Vihreät Euroopan parlamentissa

Alametsä: “Unkarin lopetettava ihmisoikeusrikkomukset tai erottava EU:sta”

Jaa

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä ottaa tiukan linjan viimeaikaisiin Unkarin ihmisoikeusloukkauksiin.

Unkarin parlamentti kielsi tällä viikolla niin kutsutun homoseksuaalisuuden markkinoimisen alaikäisille. Kiellon myötä sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöt eivät saa enää jatkossa olla esillä esimerkiksi kouluissa, oppimateriaaleissa, televisiossa ja mainoksissa.

“EU on pitkään katsonut sivusta Unkarin ihmisoikeusloukkauksia. Pelkkä kritiikki Unkarin toimia kohtaan ei näytä auttavan, sillä loukkaukset kiihtyvät vuosi vuodelta”, Alametsä sanoo.

“Jos Unkari ei sitoudu EU:n yhteisiin arvoihin ja tavoitteisiin vaan jatkaa nykyisellä linjallaan, on sanktioiden oltava kovia. Maan pääsy EU:n rahoihin ja tukiin on katkaistava, ja Unkari on erotettava Euroopan Unionista”, Alametsä jyrähtää. 

“EU:ssa on juuri sovittu oikeusvaltioperiaatemekanismista, joka komission tulisi ottaa käyttöön nyt viipymättä ja tarttua sen avulla Unkarin perusoikeusloukkauksiin.”

Unkarin presidentti Viktor Orban yhdisti kiellon pedofilian vastaiseen lakiin. Unkarin hallitus yrittää tätä kautta luoda mielikuvan, jossa seksuaali- ja sukupuolivähemistöt yhdistetään pedofiliaan. Tavoitteena on tuomita uuden lain vastustajat pedofilian puolustajina.

“Sateenkaarioikeudet ovat ihmisoikeuksia. Unkarin hallitsija polkee niitä myös hajottaakseen vastavoimat ennen tulevia vaaleja, ja siirtääkseen huomiota pois hallituksen virheistä“, Alametsä sanoo.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Ville Niinistö: Aika tekosyille on ohi - EU:n ilmastolaki on tarpeen, mutta sen tavoite on riittämätön24.6.2021 14:52:19 EEST | Tiedote

Europarlamentaarikko Ville Niinistö ei ole tyytyväinen siihen, että EU:n uusi ilmastolaki ei ole linjassa ilmastotieteen vaatimusten kanssa. Niinistö piti ilmastolaista puheen Europarlamentin Brysselin täysistunnossa torstaina 24. kesäkuuta. Parlamentin enemmistön hyväksyi äänestyksessä ilmastolain. Niinistö ja vihreiden ryhmä äänestivät esitystä vastaan.

Sopu maakohtaisesta veroraportoinnista on tärkeä ensimmäinen askel kohti veroavoimuutta2.6.2021 08:50:22 EEST | Tiedote

Euroopan komissio, neuvosto ja parlamentti saavuttivat viimeinkin sovun suuryritysten maakohtaisesta veroraportoinnista. Komission esitys tehtiin jo vuonna 2016, mutta direktiivi oli jumissa neuvostossa viiden vuoden ajan. Uusi direktiivi edellyttää, että monikansalliset yritykset, joiden liikevaihto ylittää 750 miljoonaa euroa kahtena peräkkäisenä vuonna, raportoivat tuloksestaan, maksamistaan veroista sekä työntekijöidensä määrästä EU-maissa sekä ns. veroasioissa yhteistyöhaluttomissa mustan tai harmaan listan maissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme