Vihreät Euroopan parlamentissa

Alametsä: “Unkarin lopetettava ihmisoikeusrikkomukset tai erottava EU:sta”

Jaa

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä ottaa tiukan linjan viimeaikaisiin Unkarin ihmisoikeusloukkauksiin.

Unkarin parlamentti kielsi tällä viikolla niin kutsutun homoseksuaalisuuden markkinoimisen alaikäisille. Kiellon myötä sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöt eivät saa enää jatkossa olla esillä esimerkiksi kouluissa, oppimateriaaleissa, televisiossa ja mainoksissa.

“EU on pitkään katsonut sivusta Unkarin ihmisoikeusloukkauksia. Pelkkä kritiikki Unkarin toimia kohtaan ei näytä auttavan, sillä loukkaukset kiihtyvät vuosi vuodelta”, Alametsä sanoo.

“Jos Unkari ei sitoudu EU:n yhteisiin arvoihin ja tavoitteisiin vaan jatkaa nykyisellä linjallaan, on sanktioiden oltava kovia. Maan pääsy EU:n rahoihin ja tukiin on katkaistava, ja Unkari on erotettava Euroopan Unionista”, Alametsä jyrähtää. 

“EU:ssa on juuri sovittu oikeusvaltioperiaatemekanismista, joka komission tulisi ottaa käyttöön nyt viipymättä ja tarttua sen avulla Unkarin perusoikeusloukkauksiin.”

Unkarin presidentti Viktor Orban yhdisti kiellon pedofilian vastaiseen lakiin. Unkarin hallitus yrittää tätä kautta luoda mielikuvan, jossa seksuaali- ja sukupuolivähemistöt yhdistetään pedofiliaan. Tavoitteena on tuomita uuden lain vastustajat pedofilian puolustajina.

“Sateenkaarioikeudet ovat ihmisoikeuksia. Unkarin hallitsija polkee niitä myös hajottaakseen vastavoimat ennen tulevia vaaleja, ja siirtääkseen huomiota pois hallituksen virheistä“, Alametsä sanoo.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Ville Niinistö: Energiamurroksen vauhdittaminen vastaa energian hinnannousuun paremmin kuin fossiiliriippuvuuden jatkaminen6.10.2021 12:33:53 EEST | Tiedote

Euroopan hurjasti nousseet kaasun ja sähkön hinnat herättävät huolta. Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö toteaa, että energiamurroksen vauhdittaminen on ratkaisu myös tähän tilanteeseen ja riippuvuutta fossiilitaloudesta kannattaa edelleen vähentää nopeasti. Europarlamentti keskusteli energiapolitiikasta täysistunnossaan tänään Strasbourgissa.

Ville Niinistö europarlamentin raportoijaksi hiilinieluasetuksesta6.9.2021 16:27:02 EEST | Tiedote

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö ryhtyy pääneuvottelijaksi eli raportoijaksi hiilinielujen asetuksesta europarlamentin kannan muodostamisessa. Ympäristövaliokunnan ryhmävastaavat päättivät tehtävien jaosta tänään. Maankäyttöä koskeva LULUCF-asetus määrittelee sitä, miten maankäyttösektorin eli esimerkiksi metsien hiilinielut ja päästöt otetaan huomioon EU:n ilmastotavoitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme