Villa Vinkkeli

Alaston totuus – 4 sukupolvea Westoneita: Ainutlaatuinen valokuvanäyttely saapuu Napapiirille

Jaa

Avoinna: 18.11.–14.12.2019 Studio & Galleria Villa Vinkkeli, Rovaniemi Ma-Pe klo 13-18 ja La 12-16. Lehdistötilaisuus maanantaina 18.11.2019 klo 11, Vuopajantie 15, Rovaniemi

Spring, 1943 - Photograph by Edward Weston | Printed by Kim Weston Photography LLC
Spring, 1943 - Photograph by Edward Weston | Printed by Kim Weston Photography LLC

Näyttely koostuu amerikkalaisen valokuvaaja Edward Westonin ja hänen jälkeläistensä Brett, Cole, Kim ja Zach Westonin teoksista. Edward Weston (1886–1958) oli viime vuosisadan valokuvaaja. jonka asetelmalliset ja veistokselliset alastonkuvat sekä muototutkielmat kuuluvat nykyisin valokuvataiteen merkkiteoksiin. Edward Weston on yksi valokuvauksen historian merkittävimmistä taiteilijoista. Hänen inspiraationsa näkyy myös hänen kahden poikansa, pojanpoikansa ja pojanpojanpoikansa muotokielessä. Villa Vinkkeliin on nyt koottu n. 40 valokuvan näyttely, jossa on alkuperäisvedoksia viideltä Westonin suvun edustajalta.

Edward Weston (1886–1958) syntyi Illinoisissa Yhdysvalloissa ja sai ensimmäisen kameransa 16-vuotispäivänään; jo vuonna 1903 hänen kuviaan oli esillä Chicago Art Institutessa. Hän muutti vuonna1906 Kaliforniaan ja sai neljä poikaa. Hän on parhaiten tunnettu huolella sommitelluista ja suurella terävyysalueella otetuista luonnonmuoto-, maisema- ja alastonkuvistaan. Yhtenä tunnetuimmista aiheista ovat olleet paprikat ja helmiveneet. Hän pyrki täydellisyyteen terävyysalueen ja valaisun suhteen jo kuvatessa ja vedosti valokuvat suorina pinnakkaisina 8x10” negatiiveista. Vuosikymmeniä kestäneen tuotteliaan uransa jälkeen Edward Weston otti viimeiset valokuvansa vuonna 1948.

Brett Weston (1911–1993) ryhtyi kuvaamaan jo 14-vuotiaana ja piti ensimmäisen näyttelynsä isänsä Edwardin kanssa vuonna 1927. BrettWestonin tunnetuimpiin kuviin kuuluu surrealistiseen tyyliin otetut mustavalkokuvat.

Cole Weston (1919–2003) oli Edward Westonin nuorin poika. Hän omisti elämänsä valokuvaukselle ja teatterille, mutta myös isänsä taiteen vedostamiselle. Cole oli urallaan yksi valokuvaushistorian uraauurtavista värivalokuvaajista.

Kim Weston (s. 1953) on Colen poika ja tunnettu "Fine art nude"-kuvistaan. Hän jatkoi isänsä kanssa Edward Westonin kuvien vedostamista ja toimi setänsä Brettin assistenttina. Kim asuu ja työskentelee isoisänsä Wild Cat Canyon -talossa Kaliforniassa. Hän on aktiivinen valokuvatyöpajojen vetäjä.

Zach Weston (s. 1990) jatkaa isoisoisänsä valokuvaajaperinnettä. Hän kuvaa 6×7 mustavalkofilmille ja on keskittynyt alastonkuvaukseen, maisemakuvaukseen ja abstraktien muotojen esittämiseen.

Näyttelyn mahdollistaa taidevalokuvien keräilijä Kirmo Wilén, jonka kokoelmasta teokset ovat. Hän tuntee nuoremmat Westonit henkilökohtaisesti ja on paikalla lehdistötilaisuudessa sekä avajaisissa.

Avajaiset 18.11.2019 klo 18-20, tervetuloa! Villa Vinkkeli, Vuopajantie 15, Rovaniemi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kuva@kaisasiren.fi
040 776 9706
www.villavinkkeli.com
www.kimweston.com
Instagram: @villavinkkeli

Kuvat

Spring, 1943 - Photograph by Edward Weston | Printed by Kim Weston Photography LLC
Spring, 1943 - Photograph by Edward Weston | Printed by Kim Weston Photography LLC
Lataa
Sylvie’s Lounge - ©Kim Weston Photography LLC
Sylvie’s Lounge - ©Kim Weston Photography LLC
Lataa
Nude and Fern - ©Kim Weston Photography LLC
Nude and Fern - ©Kim Weston Photography LLC
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Villa Vinkkeli
Villa Vinkkeli
Vuopajantie 15
96400 Rovaniemi

http://www.villavinkkeli.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Villa Vinkkeli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme