Aluehallintovirasto

Alueellinen valmiustoimikunta: Nuorten motivointia vastuulliseen toimintaan jatkettava (Pohjois-Suomi)

Jaa

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 17. verkkokokoukseen ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 20.10.2020 ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla tautitilanne on perustasolla.

Alueella on voimassa valtioneuvoston laaja valtakunnallinen etätyösuositus. Kasvomaskien käyttö on laajentunut 12.10. alkaen kaikkiin niihin terveydenhuollon potilaskontakteihin, joissa turvaväliä ei voida pitää. Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien ihmisten suojaaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa on tärkeää.

COVID-19 pandemian torjunta tapahtuu alueellisella ja paikallisella tasolla. Epidemian seurantaa ja arviointia johtavat sairaanhoitopiirien koronakoordinaatioryhmät asiantuntijoiden keräämään tietoon perustuen. Mukana alueellisessa koronanyrkissä ovat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (Kainuussa Kainuun sote), Pohjois-Suomen aluehallintoviraston, elyn ja thl:n edustus.

Alueellisen valmiustoimikunnan avauspuheenvuorossaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen totesi, että maan hallitus kokoontuu torstaina tekemään periaatepäätöksen ohjauksesta, jolla selkeytetään viime viikon linjauksia eri epidemiavaiheiden suosituksista.

Yhteistyö alueella on toiminut erinomaisesti sairaanhoitopiirien, avin, elyn, thl:n ja kuntien kesken. Alueemme kaikilla kunnilla on hyvä valmius toimia, jos tilanne niin vaatii. Varotoimet ovat toimineet hyvin ja eri toimijoiden tietoisuus on korkealla tasolla.

Alueellinen viestintä on tärkeä hoitaa hyvin. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on julkaissut uuden koronainfo sivuston: oyskorona.fi, josta löytyy ajantasainen tieto Pohjois-Pohjanmaan tautitilanteesta ja rajoituksista. Kainuun sotella sivut ovat ositteessa: sote.kainuu.fi > koronainfo.  Kannattaa seurata alueellista tiedotusta.

Lähipäivät näyttävät oliko syyslomilla vaikutusta epidemiatilanteeseen.  Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan rajoituspäätöksiä marraskuulle.

Alueellinen valmiustoimikunta kävi yleisesti läpi tilanteen pohjoisilla alueilla Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston opetus ja kulttuuritoimen vastuualueen johtaja Veijo Kosola kertoi pandemian vaikutuksista kouluissa ja päiväkodeissa, sekä siellä tapahtuvista torjuntatoimista. Lähiopetus nähdään kunnissa erittäin tärkeänä säilyttää aina kun virustilanne antaa siihen mahdollisuuden.

Ylijohtaja Savolainen korosti, että kouluissa tapahtuva toiminta on nuorten hygieniataitojen ymmärtämiselle erittäin tärkeää.

Nuorten motivointia vastuulliseen toimintaan on jatkettava.

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 3.11.2020 klo 10.00.

Lisätietoja:

Terttu Savolainen, ylijohtaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 050 583 9912, terttu.savolainen@avi.fi

Ajantasainen tieto saatavilla sairaanhoitopiirien sivustoilta

www.oyskorona.fi

sote.kainuu.fi/ >koronainfo

Aluehallintovirastojen päätökset, UKK ja työsuojelu

http://www.avi.fi/web/avi/yleistiedoksiannot

http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset

https://www.tyosuojelu.fi/tyoolot/biologiset-tekijat/korona

Koko Suomi
Pohjois-Suomi
Alkoholi ja anniskelu
Opetus ja kulttuuri
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Työsuojelu 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä

Aluehallintoviraston viestintä palvelee toimittajia arkisin klo 9–16. Oheinen numero ohjaa vaihteeseen.

0295 016 000viestinta@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Alueellinen valmiustoimikunta pohti kausityövoiman turvaamista alkutuotannossa (Länsi- ja Sisä-Suomi)23.11.2020 16:30:00 EETTiedote

Alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 20.11.2020 puheenjohtajan, aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla yhteensovittaakseen ja koordinoidakseen koronatilannetta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella. Kokouksen asiantuntijaesitelmän piti maatalousneuvos Kirsi Heinonen maa- ja metsätalousministeriöstä teemanaan ulkomaisen kausityövoiman käyttö alkutuotannon elinkeinoissa.

Den regionala beredskapskommittén dryftade tryggandet av säsongsarbetskraft i primärproduktionen (Västra och Inre Finland)23.11.2020 16:30:00 EETTiedote

Den regionala beredskapskommittén sammanträdde den 20 november 2020 under ledning av ordföranden, regionförvaltningsverkets överdirektör Marko Pukkinen för att samordna och koordinera coronasituationen inom området för Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland. Mötets expertföredrag med temat anlitande av utländsk säsongsarbetskraft i primärproduktionens näringar hölls av lantbruksrådet Kirsi Heinonen från jord- och skogsbruksministeriet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme