Alkon huhtikuun myyntitiedote – litramyynti laski 8,7 prosenttia

Jaa

Alkon huhtikuun litramyynti laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 8,7 prosenttia. Valikoimassa näkyy jo kesä. Kausivalikoimaan viitisenkymmentä uutuustuotetta.

Alkon litramyynti laski huhtikuussa 8,7 prosenttia verrattuna vuoden 2022 huhtikuuhun. Myynti litroissa oli noin 6,9 miljoonaa litraa.

Osa pääsiäismyynnistä ajoittui tänä vuonna jo maaliskuulle, mikä näkyy viime vuoteen verratessa huhtikuun myyntiluvuissa – viime vuonna pääsiäismyynti keskittyi huhtikuulle. Pääsiäinen on yksi Alkon vilkkaimpia sesonkeja ja myynti kasvaa noin 50 prosenttia.

Viinien myyntilitrat laskivat 7,7 prosenttia, väkevien 9,6 prosenttia, panimotuotteiden 12,4 prosenttia ja alkoholittomien 17,1 prosenttia. Punaviinien myynti laski 11,2 prosenttia, valkoviinien 5,4 prosenttia ja kuohuviinien 6,9 prosenttia. Roseeviinien myynti nousi 6,1 prosenttia. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta.

Valikoimassa näkyy kesä

Alkon valikoimassa näkyy jo kesä ja sesonkiin tulee viitisenkymmentä kesän kausituotetta.

”Tämän kesän tuotteita yhdistää keveys, hedelmien raikkaus sekä herkullinen marjaisuus. Kesän mutkattomien ruokien seuraan sopivat juomat, jotka ovat melko keveitä mutta luonteikkaita, alkoholittomia unohtamatta”, kertoo kausituotteista vastaava Carla Seitovirta.

”Rosee ja kesä kuuluvat yhteen. Meillä Alkossa roseiden myynti on kasvanut jopa 2,5-kertaiseksi kuluneen viiden vuoden aikana. Valikoimamme roseissa on kasvanut tasaisesti, ja näin keväällä roseeviinien ystäviä hemmotellaan runsaalla uutuuskattauksella.”

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 373 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2022 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 52 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Alkon tilinpäätös tammi-joulukuu 2022: Alkon palvelu vastuullista ja asiakkaiden arvostamaa 11.4.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

Asiakkaat arvostivat Alkon palvelun kaupan alan parhaaksi. Alkon myynnissä näkyi koronarajoituksista luopuminen, ja myydyt litrat palautuivat koronaa edeltävän vuoden 2019 tasolle. Alkon liikevaihto laski 8 prosenttia ja myyntivolyymi 10 prosenttia. Vastuullisuuden painopisteitä olivat alkoholihaittojen vähentäminen, yksinäisyyden ennaltaehkäiseminen ja toiminnan ilmastovaikutusten pienentäminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme