Vihannes-Laitila Oy

Alkukesän herkun kypsymistä jännitetään Vihannes-Laitilan varhaisperuna-livessä

Jaa
Varhaisperunaa ruokapöytiinsä odottavat suomalaiset voivat nyt seurata kausiherkun kypsymistä suorana lähetyksenä. Vihannes-Laitilan Youtube-kanavalla nähdään perunapellon tapahtumia yötä päivää torstaista 27.5. alkaen.

Varhaisperuna-livessä näkee kuinka peruna kasvaa

Laitilalaisen Simulan tilan pelloilta nostettavat varhaisperunat kuuluvat kesän ensimmäisiin avomaan perunasatoihin. Simulan tila on harjoittanut varhaisperunan viljelyä jo vuodesta 1540.

Varhaisperuna-live kuvaa vuorokauden ympäri pellon tapahtumia aina sadonkorjuuseen saakka. Lähetystä ei sensuroida, vaan kaikki tapahtuu juuri samalla hetkellä kuin lähetyksessä näkyy.

”Livelähetys on erittäin hieno keino kertoa ihmisille reaaliaikaisesti perunan kypsymisestä. Ja saattaahan lähetykseen eksyä myös peltotöihin liittyvää toimintaa”, toteaa isäntä Juho Simula.

Livelähetyksen teknisestä toteutuksesta vastaa suositun Norppaliven toteuttaja Janne Neuvonen.

”Varhaisperuna-liven idea syntyi eräässä myyntipalaverissa, jossa pähkäilimme, kuinka kertoa uuden perunasadon kypsymisestä sekä kaupoille että kuluttajille yhtä aikaa. Ajatus jalostui äkkiä todelliseksi, kun sain yhteyden mm. Norppaliven toteuttaja Janneen, joka innostui ideasta heti”, kertoo Vihannes-Laitilan markkinointipäällikkö Jari Mämmi.

”Luonnon slow-TV:n seuraaminen on myös mukavaa vastapainoa jatkuvalle viestitulvalle ja lyhyille videopätkille, joita some-kanavat ovat täynnä. Eikä ikinä voi tietää, mitä varhaisperuna-livessä tulee lähetyksen aikana tapahtumaan”, Mämmi jatkaa.

Varhaisperuna-liveä voi seurata Vihannes-Laitilan Youtube-kanavalta ympäri vuorokauden. Lähetys alkaa torstaina 27.5. ja päättyy arviolta 20.6., kun pellon perunasato on nostettu.

Suuri osa varhaisperunoista tulee Vihannes-Laitilasta

Vihannes-Laitila toimittaa joka kesä ruokakauppoihin yli 4 miljoonaa kiloa varhaisperunaa, joka kasvatetaan Turun saaristossa ja Vakka-Suomessa. Vuonna 2021 Suomessa viljeltiin varhaisperunaa 800 hehtaarin pinta-alalla ja 75 % tuotannosta oli Varsinais-Suomessa (lähde: MTK).

Vihannes-Laitila on Uudessakaupungissa toimiva alansa johtava vihanneskauppaa harjoittava yritys, jonka pääomistajia ovat 80 varsinaissuomalaista ja satakuntalaista perheviljelijää. Yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli 35 M€ ja yritys työllistää yli 100 henkilöä. Tuotteita ostetaan yli 100 sopimusviljelijältä. Vihannes-Laitilan tuotteita myydään ruokakaupoissa ympäri Suomen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markkinointipäällikkö Jari Mämmi
044 348 2800
jari.mammi@vihanneslaitila.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihannes-Laitila Oy
Kalannintie 896
23600 Kalanti

028482800https://www.vihanneslaitila.fi/

Uudessakaupungissa toimiva Vihannes-Laitila-konserni on alansa johtava vihanneskauppaa harjoittava yhtiö Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihannes-Laitila Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme