Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

AKT ja Satamaoperaattorit sopimukseen, ahtaajien lakko päättyy

Jaa
AKT ja Satamaoperaattorit pääsivät yksimielisyyteen ahtausalan työehtosopimuksesta. Ahtaajien kaksi viikkoa kestänyt työtaistelu päättyy.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja Satamaoperaattorien neuvotteleman ahtausalan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi tammikuun lopussa. Tes-neuvotteluja vauhditettiin alkuun satamissa ahtaustyön ylityökiellolla.

Sovittelija Leo Suomaan ensimmäinen sovintoehdotus saatiin 14.2. Koska se jouduttiin hylkäämään riittämättömänä, ahtausalan lakko alkoi 15.2. Suomen satamissa.

Myös 19.2. saatu toinen sovintoehdotus jouduttiin hylkäämään. Neuvottelut ovat jatkuneet tiiviinä ja lakon vaikutukset ovat olleet tuntuvia sen pidetessä.

AKT:n ja Satamaoperaattorien välinen neuvottelutulos työehtosopimuksesta syntyi tänään 1. maaliskuuta, ja se käsiteltiin sekä AKT:n satamajaostossa että AKT:n hallituksessa. Tulos hyväksyttiin yksimielisesti.

Työehtosopimuksen pituus on 25 kuukautta, päättyen 28.2.2025. Palkkoja korottava vaikutus sopimuskaudelle on yhteensä 6,3 %. Lisäksi 10.3. maksetaan 1100 euron myöhentämiskorvaus. Osa-aikaisille työntekijöille erä maksetaan suhteessa työaikaan. Lisäksi sovittiin 10 tunnin työaikamuodon paikallisesta sopimisesta sekä yölaiva-ahtausta koskevasta työryhmästä.

- Olemme AKT:ssä tyytyväisiä sekä solmittuun työehtosopimukseen että työtaistelun päättymiseen. Kierros on ollut vaikea, koska neuvotteluihin on sisältynyt poikkeuksellisen paljon ulkoisia tekijöitä. Olemme alusta saakka neuvotelleet omista lähtökohdistamme omien jäsenten etu huomioiden. Niin tehtiin nytkin, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko toteaa.

Syntynyt sopimus päättää kaikki työtaistelutoimet välittömästi ja töihin palataan niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 4.3. alkavaan normaaliin työvuoroon.

Seuraa AKT:n työehtosopimusneuvotteluja osoitteesta akt.fi/neuvottelut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry
John Stenbergin ranta 6
00530 Helsinki

http://www.akt.fi

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on n. 45 000 jäsenen ammattiliitto ja vahva edunvalvoja. Liiton jäsenet työskentelevät autoliikenne-, ahtaus-, säiliöauto- ja öljytuote-, matkailu-, huolinta- ja liikenneopetusaloilla sekä huoltokorjaamoissa, terminaaleissa ja lentokoneiden matkustamoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

Korjattu tiedote - AKT:n hallitus: Suomen tulevan hallituksen ratkaisujen pitää parantaa suomalaisten ostovoimaa19.4.2023 13:54:59 EEST | Tiedote

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT muistuttaa Suomen tulevaa hallitusta ostovoiman vahvistamisesta. Maan seuraavan hallituksen päätehtävä on varmistaa kaikin tavoin tavallisten suomalaisten toimeentulo nykytilanteessa, kun kustannukset nousevat voimakkaasti. Tavoite on sama riippumatta siitä, johtaako Suomea oikeisto- tai sinipunahallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme