Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Alueen asukkaiden kuvittama valotaideteos luo tunnelmaa ja turvallisuutta Itäkeskuksen alueelle

Jaa

Jo toinen Idän Tarinalyhty syttyy valaisemaan Stoan naapurustoa vuoden pimeimpään aikaan. Viime talvena syntynyt valoveistos saa Puhokseen sisarteoksen, joka julkistetaan 5.12.2019. Taiteilijapari Kaisa Barbierin & Raita Virkkusen ja Stoan yhteisessä hankkeessa tuodaan alueen asukkaiden oma kädenjälki esille valoveistosten muodossa ja luodaan valon keinoin turvallisia reittejä ja kohtaamispaikkoja naapurustoon.

Kuvassa vuoden 2018 valoteos Turunlinnantien ja Olavinlinnantien välisestä puistosta.
Kuvassa vuoden 2018 valoteos Turunlinnantien ja Olavinlinnantien välisestä puistosta.

Nyt valmistuva yhteisöllinen valoveistos on jatkoa viime talvena Olavinlinnantien ja Turunlinnantien väliseen puistoon valmistuneelle Idän Tarinalyhdylle. Uusi Idän Tarinalyhty installoidaan osaksi Puhoksen julkisivua (Turunlinnanpolku), Stoan aukion puoleiseen seinään.

Taideprojekti toteutettiin yhdessä Itäkeskuksen peruskoulun oppilaiden sekä alueen asukkaiden kanssa, jotka tuottivat syksyn aikana maalaustyöpajoissa kuvamateriaalia villipuutarha-teemalla. Tämän kuvaston taiteilijat Kaisa Barbieri ja Raita Virkkunen mallinsivat 3x4 -metriseksi teräslyhdyksi.

Hankkeen tavoitteena on ollut tuoda asukkaiden tarinoita ja lasten kuvakieltä julkiseen tilaan ammattimaisessa muodossa, tuottaa yhteisöllisiä sisältöjä osaksi ympäristökokemusta ja luoda uusia kohtaamispaikkoja. Hankkeen teemana on naapuruus.

Idän Tarinalyhty 2019 syttyy Turunlinnanpolun varteen, Stoan aukion puoleiseen Puhoksen ostoskeskuksen julkisivuun. Alueen asukkaiden kädenjälki jatkuu Stoan aukion taideseinän teräksisissä valo-mandaloissa, aukiolle heijastettavien gobo-valaisinten kuvioissa ja Olavinlinnantien ja Turunlinnantien välisen puiston Tarinalyhdyssä.

Mukana yhteistyössä ovat olleet myös Vantaan Varia, SAAS Instruments Oy, Janneniska Oy, Laserle Oy, Puotinharjun Puhos Oy ja Blåkläder VTR Workwear.

Lämpimästi tervetuloa avajaisiin torstaina 5.12.2019 klo 17 Stoan Itsenäisyyspäivän etkot -tapahtuman päätteeksi.

Paikka: Puotinharjun Puhos, Turunlinnanpolku, kulttuuritalo Stoan kohdalla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Hanna Westerholm
050 464 9536
hanna.westerholm@hel.fi
Stoa

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika

Kuvat

Kuvassa vuoden 2018 valoteos Turunlinnantien ja Olavinlinnantien välisestä puistosta.
Kuvassa vuoden 2018 valoteos Turunlinnantien ja Olavinlinnantien välisestä puistosta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

Stoan verkkosivut
Stoa Facebookissa
Stoa Instagramissa
Stoa Twitterissä

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme