EcoReal Oy

Aleksi 21 saa aurinkopaneelit – suositun liikekiinteistön CO2-päästöt pienenevät

Jaa

Aurinkopaneelit lisääntyvät Helsingin ydinkeskustassa, kun Aleksi 21 saa uudet paneelit katolleen laajemman energiaremontin yhteydessä. Oy Julius Tallberg Ab:n omistama kiinteistö on vuonna 1899 rakennettu Helsingin keskustassa sijaitseva liikekeskus Kolmen sepän patsaan läheisyydessä.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaan kiinteistöön asennetaan kevään aikana aurinkopaneelit. Oy Julius Tallberg Ab:n omistamassa kiinteistössä Aleksanterinkatu 21:ssä tehdään samalla laajempi energiaremontti.

”Aurinkopaneelien asentaminen vanhoihin arvokiinteistöihin on teknisesti samanlaista kuin muihinkin kiinteistöihin, mutta haasteita työhön tuovat kalteva katto, ahtaat asennusolosuhteet sekä vilkas jalankulkuliikenne katutasossa. Muun muassa nostotyöt joudutaan miettimään erityisen huolellisesti”, sanoo EcoRealin operatiivinen johtaja Janne Koskela.

Aurinkopaneeleiden avulla pystytään kattamaan vuositasolla keskimäärin 2–5 prosenttia sähkönkulutuksesta.

Aurinkopaneelien ohella kiinteistön energiatehokkuus paranee vanhojen järjestelmien uusimisen myötä. Energiaremontin yhteydessä päivitetään muun muassa kiinteistön taloteknisiä järjestelmiä sekä yleisten tilojen valaistusta. Remontin ansiosta kiinteistön energiankulutus vähenee keskimäärin 8 prosenttia ja hiilijalanjälki pienenee 12 prosenttia.

Tällä hetkellä esimerkiksi ravintolatilojen ilmanvaihto, lämmitys ja jäähdytys toimivat ravintolan ollessa auki jatkuvasti samalla teholla. Uusien hiilidioksidianturien avulla tilojen ilmanvaihtoa, lämmitystä ja jäädytystä voidaan optimoida tilojen käyttöasteen mukaan automaattisesti. Hiljaisina aikoina järjestelmät toimivat pienemmällä teholla, ja kun tilat ovat täynnä ihmisiä, järjestelmät toimivat mitoitusteholla.

Energiaremontti vähentää noin 20 prosenttia kiinteistön lämmitysenergian kulutusta ja 6 prosenttia sähkönkulutusta. Parhaimmillaan remontti säästää jopa enemmän.

”Energiatehokkuuden parantumisella saadaan kiinteistön olosuhteita paremmaksi, hiilijalanjälki pienenee ja saavutetaan myös kustannussäästöjä”, toteaa Tallbergin kiinteistöpäällikkö Kimmo Okker.

Keväällä tehtävä energiaremontti on jatkoa kiinteistön mittavalle perusparannukselle, jota on toteutettu systemaattisesti vuosien varrella, ja jonka ansiosta hyväkuntoisessa arvokiinteistössä on tarjolla modernilla tekniikalla varustettuja kahvila-, ravintola-, liike- ja toimistotiloja. 

Aleksanterinkatu 21:n kiinteistössä sijaitsee muun muassa Hard Rock Cafe, Ravintola Harald, Pizza Hut, Robert’s Coffee sekä useita muoti- ja erikoisliikkeitä kuten Esprit, KappAhl ja Kultajousi. 

Kiinteistössä on 9 kerrosta joista 5 maanpäällistä ja 4 maanalaista. Kiinteistön läpi kulkevan City-käytävän kautta kulkeva henkilövirta on noin 6 miljoonaa ihmistä vuodessa.  

Energiaremontin kohteessa suorittaa EcoReal Oy.

Lisätietoja:

Oy Julius Tallberg Ab, Kimmo Okker, p. 040 752 1256, kimmo.okker@tallberg.fi

EcoReal Oy, Janne Koskela, p. 050 359 0472, janne.koskela@ecoreal.fi

 

Tallberg Konserni on palvellut lähes 140 vuoden ajan kotimaisen teollisuuden ja kaupan alan yrityksiä. Tänä päivänä konsernin toiminta ja omistukset ovat keskittyneet kiinteistösijoittamiseen ja pitkäaikaisiin osakesijoituksiin.

EcoReal Oy on kiinteistö- ja rakennusalan kasvava asiantuntijayritys. Ydintavoitteemme on vähentää ilmastopäästöjä ja varmistaa ihmisten terveelliset sekä turvalliset olosuhteet. Toimintamme perustuu arvoihimme: vastuullisuus, luotettavuus ja tehokkuus.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

EcoReal Oy
EcoReal Oy
Firdonkatu 2 T 84
00520 Helsinki

http://www.ecoreal.fi

EcoReal on kiinteistö- ja rakennusalan kasvava asiantuntijayritys. Ydintavoitteemme on vähentää ilmastopäästöjä sekä varmistaa ihmisten terveelliset ja turvalliset olosuhteet. Toimintamme perustuu arvoihimme: vastuullisuus, luotettavuus ja tehokkuus. 

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EcoReal Oy

Nimitysuutinen: Jukka Holopainen ylläpitopalveluiden johtajaksi2.4.2020 08:32:00 EESTTiedote

EcoReal kasvattaa kiinteistöjen teknisen manageerauksen palveluita ja on nimittänyt diplomi-insinööri Jukka Holopaisen johtamaan ylläpitopalveluita. Hän on toiminut aiemmin Lassila & Tikanojalla pääkaupunkiseudun kiinteistötekniikan aluejohtajana. Sitä ennen hän toimi muun muassa ISS Palveluissa ylläpitopalveluiden eri tehtävissä. ”Odotan, että saan kehittää yhdessä asiakkaiden kanssa kiinteistöjä viihtyisiksi, turvallisiksi ja energiatehokkaammiksi. Ylläpitopalvelut ovat tulleet tutuiksi jo aiemmin, mutta EcoRealin tarjonnan laajuus pääsi yllättämään minut. Energiatehokkuuden lisäksi EcoRealin vahvuus on vastuullisuus. Uudessa tehtävässä haluan tutustua kollegoihin ja asiakkaisiin sekä kehittää ylläpitopalveluita heidän kanssaan”, Holopainen sanoo. Kiinteistöjen tekninen manageeraus on kiinteistöjen jatkuvan ylläpidon ja rakennuttamisen johtamista. Tekninen manageri varmistaa, että kiinteistöä hoidetaan asianmukaisesti ja laadukkaasti. Tekninen manageeraus on tärkeä osa kiinteistöjen

Asiakkaat entistä tyytyväisempiä EcoRealin palveluihin24.1.2020 09:14:20 EETTiedote

EcoRealin asiakastyytyväisyyttä kuvaavan NPS-indeksin arvo nousi viime syksyn asiakastyytyväisyyskyselyssä luvusta 69 lukuun 74. NPS-indeksi kertoo, kuinka suurella todennäköisyydellä asiakkaat suosittelisivat EcoRealin palveluita. Arvoja, jotka ylittävät 40, pidetään yleisesti hyvinä. EcoRealin uusin tulos on siis huippuluokkaa. ”Olemme erittäin kiitollisia asiakkaillemme, jotka luottavat meihin ja joiden kanssa olemme saaneet tehdä mielenkiintoisia projekteja. Tästä on mukava lähteä rakentamaan uusia projekteja tämän vuoden aikana”, kertoo EcoRealin toimitusjohtaja Janne Rytkönen. Asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella asiakkaat olivat erityisen tyytyväisiä henkilöstömme ammattitaitoon, asiantuntemukseen ja palveluasenteeseen. EcoRealin kanssa tehdyt projektit koettiin hyödyllisiksi ja lisäarvoa tuottaviksi. EcoRealin palvelutarjontaa on laajennettu viime aikoina kiinteistöjen ympäristöluokituksiin (BREEAM In-Use) ja hiilijalanjäljen laskentaan. Myös teknisen manageerauksen palveluja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme