vastaten usein juuri kalojen ja merenelävien grillaamisesta.  

Roopen Grillissä viineistä vastaa Akin ovimies Pappa yhdessä Espan sommelierin Tomas Forsmanin kanssa.

- Olen ollut töissä helsinkiläisten ravintoloiden ovella 30 vuotta. On mahtavaa päästä kerrankin saliin töihin, etenkin kun viinit ovat yksi elämäni suurista intohimoista, kertoo koko kaupungin rakastama Pappa.

Joulun jälkeen Espan alakerta menee kiinni auetakseen aivan eri muodossa helmi-maaliskuussa.

- On kammottava klisee sanoa, että luvassa on jotain, mitä ei Suomessa ole aiemmin nähty, mutta tällä kertaa se saattaa jopa pitää paikkaansa, sanoo Financier Groupin Saku Tuominen lisäten, että kyseessä ei ole popup-ravintola.

Varaukset: www.espahelsinki.com/downstairs

Espa
Pohjoisesplanadi 17, 00170 Helsinki
+358 9 6128 5060
sales@espahelsinki.com

Avainsanat

Kuvat

”Ellei se ole raakaa, se tehdään avotulella", kiteyttää Roope Smedroos Roopen Grillin konseptin yhdellä lauseella. Kuva: Tuukka Koski
”Ellei se ole raakaa, se tehdään avotulella", kiteyttää Roope Smedroos Roopen Grillin konseptin yhdellä lauseella. Kuva: Tuukka Koski
Lataa
Roope Smedroos. Kuva: Tuukka Koski
Roope Smedroos. Kuva: Tuukka Koski
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Financier GroupTavoitteenamme on rakentaa maailmanluokan ravintolayhtiö Helsinkiin. Haluamme luoda paikkoja, joita ihmiset rakastavat vielä vuosikymmentenkin kuluttua.

Uskomme, että ravintolan menestyksen määrittää kolme perusasiaa: ruoka, palvelu ja tunnelma. Työmme keskittyy näiden hiomiseen.

Ravintoloidemme määrä on ja tulee aina olemaan pieni. Paikkojen tyylilaji voi vaihdella, mutta Financier tarkoittaa kaikkialla erinomaista laatua ja erityistä huolenpitoa.

Financier Groupin ravintoloita ovat Palace, Savoy ja Espa, ja osakkaita ovat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula, Saku Tuominen ja NoHo Partners.

financier.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Financier Group

Huikea ura tiivistettynä kahdeksaan ruokalajiin – Jyrki Sukulan 40-vuotistaiteilijajuhla valtaa Espan  4.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote

Koko Suomen rakastaman Jyrki Sukulan huikea 40 vuoden ura kokkina ja ruokakulttuurin kehittäjänä tiivistyy Sukula 40 Pop Up -ravintolaan, joka valtaa Espan ylä- ja alakerran 12.5.–20.6. Sukulan itsensä isännöimässä, mestarin koko uraan keskittyvässä ravintolassa tarjolla on joka ilta yksi kahdeksan ruokalajin menu juomineen. Menu koostuu Sukulan uran rakkaimmista annoksista päivitettynä tähän päivään ja vaihtelee makumaailmaltaan maasta ja tunnelmasta toiseen.

Savoy uudistuu alkuperäiseen loistoonsa11.9.2019 10:00:00 EEST | Tiedote

Suomen maineikkaimpiin ravintoloihin lukeutuva, vuonna 1937 perustettu Savoy uudistuu. Uudistuksesta vastaa joukko huipputekijöitä Suomesta ja maailmalta. Uudistus toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäinen keskittyy ruokaan. Toukokuussa työnsä aloittaneen Chef Patron Helena Puolakan ensimmäinen Savoylle suunnittelema menu julkistetaan tällä viikolla. Suurempi muutos on luvassa tammikuussa 2020, jolloin uudistetaan sekä sisustus että henkilökunnan asut. Juhla- ja kokouskäytössä oleva Savoyn 7. kerros remontoidaan kesällä 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme