Vaasan kaupunki - Vasa stad

Alskatientien kävelysiltä valaistaan vihreäksi osana maailmanlaajuista Light Up For Mito -tapahtumaa

Jaa

Vaasan kaupunki osallistuu maailmanlaajuiseen Light Up For Mito -valaisutapahtumaan 25.-26.9.2021 valaisemalla Alskatintien kevyen liikenteen sillan vihreäksi, joka on mitokondriotautien teemaväri.

Aiempina vuosina vihreäksi on valaistu muun muassa Rooman Colosseum, Niagaran putoukset ja Tampereen Näsinneula. Tänä vuonna tavoitteena on valaista yli 40 kohdetta pelkästään Suomessa.

Mitokondriot ovat solun energiavoimalaitoksia, joihin liittyvät taudit ovat periytyviä, harvinaisia ja eteneviä monella eri tavoin ilmeneviä sairauksia. Sairastuneet kärsivät muun muassa energiantuotannon ja aineenvaihdunnan ongelmista, lihassairauksista, diabeteksesta, näkö- ja kuulovammoista, maksaviasta, sydäntaudista ja epilepsiasta.

Mitokondriotauti etenee, vammauttaa ja vie työkyvyn, eikä parantavaa hoitoa vielä ole. Suomessa diagnosoituja potilaita on noin 1000.

Mitokondriotaudit tunnetaan huonosti. Moni sairastunut on sen takia ilman diagnoosia, apua ja tukea. Mitokondrioyhdistys ry on valtakunnallinen potilasyhdistys, joka tukee sairastuneita ja tekee työtä tietoisuuden levittämiseksi.

Lisätietoa löydät Mitokondrioyhdistys ry:n Facebookista ja Instagramista, sekä verkkosivuilta. Valaisukohteet löytyvät sosiaalisesta mediasta tunnisteella #lightupformito

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme