Messukeskus

Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019

Jaa

Italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Alessi-suvun kolmannen polven edustajana Alberto Alessi vastaa myös yhtiön markkinointi-, viestintä- ja muotoilustrategiasta. Suomen johtava muotoilu- ja huonekalutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.-15.9.2019.

Alberto Alessi, Alessi-designtalon pääjohtaja, on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Kuva: Alessi, Mads Mogensen
Alberto Alessi, Alessi-designtalon pääjohtaja, on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Kuva: Alessi, Mads Mogensen

Lähes 60 000 muotoilun ja sisustamisen ystävää vuosittain kokoava Habitare on kutsunut vuodesta 2016 Kansainväliseksi Ystäväkseen merkittävän muotoilualan vaikuttajan tai liike-elämän asiantuntijan. Kansainvälinen Ystävä katsoo suomalaista muotoilukenttää ja Habitarea ulkomaisin silmin, valitsee tapahtuman kiinnostavimmat sisällöt ja käy vuoropuhelua Habitaren kanssa muotoilun trendistä ja ilmiöistä.

Vuonna 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita, keittiötarvikkeita, sisustustuotteita sekä valaisimia. Yli kolmesataa muotoilijaa ympäri maailmaa on suunnitellut Alessille tuotteita, joista monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa.

- Minulla on vahva side Suomeen, olen muun muassa opettanut teollista muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa 90-luvulla. Ihailen Suomen designosaamista. Alessi onkin tehnyt yhteistyötä monen suomalaisen suunnittelijan kanssa, muun muassa Harri Koskisen, Kristiina Lassuksen, Eero Aarnion ja Stefan Lindforsin, sanoo Alberto Alessi.

- Alessi on Suomessa tunnettu muotoilusta kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa ja uskon, että vierailuni Habitaressa lisää myös Alessi-brändin tunnettuutta Suomessa laajemmin, Alberto Alessi jatkaa.

- Olemme todella iloisia, että Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Alessi on ikoninen yritys, jonka muotoilufilosofiassa yhdistyy estetiikka, laatu, käytännöllisyys ja ilo. Harvalla muotoiluyrityksellä on yhtä laaja ja monipuolinen portfolio huippusuunnittelijoiden kanssa ja samalla kaikissa tuotteissa voi nähdä Alessin brändille ominaisen optimistisuuden. Se kertoo Alessin johdonmukaisesta muotoilujohtamisesta ja saumattomasta yhteistyöstä suunnittelijoiden ja työntekijöiden kanssa jo lähes sadan vuoden ajan. Tästä näkökulmasta on mielenkiintoista nähdä ja kuulla, miten Alberto Alessi näkee Habitaren tarjonnan ja suomalaisen suunnittelun, sanoo Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habitaren Kansainvälisinä Ystävinä ovat olleet Cooper Hewitt Smithsonian Designmuseon pääkuraattori Cara McCarty, MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai ja desingkriitikko, -vaikuttaja ja kirjoittaja Alice Rawsthorn.

Alberto Alessi
Alberto Alessi on Alessin pääjohtaja. Vuonna 1970 Alessin perheyhtiössä aloittanut Alberto Alessi on Carlo Alessin vanhin poika ja suvun kolmannen polven edustaja Alessissa. Alberto Alessin aikana Alessi-yhtiö on työskennellyt tiiviisti ulkomaisten arkkitehtien ja muotoilijoiden kanssa ja laajentanut yhtiön tunnettuutta ympäri maailmaa. Alessi on kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleita ja kuratoinut Milanon designmuseo Triannalen näyttelyn vuonna 2011. Hän on toiminut monien muotoilukoulujen vierailevana professorina.

Alessi
Vuonna 1921 perustettu Alessi muotoilutalo erikoistunut kodin käyttöesineisiin, kuten keittiötarvikkeisiin, ruoanvalmistusvälineisiin, sisustustuotteisiin ja valaisimiin. Monet Alessin tuhansista tuotteista ovat saavuttaneet ikonisen aseman nykymuotoilun kentällä. Alessin missiona on muuttaa kulttuurinen, esteettinen ja funktionaalinen huippulaatu massatuotantoon sopiviksi tuotteiksi. Alessin kylmävalssatusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet tehdään yhtiön tehtaalla Italian Crusinallossa. Alessin tuotteita myydään 10 brändimyymälässä ja 200 shop-in-shopeissa ympäri maailmaa. Alessin tuotteita viedään yli 60 maahan ja yhtiön liikevaihdosta kaksi kolmasosaa tulee viennistä. Alberto Alessin aikana 80-luvulla Alessi laajensi tuotantoaan uusiin materiaaleihin ja teknologioihin, kuten kellojen valmistukseen ja kylpyhuonekalusteisiin. Tunnetuimpia Alessin tuotteita ovat mm. ”370” teräslankainen hedelmäkori, Aldo Rossin suunnittelema ”La conica” espressokeitin sekä Michael Gravesin ”9093” viheltävä teepannu, Philippe Starckin suunnittelema ”Juicy Salif” sitruspuserrin ja Alessandro Mendinin ”Anna G” pullonavaaja.


Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 0505847262, tarja.gordienko@messukeskus.com
Kuvia Alessin tuotteista: Alessi.com -> PR&Press
Kuvia Habitaresta: bit.ly/Habitare2018Press

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare |

Kuvat

Alberto Alessi, Alessi-designtalon pääjohtaja, on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Kuva: Alessi, Mads Mogensen
Alberto Alessi, Alessi-designtalon pääjohtaja, on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Kuva: Alessi, Mads Mogensen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

FinnBuild Highlightsien Highlightsiksi nettipohjainen työturvallisuusperehdytysohjelma ePerehdytys11.10.2018 18:00Tiedote

FinnBuild Highlights esittelee FinnBuildin mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Kisan parhaimmaksi tuotteeksi valittiin rakennustyömaiden turvallisuuteen liittyvä nettikoulutus, ePerehdytys, jonka ovat tuottaneet Suomen Rakennusmedia Oy ja Rakennusteollisuus RT ry. Palkinto jaettiin FinnBuild-tapahtuman Rakennuslehti Awards -tilaisuudessa 11.10.2018.

Tervetuloa Helsingin Kirjamessuille 25. – 28.10.2018 Messukeskukseen!11.10.2018 15:20Kutsu

Hyvä toimittaja, Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja Ronja Salmi ja Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Robert Pence avaavat messut torstaina 25.10. klo 9.55 leikkaamalla punaisen nauhan hallin 6 sisäänkäynnissä (portaat). Avajaiset jatkuvat klo 10.30 kirjamessujen Senaatintorilla, jossa on Ronja Salmen puheenvuoro ja Rakkaudesta kirjaan -palkinnon jako. Helsingin Kirjamessujen Rakkaudesta kirjaan-tunnustus jaetaan lukemisen edistämisen hyväksi tehdystä työstä. Suomen Messusäätiön rahoittama tunnustus on 5000 euroa. Palkinnon jakaa Suomen Kustannusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Timo Julkunen. Jos haluatte haastatella uutta ohjelmajohtaja Ronja Salmea etukäteen tai paikanpäällä voitte olla häneen suoraan yhteydessä ronja.salmi@ryovari.fi tai puh. 040 750 1019. Voitte olla yhteydessä myös minuun kaikissa viestintään liittyvissä asioissa teija.armanto@messukeskus.com puh. 050 376 0804. Kustantajien tilaisuuksia tapahtuman aikana Lonnassa (201): -to 25.10 klo 11.30-12.30 Pres

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme