Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Alueellinen valmiusharjoitus alkoi Satakunnassa

Jaa

Lounais-Suomen aluehallintoviraston ja Satakunnan pelastuslaitoksen järjestämä alueellinen valmiusharjoitus EMMA22 käynnistyi tänään. Pelimuotoisessa harjoituksessa kunnille annetaan kuvitteellinen lähtökohtatilanne ja siihen perustuvia tehtäviä, joita ne ratkovat yhdessä alueen muiden kuntien ja valmiusviranomaisten kanssa.

Aluehallintoviraston lakisääteisiin tehtäviin kuuluu alueellisen varautumisen yhteensovittaminen, eli laajimmillaan kunta- ja organisaatiorajat ylittävän valmiustoiminnan koordinoiminen. Kaksipäiväisen EMMA22-harjoituksen aikana kunnat testaavat nykyisiä varautumiseen liittyviä suunnitelmiaan.

Harjoitus toteutetaan pelinä, jossa suunnitellaan kuvitteellista toimintaa kuvitteellisen tapahtumaketjun avulla. Ensimmäisen harjoituspäivän aamuna kunnat saavat tilannekatsauksen, jonka pohjalta ne lähtevät rakentamaan tilannekuvaa – sekä kunkin oman kunnan toimintojen osalta että laajemmin koko maakuntaa koskien. Viranomaisten edustajat ovat rakentamisen apuna, kuten olisivat todellisessakin tilanteessa.

-Harjoituksen painopiste on siinä, että osallistuvat kunnat pääsevät harjoittelemaan kriisijohtamista sekä vakavan häiriötilanteen hallintaa ja tilannekuvan kokoamista. Tarkoitus ei ole laatia uusia suunnitelmia, vaan tarkentaa toimenpideluetteloita ja ennen kaikkea treenata yhteistoimintaa, kertoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja Unto Usvasalo. 

Harjoituksen jälkeen kunnilla on parempi valmius toimia häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Harjoituksen perusteella kunnat voivat tarkentaa kriittisiä toimintojaan, tunnistaa niihin liittyviä haavoittuvuuksia ja kehittää toimintaansa niin, että ne kykenevät toimimaan kaikissa turvallisuustilanteissa. 

Medialle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Valmiusharjoitusten järjestäminen on aluehallintoviraston lakisääteistä toimintaa ja harjoituksia toteutetaan säännöllisesti kuntien, kuntayhtymien, pelastuslaitosten sekä alueen muiden hallintoviranomaisten edustajille.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa Kuusamon Suurpetokeskuksen korjaamaan epäkohdat 31.8.2022 mennessä5.7.2022 13:54:14 EEST | Tiedote

Aluehallintovirasto katsoo, ettei Kuusamon Suurpetokeskus Oy:n eläinten hyvinvointi ole enää tällä hetkellä välittömässä vaarassa, mutta havaitut epäkohdat on korjattava 31.8.2022 mennessä. Eläintarhalupaa ei peruta välittömästi. Aluehallintovirasto tekee lopullisen ratkaisunsa luvan peruuttamista koskevassa asiassa asetetun määräajan jälkeen.

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme