Kokkolan kaupunki

AKT:n työtaistelu vaikuttaa kaukolämmön tuotantoon Kokkolassa

Jaa
Meneillään oleva AKT:n työtaistelu vaikuttaa välillisesti myös kaukolämmön tuotantoon Kokkolassa.

Mikäli suurteollisuusalueelle raaka-aineita tuovan rikastelaivan lastia ei lakon vuoksi pureta, tuotantoprosesseja joudutaan ajamaan alas. Työtaistelu aiheuttaa jo tässä vaiheessa suurteollisuusalueella tuotantorajoituksia.

Vaikutukset suurteollisuusalueen lämmön- ja höyrynjakeluun saattavat näkyä ensi viikolla

Suurteollisuusalueelta saatava höyry ja hukkalämpö muodostavat oleellisen osan – noin 40 % – Kokkolan Energian höyrystä ja kaukolämmöstä. Alasajon vuoksi lämmöntuotantoon syntyy vajetta. Kokkolan Energia ja muut toimijat jatkavat neuvotteluja AKT:n kanssa, jotta huoltovarmuuskriittisen rikastelaivan lastin purkamiselle saataisiin lupa.

Kaukolämpöä riittää kuitenkin koteihin

Huoltovarmuuden nimissä Kokkolan Energia varautuu priorisoimaan lämmön tuotannon ja jakelun mahdollisissa poikkeustilanteissa alueen kotitalouksille ja muille kriittisille toimijoille, kuten keskussairaalalle ja hoitolaitoksille. Menetettyä CO2-vapaata lämpöä korvataan käyttämällä fossiilisia polttoaineita kuten turvetta ja öljyä. Tarvittava turve otetaan Kokkolan Energian varmuusvarastoista.

Kokkolan Energialle tämä tarkoittaa sähkön tuotantorajoituksia, joilla varmistetaan lämmön riittävyys kylminä talvipäivinä. Kokkolan Energia on saanut huoltovarmuuden nimissä luvan purkaa maanantaina saapuvan hakelaivan.

”Valitettavasti rikastelaiva ei ole saanut purkulupaa, vaikka sen merkitys lämmöntuotannolle ja huoltovarmuudelle on huomattavasti merkittävämpi kuin yksittäisellä hakelaivalla”, Kokkolan Energian tuotantojohtaja Tommi Korpi harmittelee.        

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Kokkolan tilikaudesta 2022 muodostui ylijäämäinen23.3.2023 16:00:00 EET | Tiedote

Vuotta 2022 heijasti vahvasti kasvanut epävarmuus, niin maailmantaloudessa kuin geopoliittisestikin Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Epävarmuudenkin vallitessa Kokkolan kaupungin tilikaudesta muodostui ylijäämäinen. Tilinpäätössiirtojen jälkeen kaupungin ja liikelaitoksen tilikauden ylijäämäksi muodostui 8,5 miljoonaa euroa, ja ylijäämä kasvoi viime vuoteen verrattuna 48,8 %. Kaupunginhallitus käsittelee tilinpäätöksen maanantaina 27.3.2023 kokouksessaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme