Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Aleksis Kiven kadun liikennejärjestelyihin muutoksia toukokuussa

Jaa

NCC Suomi Oy rakentaa Vallilaan Aleksis Kiven kadun ja Kustaankadun risteykseen uuden toimistorakennuksen, mikä aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä alueen liikenteelle. Jotta työmaa ja vieressä kulkeva liikenne saadaan sovitettua yhteen, Aleksis Kiven kadulta on kaadettu neljä puuta.

Karttakuva reittimuutoksista. Kuva: NCC Suomi Oy
Karttakuva reittimuutoksista. Kuva: NCC Suomi Oy

Marraskuussa 2020 alkaneessa hankkeessa puretaan rakennus Nordean kampukselta osoitteesta Aleksis Kiven katu 5 ja sen tilalle rakennetaan uusi toimistorakennus. Rakennuksen sisäpurku on jo käynnissä ja rungon purku alkaa 10.5. alkavalla viikolla. Uuden talon rakentaminen käynnistyy heti purkutöiden jälkeen, ja talo valmistuu helmikuussa 2024.

Aleksis Kiven kadun työmaan vuoksi poikkeusreitillä ollut bussiliikenne palautetaan toukokuun alussa normaalille reitilleen, ja samalla alkaa uusi työmaavaihe, jonka vuoksi tulee pieniä muutoksia autojen, pyörien ja jalankulkijoiden reitteihin.

Poikkeusjärjestelyjä on erityisesti Aleksis Kiven kadun ja Kustaankadun liikenteessä

Työmaasta johtuvat liikennejärjestelyt tulevat voimaan toukokuussa ja ovat näillä näkymin voimassa vuoden 2022 loppuun asti.

Aleksis Kiven kadulla idästä länteen päin kulkeva autoliikenne siirretään kadun keskellä kulkevan pyörätien tilalle. Pyörätie on jo siirretty kulkemaan etelänpuoleisen ajoradan reunaan. Vain pyöräliikenteelle tarkoitettu reitti on eristetty muusta liikenteestä raskassuojin.

Autolla ja pyörällä Teollisuuskadulta Kustaankadulle käännyttäessä läpiajo Aleksis Kiven kadulle on kielletty. Kiertotie kulkee Satamaradankadun kautta Fleminginkadulle ja sieltä Aleksis Kiven kadulle.

Työmaata reunustavat jalkakäytävät Aleksis Kiven kadun pohjoisen ja Kustaankadun länsipuolella ovat poissa käytöstä koko työmaan ajan. Jalankululle on tehty uusi suojatie Aleksis Kiven kadun yli etelänpuoleiselle kävelytielle.

HSL:n runkolinjat 500 ja 510 ovat olleet poikkeusreitillä Pasilaan päin marraskuusta 2020 lähtien työmaan vuoksi. Bussiliikenne palautetaan tavalliselle reitilleen 3.5. alkavan viikon aikana. Uusista liikennejärjestelyistä ei aiheudu haittaa julkiselle liikenteelle.

Liikennejärjestelyjen mahdollistamiseksi Aleksis Kiven kadun keskellä kulkevaa pyörätietä reunustavista puista on kaadettu neljä kappaletta. Kaadettujen puiden tilalle istutetaan uudet puut viimeistään muutaman vuoden päästä, kun Aleksis Kiven kadulle suunniteltava katuremontti toteutuu.

Melua aiheuttavat työt alkavat heinä-elokuussa

Hankkeen aikana tulee olemaan useampia melua aiheuttavia työvaiheita. Ensimmäinen melutyöksi luokiteltava työvaihe on ponttiseinän lyönti ja suihkupaalutus, joiden työt tehdään arviolta heinä- elokuun vaihteessa 2021. Töiden kesto on yhteensä viisi viikkoa.

Meluavat työt tehdään meluilmoituksen mukaisesti arkisin kello 7-18 ja lauantaisin kello 7-16 välisenä aikana. NCC Suomi Oy tiedottaa meluavista työvaiheista naapuritiedottein.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

NCC Suomi Oy
Paulus Partanen
työmaainsinööri
puh 050 328 1009
paulus.partanen@ncc.fi

Kaupungin puolelta lisätietoja antaa
Claus Hartwall
alueen tarkastaja
Kaupunkiympäristön toimiala
puh 09 310 39431
claus.hartwall@hel.fi

Kuvat

Karttakuva reittimuutoksista. Kuva: NCC Suomi Oy
Karttakuva reittimuutoksista. Kuva: NCC Suomi Oy
Lataa
Karttakuva reittimuutoksista selitteineen. Kuva: NCC Suomi Oy
Karttakuva reittimuutoksista selitteineen. Kuva: NCC Suomi Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 6.5.20216.5.2021 18:23:16 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 6.5.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 20.5.2021.

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Teollisuuskadun akselin kaavarunko päätöksentekoon30.4.2021 09:14:22 EEST | Tiedote

Pasilan ja Kalasataman välillä kulkeva Teollisuuskadun akseli muuttuu tulevaisuudessa liikenneväylästä ympäröiviä alueita yhdistäväksi eläväksi keskusta-alueeksi. Tavoitteena on luoda alueesta merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä sekä parantaa yhteyksiä kaikilla kulkumuodoilla. Juuri valmistunut kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle ja maankäytölle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Teollisuuskadun akselin kaavarunkoa kokouksessaan 4. toukokuuta.

Meri-Rastilan uudistus käynnistyy lähivuosina – Meri-Rastilan itäosan asemakaava päätöksentekoon30.4.2021 08:45:06 EEST | Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Meri-Rastilan itäosan asemakaavaa kokouksessaan 4. toukokuuta, minkä jälkeen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavahanke on jälkimmäinen osa Meri-Rastilan kokonaisvaltaista uudistusta, jossa parannetaan alueen nykyisiä palveluita ja rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja yhteensä jopa 4400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme