Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirasto kokosi koronarajoituspäätökset yritysten kustannustuen hakijoiden avuksi

Jaa

Yritysten kustannustuen 6. hakukierros on käynnissä 31.5.2022 klo 16.15 asti. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.12.2021–28.2.2022. Aluehallintovirasto kokosi verkkosivuilleen tekemänsä koronarajoituspäätökset, jotka ovat olleet voimassa tuona aikana.

Aluehallintovirasto julkaisi verkkosivuillaan listauksen tekemistään koronarajoituspäätöksistä, jotka ovat olleet voimassa 1.12.2021–28.2.2022. Päätöksiä voi käyttää apuna kustannustukihakemuksen tekemisessä.

Aluehallintoviraston verkkosivu yritysten kustannustuen hakijoille

Mikä on yritysten kustannustuki ja missä sitä haetaan?

Valtiokonttorin ohjeistuksen mukaan kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi yli 25 prosenttia vertailukaudesta ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan koronaepidemian aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella. Tuella pyritään tukemaan yritysten selviämistä koronapandemian yli. Yritykset voivat hakea tukea Valtiokonttorin verkkosivuilla.

Yritysten kustannustuen hakuaika on 26.4.–31.5.2022.

Lue lisää yritysten kustannustuesta ja hae tukea Valtiokonttorin verkkosivuilla.

Yritysten kustannustuki -verkkosivu (valtiokonttori.fi)

Jos tarvitset apua tuen hakemisessa, ota yhteyttä Valtiokonttorin koronatukiin liittyvään asiakaspalveluun.

Koronatukiin liittyvän asiakaspalvelun yhteystiedot (valtiokonttori.fi)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme