Vaasan kaupunki - Vasa stad

Alla elever i klass 1–3 kan återvända till närundervisningen – regeringen rekommenderar dock distansundervisning

Dela

Statsrådet ändrade 20.3.2020 kriterierna för rätten att delta i närundervisning för eleverna. Från och med måndag 23.3.2020 har alla elever i årskurserna 1–3 rätt att delta i närundervisning oberoende av vilka yrken deras vårdnadshavare har. Regeringen rekommenderar dock fortfarande att alla skolelever studerar på distans, om det bara är möjligt för familjerna.

Rätt till närundervisning har utöver alla elever i klasserna 1–3 också elever i klasserna 1–9, vilka har fått ett beslut om särskilt stöd eller förlängd läroplikt.

-   Eftersom beslutet om ändringen fattades just före veckoslutet finns det inte nödvändigtvis skollunch i skolorna för alla elever som kommer till närundervisningen. Därför ber vi att de elever som inte tidigare har anmält sig till närundervisningen tar med matsäck på måndagen, berättar skoldirektör Kari Nummela.

Om ett barn, som har varit hemma den här veckan, deltar i närundervisningen från och med måndag 23.3, ombeds vårdnadshavarna meddela detta till skolans rektor via Wilma så snart som möjligt, senast måndag kl. 10.
- De som anmält sig tidigare behöver inte anmäla sig på nytt, påminner skoldirektör Marianne West.

På fredag 20.3 deltog endast 100 av Vasas 4500 elever i närundervisningen.

- Familjerna i Vasa har på ett exemplariskt sätt följt regeringens rekommendation att hålla eleverna hemma på distansundervisning. Situationen är säkert inte lätt för familjerna, eftersom i synnerhet de minsta eleverna behöver mycket hjälp och handledning, samtidigt som många gör distansarbete på samma gång. Nu är det viktigt att ha ett tätt samarbete med läraren, vårdnadshavarna och eleverna, berättar Nummela.

- Också skoltransporterna försöker vi få att fungera från början av veckan, tillägger West.

Kontakter

Kari Nummela, skoldirektör (den finskspråkiga grundläggande utbildningen),
tfn 040 754 7702

Marianne West, skoldirektör (den svenskspråkiga grundläggande utbildningen),
tfn 040 777 3225

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum