Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Aleksis Kiven kadulle suunnitellaan peruskorjausta

Jaa

Helsingin kaupunki suunnittelee Aleksis Kiven kadulle peruskorjausta Sturenkadun ja Hämeentien väliselle osuudelle. Muutoksia on tulossa myös korttelin mitalle Fleminginkatua.

Remontissa uusitaan kadun alla kulkevat vesi- ja viemäriputket, kadun pintarakenteet, valaisinpylväät sekä Pasilan suunnan raitiotiekiskot.

Peruskorjauksen yhteydessä uusitaan myös Aleksis Kiven kadun keskiosassa sijaitseva lehmuskujanne Fleminginkadun ja Harjukadun väliseltä osalta. Lähes 50 puuta on osoittautunut tutkimuksissa huonokuntoisiksi, minkä vuoksi ne korvataan uusilla, suurikokosilla taimilla. Harjukadun ja Kinaporinpuiston välisellä osuudella valtaosa nykyisistä puista voidaan säilyttää ja lisäksi aukkopaikkoihin istutetaan uusia taimia. Remontin valmistuttua kujanteessa on lähes 150 puuta.

Joukkoliikenteen nopeuttamiseksi Aleksis Kiven kadulle tulee joukkoliikennekaista busseille ja raitiovaunuille Fleminginkadun ja Sturenkadun välille Pasilan suunnan ajoradalle. Lisäksi kaksi raitiovaunupysäkkiä yhdistetään yhdeksi uudeksi pysäkiksi. Uusi pysäkki tulee Fleminginkadulle Aleksis Kiven kadun risteyksen tuntumaan. Pysäkit poistuvat Aleksis Kiven kadulta S-Marketin edestä sekä Fleminginkadulta Helsinginkadun risteyksen vierestä.

Pääosin kaista- ja pysäkkijärjestelyiden takia alueelta poistuu 30 pysäköintipaikkaa, mikä vastaa noin 20 prosentin vähennystä.

Pyöräliikenne siirretään kadun keskiosan puukujanteelta ajoradan reunoille yksisuuntaisille pyöräkaistoille. Puukujanne varataan jalankulun käyttöön. Yksisuuntaiset pyöräkaistat parantavat pyöräilijöiden turvallisuutta risteyksissä ja pyörätieverkoston jatkuvuutta. Yksisuuntaisia pyöräväyliä on tarkoitus myöhemmin jatkaa Aleksis Kiven kadulla Pasilaan asti.

Luonnokset esillä verkossa – keskustelutilaisuus 9. toukokuuta

Aleksis Kiven kadun ja Fleminginkadun katusuunnitelmien luonnoksista voi antaa palautetta 22. toukokuuta asti. Luonnoksiin voi tutustua 8.–22. toukokuuta kaupungin verkkosivuilla osoitteessa hel.fi/suunnitelmat kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat sekä kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa osoitteessa Sörnäistenkatu 1. Luonnoksia esitellään myös keskustelutilaisuudessa torstaina 9. toukokuuta kello 17–19 Vallilan kirjastossa, Päijänteentie 5.

Luonnoksista työstetään saadun palautteen pohjalta katusuunnitelmaehdotukset, joista voi vielä tehdä muistutuksen ennen kuin ehdotukset viedään kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltäviksi. Katusuunnitelmat perustuvat liikennesuunnitelmiin, jotka kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi vuonna 2015.

Peruskorjaus on tarkoitus aloittaa vuosina 2021–2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Hurskainen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 21378
jari.hurskainen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme