Alko Oy

Alkon elokuun myyntitiedote. Raikkaus ja keveys ostokriteereinä.

Jaa

Alkon myynti laski elokuussa 4,5 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen.

Alkon litramyynti laski elokuussa 4,5 prosenttia verrattuna vuoden 2021 elokuuhun. Myynti litroissa oli 6,5 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin elokuussa oli 6,8 miljoonaa litraa. Elokuussa panimotuotteiden litramyynti laski 2,7 prosenttia, viinien 4,9 prosenttia ja väkevien 4,5 prosenttia verrattuna vuoden 2021 elokuuhun. Alkoholittomien myynti kasvoi 8,2 prosenttia.

Punaviinien litramyynti laski 14,1 prosenttia. Kuohuviinien ja valkoviinien myynti oli lähes viime vuoden elokuun tasolla, kun taas roseeviinien myynti kasvoi 12,5 prosenttia. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta (linkki tilastoihin).

Alkoholittomat vakavasti otettava seuralainen ruokapöytään

Alkoholittomat tuotteet ovat kiinteä osa Alkon valikoimaa, ja ostoskoriin päätyy alkoholiton vaihtoehto yhä useammin. Master of Wine, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkunan mukaan Alko haluaa olla mukana vahvistamassa vastuullisempaa juomakulttuuria.

”Alkoholittomia ei haeta ainoastaan limun korvikkeena tervetuliaismaljaan, vaan niistä haetaan vakavasti otettavaa makumaailmoiden yhdistäjää myös ruokapöytään tai seurustelujuomaksi.”

”Alkoholittomuuden trendiin ovat tarttuneet hyvin erilaiset kuluttajat, joita kiinnostaa oma hyvinvointi. Tuntuu, että etenkin nuoret näyttävät tässä mallia.”

Saksa haastaa valkoviineissä Chilen

”Elokuun lämpö varmasti vaikutti siihen, että asiakkaamme suosivat raikkaita, viileänä nautittavia viinityyppejä, kuten roseeta, kuohuvia sekä valkoviinejä. Tuhdimmat punaviinit jäivät odottamaan syksyn viileneviä iltoja”, kuvailee Vilkuna.

”Italian kuohuviinit – etunenässä proseccot – olivat kuplivissa elokuun suosikkeja, samoin italialaiset roseet. Valkoviineissä puolestaan saksalaisten valkoviinien myynti kasvoi reilut viisi prosenttia. Saksa nousikin jo Chilen kannoille haastamaan sen perinteistä ykkössijaa”. kertoo Vilkuna.

Vilkunan mukaan saksalaisissa viineissä suomalaisia puhuttelee erityisesti niiden raikkaus ja hapokkuus.

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 372 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2021 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 55 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme