Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Alueelliset riskiarviot on julkaistu Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Jaa
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on julkaissut Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun hyvinvointialueiden pelastuslaitosten ja kuntien kanssa yhteistyössä valmistellut alueelliset riskiarviot.

Alueellinen riskiarviointi käynnistettiin viime vuoden kesäkuussa. Työ perustui sisäministeriön antamaan ohjauskirjeeseen aluehallintovirastoille ja pelastuslaitoksille.

Pohjois-Suomen alueellinen riskiarviointi tehtiin syksyn 2022 ja talven 2023 aikana. Riskiarvioiden laatimista varten perustettiin laaja-alaiset työryhmät, jotka työskentelivät tunnistaen riskejä, arvioiden niiden toteutumistodennäköisyyksiä sekä alueellisia vaikutuksia.

Kansallinen riskiarvio ja alueellinen riskiarvio antavat perusteet varautumisen liittyvälle suunnittelulle ja muille toimenpiteille, joilla kehitetään yhteiskunnan kriisinsietokykyä. Ne ovat pohjana eri toimijoiden ja yhteisöjen omien riskiarvioiden laadinnassa.

Alueelliset riskiarviot on julkaistu Sisäministeriön yläpitämässä TUOVI-portaalissa.

Linkit asiakirjoihin:

Kainuun alueellinen riskiarvio 2023

https://www.kainuunpelastuslaitos.fi/onnettomuuksien-ehkaisy/

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen riskiarvio 2023

www.pelastustoimi.fi/pohjois-pohjanmaa/lomakkeet-ja-ohjeet

Kansallinen riskiarvio 2023

Suomen kansallinen riskiarvio 2023 (tiedote vnk.fi)

Suomen kansallinen riskiarvio 2023 (pdf)

Lisätietoja:

Riskienhallintapäällikkö Saku Hämäläinen, Kainuun pelastuslaitos, 040 158 9027, saku.hamalainen@kaipe.fi

Riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnas, Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos, 044 703 8608 tomi.honkakunnas@pohde.fi

Pelastusylitarkastaja Tom Tallberg, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, 029 501 7563 tom.tallberg@avi.fi

Pohjois-Suomi

Turvallisuus ja varautuminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Käsinhionta kärkisorvilla toi sakkoja työnjohtajalle ja yhteisösakon työnantajalle1.6.2023 11:15:07 EEST | Tiedote

Satakunnan käräjäoikeus on 30.5.2023 tuominnut satakuntalaisen metallialan yrityksen työnjohtajan 16 päiväsakkoon ja yhtiön 3000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli kesäkuussa 2021 tapahtunut työtapaturma, jossa käsinhiontaa kärkisorvilla tehneen työntekijän hanska oli tarttunut hiottavana olleeseen akseliin. Työntekijä oli siis hionut sorvissa pyörivää kappaletta siten, että hän oli pitänyt hiomanauhaa molemmista päistä käsin samalla, kun akseli oli pyörinyt sorvissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme