Vaasan kaupunki - Vasa stad

Alman opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä opistoonsa

Jaa

Vaasan kansalaisopisto Alma selvitti laajassa tutkimuksessa opiskelijoiden näkemyksiä opiston toiminnasta. Vaasa-opisto ja Vasa Arbis yhdistyivät tammikuussa 2021. Maaliskuussa 2020 alkanut koronavirusepidemia vaikutti merkittävästi opetuksen käytäntöihin, opettajien työtapoihin ja opiskelijoiden oppimiskokemukseen.

Alman asiakastyytyväiskyselyn toteutti tutkimus- ja konsulttiyhtiö Innolink toukokuussa 2022. Vastauksia saatiin 1005, joista 740 nykyisiltä ja 265 potentiaalisilta opiskelijoilta.

Tutkimuksen tulokset olivat erittäin hyviä. Peräti 88 prosenttia opiskelijoista on halukkaita suosittelemaan Almaa ja 94 prosenttia kertoi odotustensa toteutuneen.

Opettajia arvostetaan

Korona-aikana opetuksen siirtäminen verkkoon edellytti nopeaa uusien digitaalisten työkalujen omaksumista sekä opettajilta että opiskelijoilta. Henkilöstöltä edellytettiin nopeaa ja selkeää tiedottamista poikkeusoloissa.

– Opiskelijat kokivat saaneensa tukea oppimisessa. He arvostavat opettajien pätevyyttä ja koko henkilöstömme palvelualttiutta. Poikkeusoloista huolimatta onnistuimme säilyttämään opiskelijoihin hyvän yhteyden, sanoo rehtori Sannasirkku Autio.

Tutkimus vahvisti, että opiskelijat saavat ryhmähengen lisäksi Alman kursseilta ja luennoilta uusia näkökulmia ja hyvinvointia omaan arkeensa.

– Alman tärkeä vahvuus ja voimavara on yhteisöllisyys. Olemme ylpeitä henkilöstöstämme ja opiskelijoiden luottamuksesta, rehtori Sannasirkku Autio iloitsee.

Monikielinen kurssitarjonta

Valtaosa vastaajista oli tiedostanut kahden opiston yhdistymisen ja otti sen hyvin vastaan.

– Tutkimuksen vapaista kommenteista välittyi kuitenkin huoli siitä, että ruotsinkielinen kurssitarjonta olisi vähentynyt. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan tarjonnan määrä on ennallaan, rehtori Autio oikaisee.

Hän toteaa myös, että Almassa tullaan kartoittamaan ruotsinkielistä tarjontaa siten, että se vastaa entistäkin paremmin kysyntään.

Monipuolinen syksy

Syyslukukaudella Alma tarjoaa kaikille avoimia kursseja kaikenikäisille ja moneen makuun kielistä kädentaitoihin, liikuntaan ja esittävään taiteeseen. Opetuskielinä ovat pääsääntöisesti suomi ja ruotsi. Kielikursseja on useilla kielillä niin lähi- kuin verkko-opetuksena. Uutuutena ovat kurssit, jotka arvioidaan ja joista saa opintopisteitä.

Myös suositut ja maksuttomat yleisöluennot jatkuvat muun muassa aiheista ihmisen sisäinen kestävyys, kuluttajahintojen nousu ja DNA:n käyttö sukututkimuksessa.

Yhteyshenkilöt

Rehtori Sannasirkku Autio, puh. 0400 299 826, sannasirkku.autio@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme