Messukeskus

Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019

Jaa

Italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Alessi-suvun kolmannen polven edustajana Alberto Alessi vastaa myös yhtiön markkinointi-, viestintä- ja muotoilustrategiasta. Suomen johtava muotoilu- ja huonekalutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.-15.9.2019.

Alberto Alessi, Alessi-designtalon pääjohtaja, on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Kuva: Alessi, Mads Mogensen
Alberto Alessi, Alessi-designtalon pääjohtaja, on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Kuva: Alessi, Mads Mogensen

Lähes 60 000 muotoilun ja sisustamisen ystävää vuosittain kokoava Habitare on kutsunut vuodesta 2016 Kansainväliseksi Ystäväkseen merkittävän muotoilualan vaikuttajan tai liike-elämän asiantuntijan. Kansainvälinen Ystävä katsoo suomalaista muotoilukenttää ja Habitarea ulkomaisin silmin, valitsee tapahtuman kiinnostavimmat sisällöt ja käy vuoropuhelua Habitaren kanssa muotoilun trendistä ja ilmiöistä.

Vuonna 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita, keittiötarvikkeita, sisustustuotteita sekä valaisimia. Yli kolmesataa muotoilijaa ympäri maailmaa on suunnitellut Alessille tuotteita, joista monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa.

- Minulla on vahva side Suomeen, olen muun muassa opettanut teollista muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa 90-luvulla. Ihailen Suomen designosaamista. Alessi onkin tehnyt yhteistyötä monen suomalaisen suunnittelijan kanssa, muun muassa Harri Koskisen, Kristiina Lassuksen, Eero Aarnion ja Stefan Lindforsin, sanoo Alberto Alessi.

- Alessi on Suomessa tunnettu muotoilusta kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa ja uskon, että vierailuni Habitaressa lisää myös Alessi-brändin tunnettuutta Suomessa laajemmin, Alberto Alessi jatkaa.

- Olemme todella iloisia, että Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Alessi on ikoninen yritys, jonka muotoilufilosofiassa yhdistyy estetiikka, laatu, käytännöllisyys ja ilo. Harvalla muotoiluyrityksellä on yhtä laaja ja monipuolinen portfolio huippusuunnittelijoiden kanssa ja samalla kaikissa tuotteissa voi nähdä Alessin brändille ominaisen optimistisuuden. Se kertoo Alessin johdonmukaisesta muotoilujohtamisesta ja saumattomasta yhteistyöstä suunnittelijoiden ja työntekijöiden kanssa jo lähes sadan vuoden ajan. Tästä näkökulmasta on mielenkiintoista nähdä ja kuulla, miten Alberto Alessi näkee Habitaren tarjonnan ja suomalaisen suunnittelun, sanoo Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habitaren Kansainvälisinä Ystävinä ovat olleet Cooper Hewitt Smithsonian Designmuseon pääkuraattori Cara McCarty, MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai ja desingkriitikko, -vaikuttaja ja kirjoittaja Alice Rawsthorn.

Alberto Alessi
Alberto Alessi on Alessin pääjohtaja. Vuonna 1970 Alessin perheyhtiössä aloittanut Alberto Alessi on Carlo Alessin vanhin poika ja suvun kolmannen polven edustaja Alessissa. Alberto Alessin aikana Alessi-yhtiö on työskennellyt tiiviisti ulkomaisten arkkitehtien ja muotoilijoiden kanssa ja laajentanut yhtiön tunnettuutta ympäri maailmaa. Alessi on kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleita ja kuratoinut Milanon designmuseo Triannalen näyttelyn vuonna 2011. Hän on toiminut monien muotoilukoulujen vierailevana professorina.

Alessi
Vuonna 1921 perustettu Alessi muotoilutalo erikoistunut kodin käyttöesineisiin, kuten keittiötarvikkeisiin, ruoanvalmistusvälineisiin, sisustustuotteisiin ja valaisimiin. Monet Alessin tuhansista tuotteista ovat saavuttaneet ikonisen aseman nykymuotoilun kentällä. Alessin missiona on muuttaa kulttuurinen, esteettinen ja funktionaalinen huippulaatu massatuotantoon sopiviksi tuotteiksi. Alessin kylmävalssatusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet tehdään yhtiön tehtaalla Italian Crusinallossa. Alessin tuotteita myydään 10 brändimyymälässä ja 200 shop-in-shopeissa ympäri maailmaa. Alessin tuotteita viedään yli 60 maahan ja yhtiön liikevaihdosta kaksi kolmasosaa tulee viennistä. Alberto Alessin aikana 80-luvulla Alessi laajensi tuotantoaan uusiin materiaaleihin ja teknologioihin, kuten kellojen valmistukseen ja kylpyhuonekalusteisiin. Tunnetuimpia Alessin tuotteita ovat mm. ”370” teräslankainen hedelmäkori, Aldo Rossin suunnittelema ”La conica” espressokeitin sekä Michael Gravesin ”9093” viheltävä teepannu, Philippe Starckin suunnittelema ”Juicy Salif” sitruspuserrin ja Alessandro Mendinin ”Anna G” pullonavaaja.


Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 0505847262, tarja.gordienko@messukeskus.com
Kuvia Alessin tuotteista: Alessi.com -> PR&Press
Kuvia Habitaresta: bit.ly/Habitare2018Press

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare |

Kuvat

Alberto Alessi, Alessi-designtalon pääjohtaja, on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Kuva: Alessi, Mads Mogensen
Alberto Alessi, Alessi-designtalon pääjohtaja, on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Kuva: Alessi, Mads Mogensen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

HIMSS & Health 2.0 European Conference at Messukeskus 11–13 June 2019: The Finland Pavilion programme has been announced22.5.2019 17:34:06 EESTTiedote

The HIMSS & Health 2.0 European Conference is the foremost event in digital health care in Europe and will be held in Finland for the first time from the 11th to the 13th of June 2019. Finnish health care companies will have a strong presence at the conference's largest country-specific stand, the Finland Pavilion, and its programme point. The stage programme will be an impressive cross-section of Finland's innovative health care expertise, which is among the best in the world.

HIMSS & Health 2.0 European Conference Messukeskuksessa 11.-13.6.2019: Suomi Paviljongin ohjelma on julkistettu21.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

HIMSS & Health 2.0 European Conference on digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 11.-13.6.2019. Suomalaiset alan yritykset esittäytyvät vahvasti konferenssin suurimmalla maaosastolla, Suomi Paviljongissa ja sen ohjelmalavalla. Lavaohjelma on vaikuttava läpileikkaus Suomen innovatiivisesta, maailman kärkeä edustavasta terveysosaamisesta.

PulPaper 2021 siirtyy kahdella viikolla15.5.2019 14:03:37 EESTTiedote

Metsäteollisuuden johtava kansainvälinen tapahtuma PulPaper järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 27.29.4.2021. Tapahtuman ajankohtaa on siirretty kahdella viikolla aiemmin ilmoitetusta, jotta vältetään päällekkäisyys Saksassa järjestettävän suuren teollisuustapahtuman kanssa. Messukeskuksessa samaan aikaan PulPaperin kanssa on myös kemian- ja bioalan huipputapahtuma ChemBio Finland ja kemianalan huippuseminaari Helsinki Chemicals Forum. Samanaikaiset tapahtumat tuovat synergiaetuja niin alan kävijöille kuin yrityksillekin.

ChemBio Finland 2021 siirtyy kahdella viikolla15.5.2019 13:11:54 EESTTiedote

ChemBio Finland 2021 järjestetään kahden vuoden kuluttua Messukeskuksessa Helsingissä 27.-28.4.2021 ensimmäistä kertaa samanaikaisesti metsäteollisuuden johtavan kansainvälisen PulPaper-tapahtuman kanssa. Nyt jo toistamiseen ChemBio Finland –tapahtuman yhteydessä on Helsinki Chemicals Forum. Tapahtuman ajankohta siirtyy aiemmin ilmoitetusta ajankohdasta huhtikuun loppuun, jotta vältetään päällekkäisyys Saksassa järjestettävän suuren teollisuustapahtuman kanssa. Samanaikaiset tapahtumat tuovat synergiaetuja niin kävijöille kuin yrityksillekin. ChemBio Finland –tapahtuma koostuu Kemian Päivien luennoista, bioalan seminaareista ja muusta ohjelmasta sekä kemian ja bioalan näyttelystä, johon viime kerralla osallistui 144 yritystä. ChemBio Finland järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2019 tapahtumassa vieraili yli 4 200 ammattilaista. PulPaper 2018:ssa oli yli 9 200 kävijää yli 50 maasta. Tapahtuma käsitti metsäteollisuuden osa-alueet laajasti huomioiden myös pakkaus-, energia- ja kemiante

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme