Alko Oy

Alko tukee jouluna perherauhaa

Jaa

Alkon joulumuistamiset tukevat vähävaraisia lapsiperheitä, jotka ovat vaikeassa tilanteessa koronan takia.

Alko tukee tänä jouluna lapsia, lapsiperheitä ja asunnottomia yhteensä 78 000 eurolla.
Alko tukee tänä jouluna lapsia, lapsiperheitä ja asunnottomia yhteensä 78 000 eurolla.

Alko tukee tänä jouluna lapsia, lapsiperheitä ja asunnottomia yhteensä 78 000 eurolla. Suurin yksittäinen tuki, 50 000 euroa, kohdistuu Anna lapselle lounas -kampanjaan, joka jakaa vähävaraisille lapsiperheille ruokalaatikoita. Yhteistyö on osa keväällä käynnistynyttä Perherauhan julistusta. Kampanja tukee lapsiperheitä korona-ajan vaikeissa olosuhteissa.

Alkon tuella hankittavat 550 ruokalaatikkoa jaetaan Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten kautta perheille eri puolella Suomea. Avun piirissä on vähävaraisia ja vaikeissa tilanteissa olevia perheitä.

Ruokalähetyksillä on ollut perheille iso merkitys, kertoo Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä. Ruokalaatikot sisältävät viikon ruokatarvikkeet 4–6 henkilölle sekä valmistusohjeet.

“Aineellisen avun lisäksi perheet ovat tehneet aiempaa enemmän ruokaa yhdessä ja ruokailleet yhdessä. Kun perheessä on vaikeuksia, tällaiset yhdessä tekemisen hetket helposti ohenevat.”

Joulurauhaa koteihin

Perheet ovat olleet koronasta johtuvana poikkeusvuonna kovilla. Riitta Särkelä toivoo, että jouluna haettaisiin iloa pienistä asioista ja yhteisistä hetkistä, oli se sitten pipareiden leipomista, askartelua tai ulkoilua.

“Jos tilanne kärjistyy, ei kannata jäädä yksin vaan hakea apua. Joulun aikanakin turvakodit toimivat ympärivuorokautisesti. Verkossa palvelee Nettiturvakoti.”

Alko haluaa tukea haastavassa asemassa olevia perheitä sekä muistuttaa vastuullisesta alkoholinkäytöstä.

"Joulu on yhdessäolon ja muistamisen aikaa. Toivoisin, että pohtisimme kukin omaa alkoholinkäyttöä omasta ja muiden näkökulmasta. Erityisen tärkeää tämä on tilanteessa, jossa läsnä on lapsia”, sanoo Alkon viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho.

Ruokaa asunnottomilla ja lahjoja lapsille

Alkon joululahjoitusten saajia tänä vuonna ovat myös Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö, Nuorkauppakamarien Joulupuu-keräys sekä Hyvä joulumieli -keräys. Alko on tukenut Hurstin joulujuhlaa useana vuonna, ja tänä vuonna juhlan sijasta Hursti jakaa ruokakasseja asunnottomille.

Alkon myymälät toimivat tänäkin vuonna Joulupuu-keräyksen keräyspaikkoina, ja lisäksi Alko tukee keräystä taloudellisesti. Joulupuu-keräys jakaa joululahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille.

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, pienituloisuuden tai kriisitilanteen vuoksi.

Alkon lahjoitukset jouluna 2020

  • Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö ry 5 000 euroa
  • Nuorkauppakamarien Joulupuu-keräys 10 000 euroa
  • Hyvä joulumieli -keräys 13 000 euroa
  • Anna lapselle lounas -kampanja 50 000 euroa

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Alko tukee tänä jouluna lapsia, lapsiperheitä ja asunnottomia yhteensä 78 000 eurolla.
Alko tukee tänä jouluna lapsia, lapsiperheitä ja asunnottomia yhteensä 78 000 eurolla.
Lataa
Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä
Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva yli 9 500 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 362 myymälää, 100 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuosittain meillä asioi reilut 54 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2019 Alkon liikevaihto oli 1,14 miljardia euroa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme