Alko Oy

Alkon hanapakkauspussien keräysalue laajenee pohjoiseen Suomeen

Jaa

Alkon hanapakkauspussien kierrätysverkosto laajenee ja 43 myymälää liittyy mukaan kierrätysverkostoon.

Alkon hanapakkauksien sisäpussien ja viinipussien eli hanapakkauspussien kierrätysverkosto laajenee. Pussit voi kolmas helmikuuta alkaen kierrättää myös pohjoisessa Suomessa, kun 43 Alkon myymälää liittyy mukaan kierrätysverkostoon. Pussit voi jatkossa palauttaa esimerkiksi Kittilään, Kolariin, Kuusamoon, Ouluun, Rovaniemelle ja Utsjoelle. Laajentumisen jälkeen yhteensä 247 Alkon myymälässä on keräysastia, johon hanapakkauspussit voi palauttaa.

Pusseista saadaan kierrätyspolttoainetta sementinvalmistukseen

Myymälöihin palautetut hanapakkauspussit hyödynnetään sementinvalmistuksessa, jossa niiden alumiini sitoutuu sementtiin ja muovi käytetään kierrätyspolttoaineena korvaamaan kivihiiltä. Myymälöihin palautetut pussit kuljetetaan muutoinkin ajettavien paluukuljetuksien mukana, ja edelleen Paraisilla sijaitsevalle sementtitehtaalle. Tavoitteena on, että Alkolle ei keräyksestä synny lisäkuljetusten tarvetta.

”Vuodesta 2015 alkaen olemme keränneet jo lähes 21 tonnia eli noin 105 000 hanapakkauspussia hyötykäyttöön. Vuonna 2018 pusseja kerättiin 10,4 tonnia. Määrät ovat vielä maltillisia, mutta verkoston laajentuessa keräysmäärätkin toivottavasti kasvavat”, kertoo Alkon kestävän kehityksen päällikkö Laura Varpasuo.

Pantitonkin pakkaus on hyvä kierrättää

Viinipussit ja hanapakkaukset ovat pantittomia juomapakkauksia, eivätkä kuulu pantillisen keräysjärjestelmän piiriin. Hanapakkauspussit on hyvä kuitenkin kierrättää vastuullisesti palauttamalla ne hanoineen Alkon myymälöiden keräysastioihin.

Mikäli lähimmässä Alkon myymälässä ei ole keräysastiaa, voi pussit lajitella paikallisten jätehuoltomääräysten mukaisesti. Kirkkaat viinipussit lajitellaan yleensä muoviin tai energiajätteeseen ja alumiinia sisältävät pussit lajitellaan sekajätteeseen. Hanapakkauksen kartonkikuoret lajitellaan kartonkikeräykseen.

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8-17), viestinta@alko.fi

 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Tarjoamme niin 360 myymälässämme kuin digitaalisissa kanavissamme erinomaista ja asiantuntevaa palvelua sekä kiinnostavia tuotteita Hangosta Nuorgamiin. Asiakkaitamme palvelee noin 2500 alkolaista. Vuosittain meillä asioi reilut 55 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2018 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme