Varma

Ålandsbanken muuttaa työeläkeyhtiö Varman ensimmäiseen pääkonttorirakennukseen Bulevardilla

Jaa

Työeläkeyhtiö Varma solmi marraskuussa vuokrasopimuksen Ålandsbankenin kanssa yli 2000 neliömetrin toimistotiloista Bulevardi 7 -kiinteistössä Helsingin ydinkeskustassa. Parhaillaan peruskorjattavassa, vuonna 1939 valmistuneessa kiinteistössä on toiminut aiemmin Varman ensimmäinen pääkonttori.

Havainnekuva Bulevardi 7 -kiinteistöstä. Kuva: Zoan
Havainnekuva Bulevardi 7 -kiinteistöstä. Kuva: Zoan

Varma solmi Ålandsbankenin kanssa vuokrasopimuksen noin 2150 neliömetrin toimistotiloista Helsingin keskustassa sijaitsevasta toimistokiinteistössä marraskuussa. Täysin modernisoituun Varman omistamaan kiinteistöön Bulevardi 7 osoitteessa tulee Ålandsbankenin konttori asiakaspalvelutoimintoineen. Muutto uusiin toimitiloihin koskee kesällä 2022 noin 100 asiakasrajapinnassa ja tukitoiminnoissa työskentelevää Ålandsbankenin työntekijää.

- On erittäin hienoa saada Ålandsbanken vuokralaiseksemme upeaan Bulevardi 7:n kiinteistöön. Kiinteistössä on parhaillaan käynnissä laaja peruskorjaus, jossa säilytetään rakennuksen arvokas funkkistyyli. Tiloihin valmistuu kesällä 2022 noin 5800 neliötä laadukasta toimistotilaa sekä kahvila ja ravintola, sanoo Varman asset manager Tarja Koskela.

- Ålandsbankenin vahva kasvu jatkuu ja uudet, ajanmukaiset tilat mahdollistavat meille liiketoimintamme ja henkilöstömäärän kasvattamisen. Henkilökohtaiset pankkisuhteet ovat toimintamme ydin, ja uudet tilat tukevat asiakaskohtaamisia entistäkin paremmin. Uskomme, että myös tiimityöskentelymahdollisuudet kasvavat ja yhteisöllisyys korostuu uusissa tiloissa, sanoo Ålandsbankenin Suomen johtaja Anne-Maria Salonius.

Vuonna 1939 valmistuneessa Oiva Kallion suunnittelemassa Bulevardi 7- kiinteistössä sekä sen viereisessä Annankatu 18 -kiinteistössä toimi aiemmin mm. Varman edeltäjäyhtiön Eläke-Varman ensimmäinen pääkonttori. Vuonna 2008 kiinteistöön tuli vuokralaiseksi mm. Euroopan kemikaalivirasto ECHA, kun Varman pääkonttori muutti Helsingin Salmisaareen.

- Varmalla on käynnissä myös viereisen Annankatu 18 -rakennuksen muutostyö, minkä jälkeen Vanhan kirkkopuiston laidalle avautuu syksyllä 2022 uusi tasokas kokoushotelli Scandic Avenue, Koskela kertoo.

Vastuullisuus näkyy valituissa rakennusmateriaaleissa sekä energiamuodoissa

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,2 miljardin euron kiinteistösijoitusomaisuudellaan. Varmalla on noin 4200 vuokra-asuntoa ja noin 80 toimitilakiinteistöä ympäri Suomen.

Vastuullisena kiinteistönomistajana Varma huolehtii kiinteistöjensä energiatehokkuudesta ja on sitoutunut siirtymään päästöttömään sähköön vuoteen 2025 mennessä ja lämpöön vuoteen 2030 mennessä. Koko kiinteistösijoitussalkun osalta Varma tavoittelee hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä.

- Bulevardin peruskorjausurakassa on huomioitu Varman vastuullisuus- ja kiertotalousperiaatteet. Kiinteistössä käytetään tuulisertifioitua sähköä ja kiertolämpöä. Kohde tavoittelee Very good -ympäristösertifikaattia kiinteistöjen vastuullisuutta arvioivassa BREEAM-ympäristöluokittelussa, Koskela kertoo.

- Vastuullisuus on pitkään ollut osa Ålandsbankenin toimintaa ja se oli myös yksi merkittävä seikka toimitilaa valitessa. Seuraava suuri tavoitteemme on, että Ålandsbankenista tulee ilmastoneutraali. Siksi tulemme laajentamaan hiilipäästöjemme laskentatapaa, minkä vuoksi muutto ympäristön kannalta kestävään kiinteistöön oli tärkeää, Salonius kertoo.

Koskelan mukaan kiinteistöstä löytyy vielä vapaata toimitilaa erilaisiin toimitilatarpeisiin noin 240–480 neliössä, joita yhdistelemällä on mahdollisuus vuokrata myös suurempikin kokonaisuus.

- Bulevardi 7:n sijainti ydinkeskustassa tarjoaa lukuisia lounasravintoloita sekä kulttuuri- ja majoituspalveluita työhön, edustamiseen ja vapaa-aikaan. Lisäksi erinomaiset julkiset liikenneyhteydet tekevät liikkumisesta helppoa. Rautatieasemallekin on vajaan kilometrin matka, hän sanoo.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla yli 918 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2020 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,0 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2021 lopussa 56,6 miljardia euroa.

Ålandsbanken perustettiin vuonna 1919, ja se on ollut listattuna Helsingin pörssissä vuodesta 1942 asti. Ålandsbanken luo arvoa henkilökohtaista palvelua arvostaville yksityis- ja yritysasiakkaille tarjoamalla suuren pankin palvelutarjonnan sekä pienen pankin huolenpidon ja terveen järjenkäytön. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 840 henkilöä Ahvenanmaan, Manner-Suomen ja Ruotsin konttoreissa. Ålandsbanken-konsernin taseen loppusumma on 6,4 miljardia euroa.

Lisätiedot: 

Tarja Koskela, asset manager, Varma, puh. 040 519 5121, tarja.koskela(at)varma.fi   
Suvi Vesterinen, viestintäpäällikkö, Varma, puh. 040 555 8029 tai suvi.p.vesterinen(at)varma.fi  
Anne-Maria Salonius, johtaja Ålandsbanken Suomi, 040 733 1106, anne-maria(at)alandsbanken.fi

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva Bulevardi 7 -kiinteistöstä. Kuva: Zoan
Havainnekuva Bulevardi 7 -kiinteistöstä. Kuva: Zoan
Lataa
Havainnekuva Bulevardi 7 -kiinteistöstä. Kuva Zoan.
Havainnekuva Bulevardi 7 -kiinteistöstä. Kuva Zoan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla yli 918 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2020 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,0 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2021 lopussa 56,6 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Kutsu Varman tilinpäätösinfoon 18.2.202225.1.2022 10:27:21 EET | Kutsu

Hyvä taloustoimittaja, Työeläkeyhtiö Varma julkaisee vuoden 2021 tuloksensa sekä tilinpäätöksensä perjantaina 18.2.2022 9.00 alkaen mediatilaisuudessa. Mediatilaisuudessa toimitusjohtaja Risto Murto ja sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä käyvät läpi Varman liiketoiminnan kehittymistä ja vuoden 2021 tulosta sekä tulevaisuuden näkymiä alkaneeseen vuoteen. He arvioivat muun muassa, miten huikean hyvä sijoitusvuosi päättyi, miten eläkejärjestelmä selvisi toisesta koronavuodesta ja kuinka kauan nousukausi jatkuu. Mediatilaisuuteen voi osallistua sekä etäyhteydellä että livenä Varman toimistolla. Varman toimiston osoite on Salmisaarenranta 11, Helsinki. Lähetämme linkin etäinfoon ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta. Puheenvuorojen jälkeen on aikaa mediakohtaisten haastattelujen tekemiseen. Ilmoittauduthan tilaisuuteen 17.2. mennessä Voit ilmoittautua tilaisuuteen viimeistään 17.2. viestintäpäällikkö Suvi Vesteriselle, suvi.p.vesterinen@varma.fi, puh. 040 555 8029. Ke

Varma siirtää 9 uutta kerrostaloa maalämpöön ja irtautuu kaukolämmöstä20.12.2021 09:30:39 EET | Tiedote

Työeläkeyhtiö Varma aloitti marraskuussa omistamiensa asuintalojen energiaremontit yhdeksässä kerrostalossa pääkaupunkiseudulla ja Turussa puolittaakseen asuntokantansa päästöt vuoteen 2023 mennessä. Nyt remontoitavana olevien kohteiden valmistuttua energiaremontti on toteutettu 20 Varman omistamaan asuintaloon. Yhteensä remonteilla saadaan aikaan 1300 lämmitykseltään hiilineutraalia asuntoa.

Työeläkeyhtiö Varman toimitila- ja hotellihanke Katajanokalla sai rakennusluvan - työt jatkuvat maanrakennustöillä17.12.2021 08:02:24 EET | Tiedote

Helsingin Katajanokalle rakennettava toimitila- ja hotellihanke, Katajanokan Laituri, etenee, kun työeläkeyhtiö Varman omistukseen tulevan puisen kiinteistön rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi 7.12.2021. Osana hanketta Varma myös osti joulukuussa Helsingin kaupungilta Katajanokanlaituri 4 -osoitteessa sijaitsevan tontin, jonne rakennettavaan puiseen kiinteistöön tulee mm. Stora Enson pääkonttori sekä korkeatasoinen hotelli.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme