Kustantamo S&S

Aleksandr Manzos kyllästyi huolipuheeseen ja kirjoitti siitä, mikä tekee pelaamisesta ihanaa

Jaa
Pelattu elämä on omakohtainen tietokirja digitaalisesta pelaamisesta. Manzos, joka on pelannut lapsuudesta saakka ja kirjoittanut peleistä vuodesta 2009 lähtien, huomasi että Suomesta puuttuu teos joka käsittelee pelaamista identiteettien ja henkisen kasvun näkökulmasta.
Kansi Hilla Semeri, kuva Henrietta Soininen.
Kansi Hilla Semeri, kuva Henrietta Soininen.

"Minua kiinnostaa eniten, miten pelit voivat muuttaa sitä, miten hahmotamme itseämme ja ympäristöämme. Haluan puhua roolikokeiluista, normien koettelemisesta ja jakamiseen perustuvasta yhteisöllisyydestä", Manzos toteaa. 

Hän kuvaa pelejä tarinoina, joihin voi uppoutua. Maailmoina joissa voi oppia jotain itsestä ja muista. Yhteisoinä jotka toimivat jaettujen päämäärien eteen. Esseistisissä teksteissä pelien pelaaminen rinnastuu muun muassa runojen lukemiseen, matkustamiseen, tanssiin.  

"Eri hahmot mahdollistavat erilaiset performanssit. Jokaisessa hyvältä tuntuvassa virtuaaliminässä on potentiaalia vahvistaa tunnetta siitä, kuka oikeasti on, sekä kannustaa olemaan sellainen myös ruudun ulkopuolella."

Manzos kirjoittaa pelaamisesta intiimin omakohtaisesti ja laajan asiantuntevasti. Teos on myös kattava tietopaketti digitaalisten pelien historiasta ja nykyisyydestä, olivat pelit lukijalle ennestään tuttuja tai eivät. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi Hilla Semeri, kuva Henrietta Soininen.
Kansi Hilla Semeri, kuva Henrietta Soininen.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Miten baletti istuu nykyajan taidekäsitykseen? Onko sen ilmaisukieli vanhentunutta ja vaatimukset liian kovia?24.3.2023 08:49:00 EET | Tiedote

Henna Raatikainen aloitti baletin nelivuotiaana, ja kahdeksanvuotiaana hänet hyväksyttiin Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Baletin ihanteet istutettiin niin syvälle hänen selkärankaansa, että hän ei tullut esittäneeksi kysymystä: Miksi? Kunnes hän lopetti. Omakohtaisessa ja nautinnollisen sivistyneessä kirjassaan Kuinka baletti nousi jaloista päähäni Raatikainen pohtii baletin syvintä olemusta ja sen asemaa nyky-yhteiskunnassa.

Anu Kaajan uusi romaani juhlistaa kirjaa esineenä ja kulttuuritekona – ja sukeltaa queerin katseen maailmaan19.1.2023 10:44:27 EET | Tiedote

Anu Kaajan neljännessä, virtuoosimaisessa proosateoksessa kertoja etsii nautintoja Euroopan kaupunkien taidemuseoista, kahviloista ja teknoklubeilta. Ihastuksen väristyksiä tarjoavat niin rokokoomaalausten ryöppyävät rusettirivit kuin rakastettujen kasvoja koristavat lävistykset. Kirjasta julkaistaan värillinen luksuseditio ja perinteinen, mustavalkoinen editio. Ääni- tai e-kirjaa Rusetista ei tule.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme